SPF

Η νιασιναμίδη (γνωστή και ως νικοτιναμίδιο) είναι μια μορφή βιταμίνης Β3, μιας υδατοδιαλυτής βιταμίνης που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιούς όψης του δέρματος. Αυτό το δημοφιλές συστατικό, τα οφέλη του οποίου για το δέρμα μελετήθηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970, εμπεριέχεται σε μια μεγάλη γκάμα συνθέσεων περιποίησης –συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα προϊόντα της CeraVe.


Όταν χρησιμοποιείται στο πλαίσιο μιας καθημερινής ρουτίνας περιποίησης, η νιασιναμίδη συμβάλλει στην καταπράυνση του δέρματος, στη μείωση της διαδερμικής απώλειας νερού, και στη βελτίωση των επιπέδων ενυδάτωσης στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος. Είναι λοιπόν ένα πολύ ωφέλιμο συστατικό αν θέλετε ενυδατωμένο, λείο και ομοιόμορφο δέρμα.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη νιασιναμίδη

 • Λόγω των πολλών οφελών της, η νιασιναμίδη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία για βελτίωση της όψης του δέρματος. Από την άλλη, η νιασιναμίδη συμπεριλαμβάνεται συχνά σε αντιγηραντικές ρουτίνες περιποίησης, κι αυτό γιατί, χάρη στην ικανότητά της να φωτίζει και να ενυδατώνει το δέρμα, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση πολλών σημαδιών γήρανσης όπως είναι οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι κηλίδες και ο ανομοιόμορφος τόνος –ανάλογα με την εκάστοτε σύνθεση.

 • Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3, μιας υδατοδιαλυτής βιταμίνης που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Ο οργανισμός μας μπορεί μεν να συνθέσει νιασιναμίδη από το αμινοξύ τρυπτοφάνη, όμως τη βιταμίνη Β3 που χρειαζόμαστε την προσλαμβάνουμε κυρίως μέσω της διατροφής μας. Απαντάται σε ποικίλα τρόφιμα πλούσια σε σε νιασίνη, όπως ψάρια, πουλερικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, και όσπρια. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι βιταμίνης Β3: νιασιναμίδη (νικοτιναμίδιο), νιασίνη (νικοτινικό οξύ) και ριβοζίτη νικοτιναμίδης. Από αυτούς, η νιασιναμίδη είναι ο τύπος βιταμίνης Β3 που ενδείκνυται για χρήση σε προϊόντα περιποίησης.

 • Η νιασιναμίδη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης. Για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από τη νιασιναμίδη, ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε απαλές συνθέσεις αλλά και αποτελεσματικά προϊόντα. Εμείς συνιστούμε συνθέσεις που έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους, δεν έχουν άρωμα, και είναι κατάλληλες για τον δικό σας τύπο δέρματος. Επιπλέον, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε τα προϊόντα σας ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.


  Για ένα βασικό πρόγραμμα πρωινής περιποίησης, συνιστούμε να ξεκινήσετε με ένα απαλό καθαριστικό με νιασιναμίδη, υαλουρονικό οξύ και 3 απαραίτητα ceramides, όπως το CeraVe Foaming Cleanser​. Συνεχίστε με μια ενυδατική που να μην φράζει τους πόρους και να διαθέτει δείκτη προστασίας (η AM Facial Moisturising Lotion με SPF 50​ είναι μια πολύ καλή επιλογή). Το βράδυ, αντί για την ενυδατική με φωτοπροστασία, χρησιμοποιήστε μια καταπραϋντική ενυδατική νυκτός με νιασιναμίδη όπως τη CeraVe PM Facial Moisturising​ Lotion.

 • Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η νιασιναμίδη συμβάλλει στην υγιή όψη του δέρματος με πολλούς τρόπους. Κατ’ αρχάς, βελτιώνει τα επίπεδα ενυδάτωσης και περιορίζει την απώλεια υγρασίας (που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, ξηρότητα και ξεφλούδισμα). Έρευνες δείχνουν επίσης ότι η νιασιναμίδη υποστηρίζει την εύρυθμη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού.1,2 Η διατήρηση ενός ισχυρού, ανέπαφου επιδερμιδικού φραγμού είναι απαραίτητη για όλους τους τύπους δέρματος, καθώς αυτή η προστατευτική εξωτερική στιβάδα συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία και αποτρέπει τη διείσδυση επιβλαβών ερεθιστικών παραγόντων. Πέραν του υποστηρικτικού της ρόλου για τον επιδερμιδικό φραγμό, η νιασιναμίδη βοηθά στην καταπράυνση του δέρματος, ενώ έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

 • Η νιασιναμίδη ενσωματώνεται συνήθως στις συνθέσεις περιποίησης για την ικανότητά της να δίνει λάμψη και να ενυδατώνει το δέρμα. Όταν χρησιμοποιείται στο πλαίσιο μιας ρουτίνας περιποίησης, κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο, πιο απαλό και πιο λαμπερό. Αν και οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη, μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η νιασιναμίδη βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος, κάτι που την καθιστά καλή επιλογή αν έχετε λιπαρό δέρμα και φραγμένους πόρους.3


  Επειδή, δε, έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η νιασιναμίδη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν ορατά σημάδια γήρανσης –όπως ρυτίδες, ωχρότητα και κηλίδες. Αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καταπράυνση του δέρματος, στη μείωση της ερυθρότητας και τη βελτίωση του ανομοιόμορφου τόνου.

 • Το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη είναι συστατικά που θα τα βρείτε σε πολλά προϊόντα της CeraVe, όπως στην Eye Repair Cream. Έχει αποδειχθεί ότι και τα δύο συμβάλλουν στη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματος, καθένα όμως λειτουργεί διαφορετικά. Το υαλουρονικό οξύ είναι υγροσκοπική ουσία, δηλαδή έλκει νερό στην επιφάνεια του δέρματος, ενώ η νιασιναμίδη βοηθά το δέρμα να συγκρατήσει την απαραίτητη αυτή ενυδάτωση. Αν προσπαθείτε να επιλέξετε μεταξύ των δύο, κανένα δεν είναι απαραίτητα καλύτερο από το άλλο. Είναι όμως ιδανικός συνδυασμός όταν χρησιμοποιούνται μαζί στη ρουτίνα περιποίησης.

 • Η νιασιναμίδη μπορεί γενικά να χρησιμοποιείται καθημερινά, ως μέρος μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το συγκεκριμένο προϊόν που θα επιλέξετε. Ορισμένα προϊόντα με νιασιναμίδη, όπως η Skin Renewing Eye Cream και η PM Facial Moisturizing Lotion της CeraVe, είναι σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση. Άλλα προϊόντα μπορεί να προορίζονται για εβδομαδιαία χρήση ή ανάλογα με τις ανάγκες. Πάντα να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες του προϊόντος σας και να το εφαρμόζετε όπως συνιστάται στην ετικέτα (ή σύμφωνα με τις συμβουλές του δερματολόγου σας).

 • Αυτό το δημοφιλές συστατικό απαντάται σε προϊόντα για πολλούς τύπους δέρματος και διάφορες ανάγκες –συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων της CeraVe για το δέρμα με τάση ακμής, το ευαίσθητο δέρμα, κ.α. Στη CeraVe, θα βρείτε προϊόντα καθαρισμού αλλά και ενυδάτωσης με νιασιναμίδη. Πάντα να χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα και να ανατρέχετε στη συσκευασία για να δείτε αναλυτικά τα οφέλη της σύνθεσης.

 • Γενικά, η νιασιναμίδη είναι συμβατή με πολλά άλλα μη συνταγογραφούμενα συστατικά περιποίησης. Αυτή η ιδιότητα θεωρείται συχνά ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της νιασιναμίδης. Στα προϊόντα της CeraVe, συνδυάζεται με άλλα ευεργετικά συστατικά όπως τα ceramides, το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια και η γλυκερίνη.

 • Οι συνθέσεις με νιασιναμίδη παρουσιάζουν γενικά καλή ανοχή και χαμηλό κίνδυνο ερεθισμού. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα με νιασιναμίδη θεωρούνται συνήθως ήπια και, άρα, είναι κατάλληλα για τους περισσότερους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων του ευαίσθητου δέρματος και του δέρματος με τάση ακμής. Για πιο συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το αν η νιασιναμίδη ενδείκνυται για το δικό σας δέρμα ή όχι, καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο.

Message
Download Chrome