SPF
H-idanikh routina peripoihshs gia derma me tash akmhs

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που αφορά το 9,4% του παγκόσμιου πληθυσμού(1) και που δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε φυλές, φύλα ή ηλικίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πάντως, η δερματική αυτή πάθηση ξεκινάει στην εφηβεία, με το ποσοστό εμφάνισής της να φτάνει το 85% μεταξύ των ηλικιών 18-24 (3). Το βακτήριο P.acnes είναι αυτό που ενοχοποιείται για την ακμή καθώς, στο «περιβάλλον» της λιπαρής επιδερμίδας και των φραγμένων από σμήγμα πόρων, βρίσκει τις ιδανικές συνθήκες να πολλαπλασιαστεί και να προκαλέσει φλεγμονώδεις βλάβες στο δέρμα. Τα καλά νέα: με την σωστή ενημέρωση και την καθοδήγηση του δερματολόγου σας, μπορείτε να «χτίσετε» ένα απαλό αλλά καθημερινό skincare με στοχευμένη δράση, που σπάει τον φαύλο κύκλο της ακμής και συμβάλλει σημαντικά στην εξυγίανση της επιδερμίδας.

Η ΑΚΜΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

 • Αν και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, η ακμή συνήθως ξεκινάει στην εφηβεία, με το ποσοστό εμφάνισής της να φτάνει το 85% μεταξύ των ηλικιών 18-24. (3)
 • Οι ζώνες που πλήττονται συχνότερα από την ακμή είναι το πρόσωπο, το στέρνο, οι ώμοι, η άνω πλάτη.
 • Το βακτήριο P.acnes σε συνδυασμό με την έντονη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την εμφάνιση ακμής.
 • Οι ορμονικές αλλαγές, η κληρονομικότητα, το στρες, η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών, η κακή διατροφή (υπερκατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων με υψηλό ποσοστό ζάχαρης ή/και trans λιπαρών), ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις αιτίες που πυροδοτούν την ακμή.
 • Στα περιστατικά με ακμή παρατηρείται αποδυναμωμένος επιδερμιδικός φραγμός καθώς και μειωμένα επίπεδα ceramides.
 • Τόσο η επιλογή ειδικά μελετημένων προϊόντων skincare κατά της ακμής όσο και η συστηματική χρήση τους, πρωί και βράδυ, είναι βασικό βήμα στην αντιμετώπιση αυτής της δερματικής πάθησης.

Ακμή: ποιος μηχανισμός την προκαλεί;

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το σμήγμα που παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες «ταξιδεύει» μέσω των πόρων για να φτάσει στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Όταν οι πόροι φράξουν από νεκρά κύτταρα και περίσσεια σμήγματος, αυτό το αποπνικτικό περιβάλλον που δημιουργείται ευνοεί τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων και πιο συγκεκριμένα, του βακτηρίου P.acnes το οποίο προκαλεί φλεγμονώδεις βλάβες στην επιδερμίδα. Τα συμπτώματα είναι αυτά που καθορίζουν τον τύπο ακμής: η μη φλεγμονώδης ακμή εκδηλώνεται με κλειστούς ή ανοιχτούς φαγέσωρες (τα γνωστά λευκά ή μαύρα στίγματα αντίστοιχα) ενώ κύστες, βλατίδες, οζίδια, φλύκταινες, χαρακτηρίζουν τη φλεγμονώδη ακμή.

Εκτός από τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά την περίοδο της εφηβείας αλλά και της εμμήνου ρύσης, της εγκυμοσύνης, της εμμηνόπαυσης, άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση της ακμής είναι η κληρονομικότητα, το στρες, η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών, η κακή διατροφή (υπερκατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων με υψηλό ποσοστό ζάχαρης ή/και trans λιπαρών), ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές κ.α. (3)

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι έρευνες έχουν δείξει πως στα περιστατικά με ακμή παρατηρείται αποδυναμωμένος επιδερμιδικός φραγμός (θυμίζουμε ότι ο επιδερμιδικός φραγμός “σφραγίζει” την υγρασία στο δέρμα και κρατά μακριά τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες)- καθώς και μειωμένα επίπεδα ceramides . Επίσης, ακόμα και οι ίδιες οι θεραπείες κατά της ακμής μπορεί να την πυροδοτήσουν περαιτέρω, γιατί η ξηρότητα και το ξεφλούδισμα που δημιουργούν, αναγκάζει το δέρμα να παράγει περισσότερο σμήγμα προκειμένου να βρει την ισορροπία του - αποτέλεσμα: ακόμα περισσότερες εξάρσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί ασθενείς, ιδίως όσοι έχουν ερεθισμένο, ευαίσθητο δέρμα , απογοητεύονται και καταλήγουν να διακόψουν τη θεραπεία.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ακμής μπορεί πλέον να σπάσει και η φροντίδα στο σπίτι με ειδικά μελετημένες συνθέσεις, απαλές και αποτελεσματικές μαζί, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Δέρμα με τάση ακμής: Αποτελεσματικό skincare σε 2 βήματα

