SPF
H-Routina peripoihshs gia maura stigmata ateleies proswpou

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η ακμή διακρίνεται σε φλεγμονώδη και μη, ανάλογα με τα συμπτώματα. Η μη φλεγμονώδης ακμή εκδηλώνεται με φαγέσωρες, οι οποίοι μπορεί να είναι κλειστοί (λευκά στίγματα) ή ανοιχτοί (μαύρα στίγματα). Πιο συγκεκριμένα, τα μαύρα στίγματα είναι φραγμένοι πόροι από σμήγμα, κερατίνη και νεκρά κύτταρα (ένα «μείγμα» που όταν εκτίθεται στο οξυγόνο σκουραίνει λόγω οξείδωσης) οι οποίοι μένουν ανοιχτοί στην επιφάνεια της επιδερμίδας ενώ στα λευκά στίγματα, η επιφάνεια του φραγμένου πόρου δεν είναι ανοιχτή, οπότε το σμήγμα, η κερατίνη και τα νεκρά κύτταρα δεν έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Η εξειδικευμένη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης με συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ, και συνθέσεις που σέβονται τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ακμή, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ατελειών και των μαύρων στιγμάτων.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΚΜΗΣ

  • Η ακμή διακρίνεται σε μη φλεγμονώδη και φλεγμονώδη, ενώ ανάλογα με τον βαθμό των βλαβών ορίζεται ως ήπια, μέτρια ή σοβαρή.
  • Η μη φλεγμονώδης ακμή εκδηλώνεται με φαγέσωρες, οι οποίοι μπορεί να είναι κλειστοί (τα λεγόμενα λευκά στίγματα) ή ανοιχτοί (γνωστοί και ως μαύρα στίγματα).
  • Τόσο τα μαύρα όσο και τα λευκά στίγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με το σωστό προληπτικό skincare και με συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ.
  • Η φλεγμονώδης ακμή, η οποία εκδηλώνεται με κύστεις, βλατίδες, φλύκταινες, οζίδια, είναι πιο «απαιτητική» στη θεραπεία και έχει περισσότερες πιθανότητες να αφήσει στο πέρασμά της σημάδια ακμής.
  • Η CeraVe συνδυάζει στις εξεδικευμένες συνθέσεις της για τη φροντίδα της επιδερμίδας με τάση για ακμή, συστατικά γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους, όπως το σαλικυλικό οξύ, με ceramides τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού.

Ο κύκλος της ακμής αρχίζει πολύ πριν εμφανιστεί μια ατέλεια: όλα ξεκινούν από την περίσσεια σμήγματος που φράσσει τους πόρους, ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και τελικά οδηγεί σε φλεγμονώδεις βλάβες. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά συνήθως παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας, με περίπου το 85% των νέων μεταξύ 18-24 να βρίσκονται αντιμέτωποι με κάποια μορφή ακμής. Πώς δημιουργείται η ακμή; Οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν φυσικά έλαια (σμήγμα) τα οποία απελευθερώνονται από τους πόρους. Όταν οι πόροι φράξουν από νεκρά κύτταρα και σμήγμα, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων στο δέρμα, μεταξύ των οποίων και το βακτήριο P.acnes το οποίο οδηγεί σε φλεγμονώδεις βλάβες (μαύρα ή λευκά στίγματα, βλατίδες, φλύκταινες, οζίδια, κύστεις κ.α.). Συγχρόνως, έχει καταδειχθεί ότι στους ασθενείς με ακμή παρατηρείται αποδυναμωμένος επιδερμιδικός φραγμός (θυμίζουμε ότι ο ρόλος του είναι να σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα και να κρατά μακριά τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες), καθώς και μειωμένα επίπεδα ceramides. Οι θεραπείες κατά της ακμής μπορεί να κάνουν το ήδη ευαίσθητο δέρμα ακόμα πιο επιρρεπές στις βλάβες, με αποτέλεσμα να γίνεται ξηρό, να ξεφλουδίζει και να παράγει περισσότερο σμήγμα, προκειμένου να αντισταθμίσει την ξηρότητα- και έτσι εγκλωβίζεται σε έναν φαύλο κύκλο εξάρσεων.

