SPF
Akmh proswpou spaste ton faulo kuklo me 2 kinhseis

ΓΕΝΙΚΑ

Ως οι πλέον ειδικοί στην περιποίηση του δέρματος, οι δερματολόγοι έχουν εκπαιδευτεί να καταλαβαίνουν το δέρμα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Μπορούν να διαγνώσουν τυχόν δερματικά προβλήματα, να χορηγήσουν θεραπείες για αυτά, αλλά και να προσφέρουν συμβουλές προτείνοντας προγράμματα περιποίησης με τα κατάλληλα προϊόντα –συμπεριλαμβανομένων των ενυδατικών σώματος για κάθε τύπο δέρματος. Σε αυτόν τον οδηγό, μοιραζόμαστε μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές για την ενυδάτωση του σώματος που συχνά συνιστούν οι δερματολόγοι στους ασθενείς τους. Επίσης, θα μάθετε πώς να επιλέξετε τη σωστή ενυδατική σώματος σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματός σας, ώστε το δέρμα σας να είναι λείο, απαλό και ενυδατωμένο με υγιή όψη και αίσθηση.

ΟΙ 5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

 • Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική με ceramides.
 • Επιλέξτε την κατάλληλη υφή ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σας.
 • Ενυδατώστε το δέρμα σας σε καθημερινή βάση.
 • Εφαρμόστε την ενυδατική σας σε καθαρό, νωπό δέρμα.
 • Ενυδατώστε πρόσωπο και σώμα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΙΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΜΕ CERAMIDES

«Τα ceramides είναι απαραίτητα λιπίδια που υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα και παίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς επιδερμιδικού φραγμού», εξηγεί η δερματολόγος Δρ. Jenny Liu. «Τα μειωμένα επίπεδα ceramides μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και ερεθισμούς στο δέρμα.» Σύμφωνα με τη Δρ. Liu, η χρήση προϊόντων με ceramides «μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του ξηρού και ερεθισμένου δέρματος, αναπληρώνοντας τα επίπεδα τους στον επιδερμιδικό φραγμό.»

moisturise like a dream

2. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΥΦΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Οι ενυδατικές δεν είναι όλες ίδιες μεταξύ τους. Κυκλοφορούν σε πολλές μορφές, όπως κρέμες και λοσιόν, που μπορεί να διαφέρουν πολύ ως προς την υφή, τα συστατικά και την ενδεδειγμένη χρήση τους. Για να βρείτε τον κατάλληλο τύπο ενυδατικής για το δέρμα σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την τρέχουσα ρουτίνα, το περιβάλλον σας, αλλά και τα αποτελέσματα που επιθυμείτε από την περιποίηση του δέρματός σας.

Επίσης, θα πρέπει να αναζητήσετε ενυδατικές με ενεργά συστατικά που να στοχεύουν τις ανάγκες του δέρματός σας. Αν, για παράδειγμα, το δέρμα σας είναι τραχύ και ανομοιόμορφο, μπορείτε να επιλέξετε μια ενυδατική όπως η CeraVe SA Smoothing Cream . Εμπλουτισμένη με σαλικυλικό οξύ, αυτή η κρέμα απολεπίζει απαλά τα νεκρά κύτταρα λειαίνοντας την υφή του δέρματος. Η CeraVe SA Smoothing Cream μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε δέρμα με ψωρίαση.

Στη συνέχεια, για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τη σωστή υφή για τις ανάγκες του δέρματός σας, ακολουθούν μερικές από τις βασικές διαφορές μεταξύ λοσιόν και κρεμών:

 • Λοσιόν: Οι λοσιόν έχουν ελαφρώς κρεμώδη υφή, αλλά περιέχουν περισσότερο νερό από ό,τι οι κρέμες. Βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η ελαφριά υφή και η εύκολη απορρόφησή τους από το δέρμα. Τα παραπάνω τις καθιστούν μια αποτελεσματική επιλογή ενυδάτωσης για πολλούς τύπους δέρματος.
 • Κρέμες: Οι κρέμες έχουν συνήθως πιο πλούσια σύσταση από τις λοσιόν. Επειδή συχνά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε έλαια, οι κρέμες έχουν συνήθως πιο παχύρρευστη υφή που είναι ιδανική και για ξηρούς τύπους δέρματος, για όλες τις ηλικίες και για την εποχιακή ξηρότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
moisturise like a dream 

3. ΕΝΥΔΑΤΩΣΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Όλα τα προϊόντα περιποίησης –συμπεριλαμβανομένης της ενυδατικής– απαιτούν συνέπεια προκειμένου να εξασφαλίσουν μέγιστη αποτελεσματικότητα. «Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε την ενυδάτωση κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας περιποίησης, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας –πρωί και βράδυ», λέει ο δερματολόγος Δρ. Daniel Sugai. Εφαρμόζοντας ενυδατική στο σώμα σας 2 φορές την ημέρα, προσφέρετε στο δέρμα σας όλη την ενυδάτωση και τη θρέψη που χρειάζεται. Ο Δρ. Sugai συνιστά επίσης να παίρνετε την αγαπημένη σας ενυδατική μαζί σας στα ταξίδια, «ώστε να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που ξέρετε ότι είναι αποτελεσματικό και σέβεται τον επιδερμιδικό φραγμό».

moisturise like a dream 

4. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ, ΝΩΠΟ ΔΕΡΜΑ

Για να αποφεύγεται η απώλεια της υγρασίας, οι δερματολόγοι συνιστούν η εφαρμογή της ενυδατικής να γίνεται σε καθαρό, ελαφρώς νωπό δέρμα, μετά το ντους. «Ενυδάτωση αμέσως μετά το ντους; Ναι, για να «κλειδώσετε» όλη αυτή την υγρασία στο δέρμα σας», λέει ο Δρ. Daniel Sugai. Όταν το δέρμα είναι ελαφρώς νωπό, η ενυδάτωση γίνεται αποτελεσματικότερα και το δέρμα συγκρατεί την υγρασία του. Για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τα οφέλη της ενυδατικής σας, καλό είναι επίσης να αποφεύγετε κάποιες συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα ή ερεθισμούς στο δέρμα σας. «Φροντίστε το ντους σας να μην κρατάει πολλή ώρα και να μην είναι καυτό», λέει η δερματολόγος Δρ. Adeline Kikam, «γιατί αυτό μπορεί να εντείνει την ξηρότητα».

moisturise like a dream 

5. ΕΝΥΔΑΤΩΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ

Όπως αναφέρει και η Δρ. Adeline Kikam: «Περιποιείστε το πρόσωπό σας, αλλά τι κάνετε το ίδιο και με το σώμα σας;» Με άλλα λόγια, η ρουτίνα ενυδάτωσής σας θα πρέπει να περιλαμβάνει το σώμα, εκτός από το πρόσωπο, αφού κι αυτό έχει ανάγκη από φροντίδα και θρέψη. «Η ενυδάτωση όλου του σώματος βοηθά το δέρμα να παραμένει υγιές –ακόμα και τα λιγότερο ορατά σημεία», λέει η Δρ. Kikam. Μην ξεχνάτε να δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην ξηρότητα, όπως τα χέρια, τα πόδια, τα γόνατα και τους αγκώνες σας.

Συχνές ερωτήσεις

 • Οι ενυδατικές είναι προϊόντα περιποίησης που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να βοηθούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας. Αυτό το επιτυγχάνουν με δύο τρόπους: ενυδατώνουν την ανώτερη στοιβάδα του δέρματος και, ταυτόχρονα, συγκρατούν την υγρασία στο εσωτερικό του σχηματίζοντας έναν προστατευτικό φραγμό. Κάποιες ενυδατικές επιτυγχάνουν μόνο μία από αυτές τις λειτουργίες, ενώ άλλες και τις δύο.


  Πολλά προϊόντα ενυδάτωσης περιέχουν έναν συνδυασμό συστατικών που εξασφαλίζουν πολλαπλά οφέλη, όπως η CeraVe Moisturising Cream. Εμπλουτισμένη με 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, αυτή η ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα απορροφάται γρήγορα, συγκρατώντας την υγρασία στο δέρμα και συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού.

 • Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι συστατικών που χρησιμοποιούνται στις ενυδατικές: Τα συστατικά που ενισχύουν τον φραγμό, τα μαλακτικά και τα υγροσκοπικά συστατικά. Τα μαλακτικά συστατικά περιέχουν ένα μίγμα από έλαια και νερό που λειαίνει και απαλύνει το δέρμα. Τα συστατικά "φραγμού" (όπως η βαζελίνη) σχηματίζουν ένα φιλμ προστασίας που "κλειδώνει" την υγρασία στο δέρμα αποτρέποντας την εξάτμιση του νερού. Τα υγροσκοπικά συστατικά (όπως το υαλουρονικό οξύ) έλκουν και συγκρατούν το νερό στο δέρμα.


  Εκτός από αυτούς τους 3 τύπους ενυδατικών συστατικών, οι ενυδατικές της CeraVe περιέχουν επίσης συστατικά –όπως τα 3 απαραίτητα ceramides– που συμβάλλουν στη διατήρηση του επιδερμιδικού φραγμού. Ο φραγμός αυτός είναι απαραίτητος για την υγεία του δέρματος, καθώς συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία και ταυτόχρονα απομακρύνει εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες.

 • Ανεξάρτητα από τον τύπο του, το δέρμα χρειάζεται επαρκή ενυδάτωση για να παραμένει λείο, λαμπερό και υγιές. Όπως ανέφερε η Δρ. Jenny Liu παραπάνω, προβλήματα όπως η έλλειψη ceramides και η απώλεια νερού μπορεί να προκαλέσουν στο δέρμα ξηρότητα, κνησμό και αίσθηση δυσφορίας. Αυτό μπορεί επίσης να διαταράξει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού. «Η φλεγμονή που συνοδεύεται από ξηρότητα και κνησμό έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού», εξηγεί ο Δρ. Daniel Sugai. Η συχνή χρήση ενός σωστά σχεδιασμένου ενυδατικού προϊόντος μπορεί να βελτιώσει τη συνολική όψη του δέρματος και να συμβάλει στη διατήρηση ενός υγιούς επιδερμιδικού φραγμού.

 • Η επιλογή κατάλληλης σύνθεσης ενυδατικού προϊόντος, είναι το κλειδί για την ενυδάτωσή σας. Οι ενυδατικές CeraVe περιέχουν έναν συνδυασμό καταπραϋντικών και ενυδατικών συστατικών που προσφέρουν στο δέρμα απαλή, άνετη αίσθηση. Σε αυτά

  περιλαμβάνονται τα 3 απαραίτητα ceramides, αλλά και το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη και η βαζελίνη. Όλες μας οι ενυδατικές έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους, δεν περιέχουν άρωμα, είναι ελεγμένες για αλλεργίες, και είναι ειδικά σχεδιασμένες να συμβάλλουν στην προστασία του επιδερμιδικού φραγμού.

 • Η ενυδατική πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά, στο πλαίσιο της ρουτίνας περιποίησής σας, και όσο χρειάζεται όταν νιώθετε το δέρμα σας ξηρό. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, πρέπει να εφαρμόζετε ενυδατική ιδίως μετά από το ντους ή το πλύσιμο των χεριών.1 Για να είναι τα χέρια σας ενυδατωμένα όπου κι αν βρίσκεστε, είναι καλό να έχετε πάντα μαζί σας μια ενυδατική, μη λιπαρή κρέμα, όπως τη CeraVe Reparative Hand Cream και να τη χρησιμοποιείτε κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας.

 • Η ιδανική ποσότητα ενυδατικής διαφέρει ανάλογα με τη σύσταση του προϊόντος και την περιοχή εφαρμογής. Για παράδειγμα, οι λοσιόν με βάση το νερό που έχουν γενικά πιο λεπτόρρευστη υφή σε σχέση με τις κρέμες , συνήθως απλώνονται πιο εύκολα και καλύπτουν μεγαλύτερη περιοχή χρησιμοποιώντας λιγότερο προϊόν. Είτε πρόκειται για λοσιόν σώματος, κρέμα χεριών ή κρέμα ποδιών, εφαρμόστε γενναιόδωρη ποσότητα στην περιοχή που θέλετε και απλώστε ομοιόμορφα. Για βέλτιστα αποτελέσματα, πάντα να εφαρμόζετε την ενυδατική ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

 • Το ξηρό δέρμα στο σώμα μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες που ίσως να μην αντιμετωπίζονται μόνο μέσω της ενυδάτωσης. Αν έχετε χρόνια ξηροδερμία με ξεφλούδισμα, ανομοιομορφία, πόνο ή ρωγμές, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, καθώς μπορεί να είναι σημάδι κάποιας υποκείμενης νόσου ή δερματικής πάθησης.


  Μάθετε περισσότερα για το πώς να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα περιποίησης με ενυδατικές, καθαριστικά και άλλα προϊόντα CeraVe που συνιστούν οι δερματολόγοι: Tips Περιποίησης Και Ενυδάτωσης & Σώματος.

Message
Download Chrome