Περιποίηση Προσώπου & Σώματος CeraVe Blog | CeraVe
Cerave BLOG

CeraVe Blog

EKZEMA

Έκζεμα Δέρματος: Χρήσιμες συμβουλές φροντίδας!

Το γονιδίωμα, ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, οι χημικές ουσίες και ο αποδυναμωμένος επιδερμιδικός φραγμός είναι όλα παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν έξαρση του εκζέματος. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι ερεθιστική παράγοντες που μπορείτε να αποφεύγετε για να βελτιώσετε τα συμπτώματα και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους.

EKZEMA

Τι είναι το έκζεμα;

Σύμφωνα με τον National Eczema Association, το έκζεμα επηρεάζει περισσότερους από 30 εκατομμύρια Αμερικανούς. Αυτή η κοινή δερματική πάθηση εκδηλώνεται συχνά ως ένα ερυθρό, κνησμώδες εξάνθημα με φουσκάλες. Συνήθως παρατηρείται στα μπράτσα και πίσω από τα γόνατα, αλλά το έκζεμα μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο πρόσωπο, ειδικά σε παιδιά και βρέφη.

Φαγούρα στο δέρμα: Τι σημαίνει;

Η φαγούρα ή αλλιώς κνησμός στο δέρμα μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες, όπως σε ερεθισμό και εξανθήματα λόγω αλλεργιών, αλλαγές του καιρού, απορρυπαντικά και άλλα. Οι δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα, και τα συμπτώματα που σχετίζονται με χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, μπορούν επίσης να προκαλέσουν κνησμό. Γι' αυτό είναι σημαντικό να εντοπίσετε την αιτία του κνησμού για να αναζητήσετε τρόπους ανακούφισης και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή του.