SPF
Clad-landing-banner

ΤΑ ΝΑΙ & ΤΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Όταν δεν γίνεται σωστά, ο καθαρισμός μπορεί να διαταράξει τον επιδερμιδικό φραγμό οδηγώντας σε ξηρότητα, δυσφορία και αίσθηση τραβήγματος. Για να σας βοηθήσουμε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της ρουτίνας καθαρισμού σας, έχουμε συγκεντρώσει τα «ναι» και τα «όχι» που καλό είναι να έχετε υπόψη για μία ρουτίνα περιποίησης για καθαρό, ενυδατωμένο και υγιές δέρμα.

1. Βρείτε ένα προϊόν καθαρισμού με τη σωστή σύνθεση

Επιλέξτε προϊόν καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας

Ο καθαρισμός είναι προσωπική υπόθεση. Επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού για τον δικό σας τύπο δέρματος, θα καθαρίσετε αποτελεσματικά το πρόσωπό σας χωρίς ανεπιθύμητα αποτελέσματα (π.χ. ευαισθησία, ξεφλούδισμα ή κνησμό).

Μην επιλέγετε επιθετικά προϊόντα καθαρισμού

Κάποια προϊόντα καθαρισμού περιέχουν «σκληρά» συστατικά που προκαλούν ξηρότητα και αποδυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό. Τα προϊόντα καθαρισμού CeraVe, δεν περιέχουν αλκόολη, θειικά άλατα ή άρωμα, για να σας βοηθήσουν να καθαρίζετε απαλά το δέρμα σας, χωρίς να του στερείτε τα πολύτιμα έλαιά του.

Cleanse like a derm

2. Βρείτε την ιδανική συχνότητα καθαρισμού

Παρ’ όλο που το δέρμα κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πόσο συχνά θα καθαρίζετε το πρόσωπό σας. Για να βρείτε την ιδανική συχνότητα καθαρισμού για τις ανάγκες του δικού σας δέρματος, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Cleanse like a derm

Καθαρίστε το πρόσωπό σας 2 φορές την ημέρα, συν αν ιδρώσετε

Ακολουθήστε μια σταθερή ρουτίνα που να περιλαμβάνει καθαρισμό 2 φορές την ημέρα: μία το πρωί και μία το βράδυ. Είναι επίσης σημαντικό να καθαρίζετε το πρόσωπό σας μετά τη γυμναστική ή οποιαδήποτε δραστηριότητα που προκαλεί έντονη εφίδρωση.

Μην πλένετε το πρόσωπό σας πολύ (ή όχι αρκετά) συχνά

Τόσο ο υπερβολικός όσο και ο ανεπαρκής καθαρισμός μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα σας. Από τη μια, αν πλένετε το πρόσωπό σας πιο συχνά από ό,τι πρέπει, είναι πιθανό να απομακρύνετε όλα τα πολύτιμα έλαια από το δέρμα σας αφυδατώνοντάς το. Από την άλλη, το να μην καθαρίζετε το πρόσωπό σας όσο συχνά πρέπει μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση ρύπων, ελαίων και βακτηρίων που φράσσουν τους πόρους.

3. Ακολουθήστε τις συμβουλές των δερματολόγων

Ακούστε τους ειδικούς και ζητήστε βοήθεια όταν χρειάζεται

Τα επιθετικά προϊόντα καθαρισμού μπορεί να αποδυναμώσουν τον επιδερμιδικό φραγμό, μειώνοντας την ικανότητά του να κρατά μακριά τους ερεθιστικούς παράγοντες και να συγκρατεί την υγρασία. Επιλέξτε μία μάρκα περιποίησης που συνιστούν οι δερματολόγοι, με απαλά προϊόντα καθαρισμού που απομακρύνουν τους ρύπους, το σμήγμα και το μακιγιάζ χωρίς να διαταράσσουν τον επιδερμιδικό φραγμό.

Είναι επίσης σημαντικό να συμβουλεύεστε έναν έμπειρο δερματολόγο όταν είναι απαραίτητο. Εκείνος θα απαντήσει σε όποιες απορίες μπορεί να έχετε σχετικά με συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματός σας, θα σας προσφέρει επαγγελματική καθοδήγηση και θα σας προτείνει τις κατάλληλες επιλογές φροντίδας και θεραπείας.

Μην παραλείπετε την ενυδατική και το αντηλιακό μετά τον καθαρισμό

Πέρα από το προϊόν καθαρισμού, η ενυδατική και το αντηλιακό είναι ακόμα δύο πολύ βασικά προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά ρουτίνα περιποίησης. ​​Η ενυδατική αποτρέπει την απώλεια υγρασίας και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο, ενώ το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV. Υπάρχουν μάλιστα προϊόντα που συνδυάζουν και τα δύο –ενυδατική και αντηλιακό– σε μία σύνθεση, όπως είναι η CeraVe AM Facial Moisturising Lotion με SPF30.

Cleanse like a derm

Η ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ, ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Hydrating Cleanser

Βήμα 1:

Hydrating Cleanser

Για Κανονικό έως Ξηρό Δέρμα

AM Facial Moisturising Lotion SPF30

Βήμα 2:

AM Facial Moisturising Lotion SPF30

Για Κάθε Τύπο Δέρματος

PM Facial Moisturising Lotion

Βήμα 3:

PM Facial Moisturising Lotion

Για Κάθε Τύπο Δέρματος


ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ CERAVE ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΥΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Τα προϊόντα καθαρισμού είναι σχεδιασμένα να απομακρύνουν απαλά τους ρύπους, το σμήγμα, τον ιδρώτα, τα νεκρά κύτταρα και το μακιγιάζ από την επιφάνεια του δέρματος. Ένα καλό προϊόν καθαρισμού βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης καταλοίπων, χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό.

    Όλα τα προϊόντα καθαρισμού CeraVe περιέχουν 3 απαραίτητα ceramides, ώστε να «κλειδώνουν» την υγρασία στο δέρμα και να προστατεύουν τον επιδερμιδικό φραγμό. Είναι επίσης εμπλουτισμένα με άλλα ωφέλιμα συστατικά, όπως νιασιναμίδη, υαλουρονικό οξύ και σαλικυλικό οξύ, τα οποία στοχεύουν συγκεκριμένες ανάγκες και συμβάλλουν στην υγιή όψη του δέρματος.

  • Ιδανικά, θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα –το πρωί, και μετά ξανά το βράδυ. Μπορείτε επίσης να πλένετε το πρόσωπό σας μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα που προκαλεί έντονη εφίδρωση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το δέρμα κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό και ότι η ενδεδειγμένη συχνότητα καθαρισμού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ζητήστε τη συμβουλή ενός δερματολόγου για το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας.

  • Εξαρτάται από το προϊόν. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος και να τις ακολουθείτε πιστά. Για τον καθαρισμό του προσώπου σας, εφαρμόστε το προϊόν με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας (χωρίς να τρίβετε δυνατά). Μόλις τελειώσετε, ξεβγάλτε καλά το προϊόν με χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας σκουπίζοντας το απαλά με μια καθαρή, μαλακή πετσέτα.

  • Είναι πιθανό να έχετε αναρωτηθεί αν θα μπορούσατε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας μόνο με νερό. Ωστόσο, το νερό συνήθως δεν μπορεί από μόνο του να καθαρίσει σε βάθος το δέρμα και να διαλύσει επαρκώς τα έλαια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των ρύπων που συσσωρεύονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι υδατοδιαλυτό, δηλαδή δεν μπορεί να διασπαστεί από το νερό.

  • Γενικά, είναι καλό να αποφεύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες κατά τον καθαρισμό –αυτό περιλαμβάνει τόσο το πολύ ζεστό όσο και το πολύ κρύο νερό. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να καταστρέψει τα πολύτιμα έλαια του δέρματός σας αποδυναμώνοντας τον φυσικό φραγμό του. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα, και έτσι να νοιώθετε το δέρμα σας να σας τραβάει μετά τον καθαρισμό –ιδίως αν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Αντ’ αυτού, προτιμήστε μια μέτρια, χλιαρή θερμοκρασία, η οποία θα βοηθήσει το δέρμα σας να παραμείνει ήρεμο και ισορροπημένο.

  • Αν θέλετε να πλένετε το πρόσωπό σας την ώρα του ντους, μπορείτε κάλλιστα να το κάνετε –εφόσον χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν σχεδιασμένο για το πρόσωπο, και το εφαρμόζετε με καθαρά δάχτυλα. Αποφύγετε τα πολύ μακράς διάρκειας, καυτά ντους, γιατί μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα.

  • Το δυνατό τρίψιμο δεν συνεπάγεται βαθύτερο καθαρισμό. Το αντίθετο –μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα ή ερεθισμό. Δυνατό τρίψιμο δεν χρειάζεται ούτε και για να στεγνώσετε το πρόσωπό σας μετά τον καθαρισμό: οι έντονες κινήσεις και τα σκληρά υφάσματα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα σας.​

Message
Download Chrome