Το δέρμα με τάση ακμής δίνει «μάχη» κάθε λεπτό της ημέρας, τόσο απέναντι στις φλεγμονές που προκαλούνται από τον μηχανισμό που περιγράψαμε πιο πάνω, όσο και απέναντι στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Για αυτό, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται, είναι να βρεθεί αντιμέτωπο και με ακατάλληλα προϊόντα skincare που θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Η νέα σειρά Blemish Control της CeraVe, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους (όπως και όλα τα προϊόντα της μάρκας), βοηθά το δέρμα να καταπολεμήσει την ακμή χάρη σε ειδικά επιλεγμένα συστατικά, σε “στρατηγικές” συγκεντρώσεις, τα οποία διεισδύουν στους πόρους και δρουν εντατικά με στόχο τη μείωση των ορατών ατελειών αλλά και την πρόληψη μελλοντικών εξάρσεων. Πρόκειται για ένα απαλό και αποτελεσματικό καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης σε 2 βήματα, που σπάει τον κύκλο της ακμής: δύο μοναδικές συνθέσεις, το CeraVe Blemish Control Cleanser και το CeraVe Blemish Control Gel , βασισμένες σε συστατικά με αποδεδειγμένη δράση κατά των ατελειών, απομακρύνουν την περίσσεια σμήγματος, αποσυμφορούν τους φραγμένους πόρους και καταπολεμούν τις ατέλειες, χωρίς να διαταράσσουν τον πολύτιμο δερματικό φραγμό. Έτσι, με ήπιο αλλά αποτελεσματικό τρόπο, η σειρά CeraVe Blemish Control σπάει τον φαύλο κύκλο της ακμής, δίνοντας ορατά αποτελέσματα από την 3η κιόλας μέρα.

Βήμα 1 0 : CeraVe Blemish Control Cleanser

Η λοσιόν καθαρισμού της σειράς CeraVe Blemish Control, με υφή που μεταμορφώνεται από τζελ σε αφρό, καθαρίζει απαλά απομακρύνοντας ρύπους και έλαια, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Με ισορροπημένο pH κατά των ατελειών, η σύνθεσή της βασίζεται σε έναν συνδυασμό συστατικών που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του σμήγματος, μειώνουν τα μαύρα στίγματα και ελαχιστοποιούν την όψη των πόρων- συγκεκριμένα:

 • Σαλικυλικό οξύ σε συγκέντρωση 2%, το οποίο διεισδύει στους πόρους και τους απελευθερώνει από σμήγμα και νεκρά κύτταρα
 • Άργιλο εκτορίτη που απορροφά την περίσσεια σμήγματος και μειώνει τη γυαλάδα
 • Νιασιναμίδη που ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό και καταπραΰνει την επιδερμίδα
 • 3 απαραίτητα ceramides (υπογραφή της CeraVe) που συμβάλλουν στη διατήρηση του φυσικού δερματικού φραγμού, ο οποίος προστατεύει από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες ενώ συγχρόνως συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος.
 • Μετά από 4 εβδομάδες καθημερινής χρήσης του CeraVe Blemish Control Cleanser, παρατηρείται μείωση των συνολικών φλεγμονωδών αλλοιώσεων έως και 2%*** ενώ το 93% των χρηστών συμφωνούν ότι δεν νιώθουν το δέρμα τους λιπαρό μετά τον καθαρισμό**.

  Βήμα 2 0 : CeraVe Blemish Control Gel

  Η πρώτη τζελ θεραπεία της CeraVe, καταπολεμά τις ατέλειες και προλαμβάνει το σχηματισμό νέων, ενώ συγχρόνως ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα και χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό - και όλα αυτά μέσα σε μόλις 3 μέρες, με εφαρμογή μόνο το βράδυ. Στην καρδιά αυτής της σύνθεσης “χτυπάει” ένας πανίσχυρος συνδυασμός AHA&BHA, ειδικά μελετημένος ώστε να μην ξηραίνει την επιδερμίδα:

 • Το Γλυκολικό και το Γαλακτικό Οξύ που περιέχει (AHAs), απολεπίζουν απαλά, βελτιώνουν την υφή και τον τόνο του δέρματος ενώ μειώνουν το μέγεθος των πόρων.
 • Το Σαλικυλικό Οξύ 2% (ΒΗΑ), διεισδύει στους πόρους, απομακρύνει αποτελεσματικά σμήγμα και νεκρά κύτταρα που τους φράσσουν, καταπολεμά τις ατέλειες και προλαμβάνει την εμφάνιση νέων
 • Η Νιασιναμίδη ενισχύει τον δερματικό φραγμό και καταπραΰνει την επιδερμίδα
 • Τα 3 απαραίτητα ceramides, συμβάλλουν στη διατήρηση του φυσικού δερματικού φραγμού.
 • Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: μέσα σε μόλις 3 ημέρες χρήσης του CeraVe Blemish Control Gel, σημειώνεται 40% μείωση του μεγέθους των φλεγμονωδών αλλοιώσεων και της ερυθρότητας* ενώ την 8η εβδομάδα παρατηρείται έως και 3% μείωση των φλεγμονωδών αλλοιώσεων και των ανοιχτών φαγέσωρων, σημαντική μείωση του μεγέθους των πόρων, της ορατής ερυθρότητας και της τραχύτητας του δέρματος*.

  Σημάδια ακμής: Πώς θα τα αντιμετωπίσετε;

  Όσοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την ακμή, βιώνουν τον αντίκτυπό της ακόμα και πολύ μετά την έξαρση, καθώς οι φλεγμονώδεις βλάβες αφήνουν σημάδια στην επιδερμίδα και προκαλούν υπερμελαγχρώσεις (δυσχρωμίες). Η CeraVe έχει την απάντηση και σε αυτό το πρόβλημα: το νέο Retinol Resurfacing Serum είναι ένας ελαφρύς, καθόλου λιπαρός Ορός Περιποίησης προσώπου που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους με στόχο τη μείωση των σημαδιών ακμής και τη λείανση του δέρματος, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς.

  Πρόκειται για μια σύνθεση αρκετά ισχυρή αλλά και ήπια μαζί, που συνδυάζει 3 απαραίτητα ceramides που βοηθούν στην αποκατάσταση και την προστασία του φυσικού δερματικού φραγμού, καταπραϋντική νιασιναμίδη, ενθυλακωμένη ρετινόλη και εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας – ένα «κοκτέιλ» συστατικών που μειώνει ορατά τα σημάδια ακμής, ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων, επαναφέρει την ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας και τη βοηθά να ανακτήσει την λεία, υγιή όψη της. Οι κλινικές δοκιμές το επιβεβαιώνουν: το 76% των συμμετεχόντων με δέρμα με τάση ακμής, δήλωσαν ότι οι ατέλειές τους ελαχιστοποιήθηκαν ή μειώθηκαν ενώ το 82% αυτών δήλωσαν ότι μετά από 4 εβδομάδες χρήσης, το προϊόν βελτίωσε, λείανε ή αναδόμησε την υφή του δέρματός τους****. Επιπλέον, η Τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης των συστατικών, MVE Technology, εξασφαλίζει ενυδάτωση μακράς διάρκειας 24 ωρών.

  Προσοχή: Επειδή η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στον ήλιο, είναι προτιμότερο να εφαρμόζετε το CeraVe Resurfacing Retinol Serum το βράδυ. Το επόμενο πρωί, θα πρέπει να φοράτε οπωσδήποτε μια αντηλιακή κρέμα με SPF 30 (τουλάχιστον).

  *Βάσει κλινικής μελέτης 8 εβδομάδων, σε 52 άνδρες & γυναίκες (ηλικίας 13-45 ετών), με ήπια έως μέτριας σοβαρότητας ακμή.

  ** Βάσει καταναλωτικής μελέτης αυτοαξιολόγησης 4 εβδομάδων, σε 57 γυναίκες (ηλικίας 18-50 ετών), με μαύρα & λευκά στίγματα, ατέλειες, και κανονικό έως λιπαρό δέρμα.

  *** Βάσει κλινικής μελέτης 6 εβδομάδων, σε 50 γυναίκες (ηλικίας 13-50 ετών), με ήπια έως μέτριας σοβαρότητας ακμή

  **** Βάσει κλινικής μελέτης 6 εβδομάδων, σε 50 γυναίκες (ηλικίας 13-50 ετών), με ήπια έως μέτριας σοβαρότητας ακμή και κανονικό έως λιπαρό δέρμα.

  Message
  Download Chrome