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα μαύρα στίγματα & τις ατέλειες;

Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης με ειδικά μελετημένες συνθέσεις που σέβονται τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σε αυτή τη φάση, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ατελειών και των μαύρων στιγμάτων. Με τη νέα σειρά Blemish Control, η CeraVe αντί να καταπολεμά απλώς την ακμή σε επιφανειακό επίπεδο στοχεύει ήπια αλλά αποτελεσματικά στον κύκλο της ακμής, δίνοντας ορατά αποτελέσματα από την 3η κιόλας μέρα. Όπως όλα τα προϊόντα CeraVe, η σειρά αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, οι πολύτιμες γνώσεις και η γνώμη των οποίων ενσωματώθηκαν σε κάθε στάδιο της δημιουργίας των συνθέσεων.

Η καινοτομία της σειράς CeraVe Blemish Control είναι πως οι συνθέσεις της σπάνε τον κύκλο της ακμής σε 2 μόνο βήματα, χωρίς όμως, να διαταράσσουν τον πολύτιμο δερματικό φραγμό.

Βήμα 1ο : Καθαρισμός με το CeraVe Blemish Control Cleanser

Αυτό το προϊόν καθαρισμού απομακρύνει αποτελεσματικά ρύπους και έλαια από την επιφάνεια της επιδερμίδας, χωρίς να δημιουργεί την παραμικρή αίσθηση τραβήγματος. Με ισορροπημένο pH κατά των ατελειών, Σαλικυλικό Οξύ, Νιασιναμίδη και Άργιλο Εκτορίτη, το CeraVe Blemish Control Cleanser είναι ένα αποτελεσματικό απολεπιστικό με αναζωογονητική υφή, το οποίο μεταμορφώνεται από τζελ σε αφρό και απομακρύνει νεκρά κύτταρα και σμήγμα, μειώνει τα μαύρα στίγματα, βελτιώνει την υφή του δέρματος και ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων και τη γυαλάδα. Την ίδια στιγμή, τα 3 απαραίτητα ceramides που περιέχει (υπογραφή της CeraVe), συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας του δερματικού φραγμού.

Βήμα 2ο: Στοχευμένη δράση με το CeraVe Blemish Control Gel

Η πρώτη τζελ θεραπεία της CeraVe για χρήση το βράδυ μετά τον καθαρισμό με το Blemish Control Cleanser, καταπολεμά τις ατέλειες και προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Το Γλυκολικό και το Γαλακτικό Οξύ που περιέχει, απολεπίζουν απαλά, βελτιώνουν την υφή και τον τόνο του δέρματος και μειώνουν το μέγεθος των πόρων, το Σαλικυλικό Οξύ σε ποσοστό 2% διεισδύει στους πόρους και τους απελευθερώνει από το σμήγμα, καταπολεμά τις ατέλειες και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων, το Υαλουρονικό Οξύ διατηρεί την φυσική υγρασία της επιδερμίδας, η Νιασιναμίδη την καταπραύνει ενώ τα 3 απαραίτητα ceramides επανορθώνουν και διατηρούν τον επιδερμιδικό φραγμό. Με καθημερινή χρήση, το CeraVe Blemish Control Gel μειώνει κατά 40% το μέγεθος των φλεγμονωδών αλλοιώσεων και της ερυθρότητας σε μόλις 3 μέρες, μειώνει έως και 3% φλεγμονώδεις αλλοιώσεις και ανοιχτούς φαγέσωρες την 8η εβδομάδα ενώ σημειώνεται σημαντική μείωση του μεγέθους των πόρων, της ορατής ερυθρότητας και της τραχύτητας του δέρματος.

Tip: Το CeraVe Blemish Control Gel μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία της επιδερμίδας στον ήλιο, για αυτό είναι απαραίτητο να φοράτε κάθε πρωί μια αντηλιακή κρέμα με SPF30.

Message
Download Chrome