Περιποίηση Προσώπου & Σώματος Η κρέμα σώματος με διάρκεια ενυδάτωσης & ceramides από τη CeraVe
Cerave BLOG

Icon > ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΣΩΜΑΤΟΣ

Η κρέμα σώματος με διάρκεια ενυδάτωσης & ceramides από τη CeraVe

Η καθημερινή ενυδάτωση του σώματος είναι τόσο απαραίτητη όσο η καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου. Όμως, η επιλογή μιας οποιασδήποτε σύνθεσης που υπόσχεται ενυδάτωση δεν είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει στην επιδερμίδα σας την πολύτιμη υγρασία που έχει ανάγκη- και αυτό γιατί στην εξίσωση της σωστής ενυδάτωσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο πολυσυζητημένος επιδερμιδικός φραγμός.

Επιδερμιδικός φραγμός: πώς σχετίζεται με την ενυδάτωση;

Η επιδερμίδα αποτελείται από τέσσερις υποστιβάδες, με την κεράτινη στιβάδα να είναι αυτή που έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον καθώς λειτουργεί σαν «φραγμός», εμποδίζοντας την είσοδο αλλεργιογόνων και άλλων ερεθιστικών παραγόντων που καραδοκούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή εμποδίζει και την απώλεια νερού από το δέρμα συνολικά. Φανταστείτε την κεράτινη στιβάδα σαν έναν «τοίχο» που αποτελείται από τούβλα και τσιμέντο. Τα τούβλα είναι τα κερατινοκύτταρα και το τσιμέντο, που κρατάει καλά «κολλημένα» τα κερατινοκύτταρα μεταξύ τους, είναι η μεσοκυττάρια θεμέλιος ουσία ή αλλιώς, λιπιδική διπλοστιβάδα. Αυτή αποτελείται από περίπου 50% ceramides, ελεύθερα λιπαρά οξέα (10%-20%) και χοληστερόλη (25%).

Η λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού διαταράσσεται από εξωτερικές επιθέσεις

όπως πχ η έκθεση στην UV ακτινοβολία, οι ακραίες θερμοκρασίες ή οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, η ρύπανση, η υγρασία καθώς και από την έκθεση σε αλλεργιογόνα και παθογόνους οργανισμούς αλλά και από τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης. Οι μεταβολές που προκαλούνται στη σύσταση των λιπιδίων προκαλούν «ρωγμές» στη συνοχή του φραγμού διακόπτοντας τη φυσιολογική λειτουργία του, με αποτέλεσμα τη διαδερμική απώλεια νερού (αφυδάτωση) αλλά και την εμφάνιση δερματικών παθήσεων όπως η ατοπική δερματίτιδα, το         έκζεμα, η ψωρίαση κ.α. Τι σημαίνουν όλα αυτά: ότι το μυστικό για ένα ενυδατωμένο, απαλό, με υγιή εμφάνιση δέρμα βρίσκεται στη βέλτιστη ανάλογία και διαμόρφωση των κερατινοκυττάρων, των λιπιδίων και του νερού στην κεράτινη στιβάδα. Αυτό ακριβώς είναι που θα πρέπει να προσφέρει στην επιδερμίδα σας η κρέμα σώματος την οποία θα επιλέξετε να χρησιμοποιείτε καθημερινά σε συνδυασμό με διάρκεια ενυδάτωσης.

Η CeraVe ξέρει!

Μπορεί η beauty κοινότητα να συζητάει για τον επιδερμιδικό φραγμό πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, όμως η CeraVe είχε ήδη εστιάσει τις μελέτες της σε αυτόν και τα εξίσου πολύτιμα ceramides, ήδη από το 2005. Να θυμίσουμε πως τα ceramides είναι λιπίδια, τρία από τα οποία θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού (έχει αποδειχτεί κλινικά πως μειωμένα επίπεδα των συγκεκριμένων λιπιδίων παρατηρούνται στον επιδερμιδικό φραγμό των ασθενών που εμφανίζουν κάποια φλεγμονώδη πάθηση στο δέρμα).

Η CeraVe, η οποία αναπτύχθηκε με δερματολόγους, ανέπτυξε μια σειρά προϊόντων περιποίησης εμπλουτισμένων με έναν συνδυασμό αυτών των τριών απαραίτητων ceramides, λιπαρών οξέων και άλλων λιπιδίων που συμβάλλουν στην επανόρθωση και την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού. Συγκεκριμένα, σε κάθε της σύνθεση πρωταγωνιστεί ένα σύμπλεγμα από phytoceramides (ceramides φυσικής προέλευσης, όμοια με αυτά του δέρματος), τα οποία έρχονται να αναπληρώσουν αυτά ακριβώς που έχουν ποσοστιαία μειωθεί: Ceramide 1, που ενισχύει τη λιπιδική διπλοστιβάδα, Ceramide 3, που βελτιώνει την ενυδάτωση με διάρκεια και Ceramide 6-II, που ενισχύει τους Φυσικούς Υδροσταθεροποιητικούς παράγοντες της κεράτινης στιβάδας (NMF). Επιπλέον, το επαναστατικό σύστημα σταδιακής αποδέσμευσης MultiVesicular Emulsion Technology (MVE), απελευθερώνει σταδιακά τα ενυδατικά συστατικά με στόχο να παρέχει ενυδάτωση μακράς διάρκειας που εξασφαλίζει την απαλότητα της επιδερμίδας.

Εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε μια εύκολη επιλογή ανάμεσα στην πλούσια σε υφή κρέμα σώματος με διάρκεια ενυδάτωσης και ceramides CeraVe Moisturising Cream ή την πιο ελαφριά σε υφή (αλλά με ακριβώς την ίδια ενυδατική δράση με την κρέμα) CeraVe Moisturising Lotion! Ειδικά μελετημένη για το ξηρό και πολύ ξηρό αλλά και το ευαίσθητο δέρμα, η Ενυδατική Κρέμα Προσώπου & ΣώματοςCeraVe Moisturising Cream συνδυάζει τα τρία απαραίτητα ceramides που αναφέραμε πιο πάνω με υαλουρονικό οξύ και την κατοχυρωμένη τεχνολογία σταδιακής αποδέσμευσης MVE, σε μια μη λιπαρή σύνθεση, χωρίς άρωμα, που απορροφάται γρήγορα, αποκαθιστά την σωστή λειτουργία του φραγμού, έλκει την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας και εξασφαλίζει non-stop ενυδάτωση και απαλότητα. Αν απολαμβάνετε τις πιο ελαφριές υφές, προτιμήστε το Ενυδατικό Γαλάκτωμα Προσώπου & Σώματος Moisturising Lotion της CeraVe, με τα τρία απαραίτητα ceramides, υαλουρονικό οξύ και την τεχνολογία MVE, χωρίς άρωμα, που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση διαρκείας ενώ επανορθώνει και ενδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό.