Περιποίηση Προσώπου & Σώματος Ευαίσθητο Δέρμα | CeraVe
Cerave BLOG

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Ευαίσθητο δέρμα: Πώς να το φροντίσω;

Το ξηρό,ή και λιπαρό με τάση ακμής δέρμα μπορεί να εκδηλώσει ευαισθησία, γι' αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευαίσθητη επιδερμίδα για να της παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα. Είναι εξίσου σημαντικό να αποφεύγουμε πιθανούς ερεθιστικούς παράγοντες και να επιλέγουμε απαλά προϊόντα καθαρισμού, ενυδάτωσης και φροντίδας του δέρματος.

Ευαίσθητο Δέρμα: Χαρακτηριστικά, Αιτίες και Συμπτώματα

Τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος περιλαμβάνουν ερυθρότητα, αίσθηση καύσου και τσούξιμο4 και προκαλούνται από την επαφή με συγκεκριμένα συστατικά που περιέχονται σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος ή άλλα προϊόντα, περιβαλλοντικούς παράγοντες ή κάποια δερματική πάθηση, όπως το έκζεμα. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τους παράγοντες πρόκλησης , μια από τις αιτίες του ευαίσθητου δέρματος μπορεί να είναι ο αποδυναμωμένος επιδερμιδικός φραγμός που αφήνει την υγρασία να εξατμιστεί και ερεθιστικούς παράγοντες να εισβάλλουν στο δέρμα.

Η κατάλληλη φροντίδα για το ευαίσθητο δέρμα

Όταν αναζητάτε προϊόντα φροντίδας για το ευαίσθητο δέρμα, είναι σημαντικό να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες, καθώς τα συστατικά που περιέχει ένα προϊόν είναι εξίσου σημαντικά με τα συστατικά που δεν περιέχει. Υπάρχουν επίσης αρκετοί βασικοί όροι που πρέπει να προσέχετε, όπως «χωρίς άρωμα» και «κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα».