SPF
Katharistika proswpou gia akmh ti na epileksete

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Ότι ο καθαρισμός είναι το Α στο καθημερινό skinare κάθε τύπου επιδερμίδας, αυτό είναι πλέον γνωστό σε όλους. Όπως και το ότι ανάμεσα στα αμέτρητα καθαριστικά προσώπου που κυκλοφορούν στον πλανήτη της ομορφιάς, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε εκείνο που ανταποκρίνεται στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας- διαφορετικά, ρισκάρετε να βρεθείτε μπροστά σε ανεπιθύμητες εκπλήξεις που σχετίζονται κυρίως με την διαταραχή του επιδερμιδικού φραγμού, όπως η έντονη αίσθηση τραβήγματος, οι κοκκινίλες, τα σπυράκια. Ένας λόγος παραπάνω όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με την ακμή, αυτή τη δερματική πάθηση που έχει τη φήμη ότι πλήττει τους εφήβους αλλά αποδεικνύεται ότι απλώνει τα... πλοκάμια της και στον ενήλικο πληθυσμό: η επιλογή ενός καθαριστικού προσώπου για ακμή, με εξειδικευμένη σύνθεση που καταπολεμά τις ατέλειες και απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος, χωρίς όμως να διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό, είναι παραπάνω από απαραίτητη.

ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΜΕ ΤΑΣΗ ΑΚΜΗΣ:

  • Η υπερβολική λιπαρότητα μπορεί να σας παρασύρει στο να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πολλές φορές την ημέρα, το οποίο όμως- όπως εξηγούν οι ειδικοί- είναι λάθος γιατί ταλαιπωρεί την επιδερμίδα και προκαλεί περισσότερα σπυράκια. Δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, καθώς και μετά την άσκηση, είναι αρκετές.
  • Όσο κουρασμέν@ κιαν είστε, μην παραλείπετε τον βραδινό καθαρισμό του προσώπου σας – ακόμα και τα μη φαγεσωρογόνα προϊόντα μακιγιάζ μπορεί να πυροδοτήσουν τα σπυράκια, αν τα αφήσετε πάνω στην επιδερμίδα σας όλη νύχτα.
  • Μην τρίβετε το πρόσωπό σας όταν το καθαρίζετε γιατί προκαλούνται ερεθισμοί και σπυράκια. Έχοντας επιλέξει το σωστό προϊόν καθαρισμού για επιδερμίδα με τάση ακμής, δεν χρειάζεται παρά να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας με απαλές κινήσεις μασάζ – τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η αποτελεσματική αλλά απαλή του σύνθεση.

Ακμή: Μια επίμονη δερματική πάθηση

Είναι ο νούμερο 1 λόγος επίσκεψης στον δερματολόγο παγκοσμίως(1) και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας ενώ τα αίτια που την προκαλούν είναι πολυσύνθετα. Όλα ξεκινούν από την περίσσεια σμήγματος που, σε συνδυασμό με τα νεκρά κύτταρα, φράσσουν τους πόρους, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που οδηγεί σε φλεγμονώδεις βλάβες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στους ασθενείς με ακμή έχει παρατηρηθεί ότι ο επιδερμιδικός φραγμός είναι αποδυναμωμένος, με μειωμένα επίπεδα ceramides – να θυμίσουμε ότι ο ρόλος του επιδερμιδικού φραγμού είναι πολύτιμος, καθώς είναι αυτός που “σφραγίζει” την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας ενώ λειτουργεί και ως ασπίδα απέναντι στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες που παραμονεύουν (πχ αλλεργιογόνα). Επιπλέον, οι θεραπείες κατά της ακμής μπορεί να κάνουν το ήδη ευαίσθητο δέρμ α ακόμα πιο επιρρεπές στις βλάβες. Αποτέλεσμα: να γίνεται ξηρό, να ξεφλουδίζει και αυτομάτως να μπαίνει σε έναν φαύλο κύκλο παραγωγής ακόμα περισσότερου σμήγματος, προσπαθώντας να βρει την ισορροπία του.

Skincare για ακμή: Ξεκινήστε από το σωστό καθαριστικό προσώπου

Από όλα τα παραπάνω είναι προφανής η σημασία της επιλογής εξειδικευμένων συνθέσεων για την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας με ακμή, ξεκινώντας από το καθαριστικό προσώπου. Και επειδή το δέρμα που ταλαιπωρείται από την ακμή δεν «αντέχει» πειραματισμούς, η CeraVe ανέπτυξε σε συνεργασία με δερματολόγους τη νέα σειρά Blemish Control που στοχεύει στο να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ακμής ενώ συγχρόνως συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού.

Η σειρά δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει μια σύνθεση ειδικά μελετημένη για τον καθαρισμό της επιδερμίδας με ακμή, καθώς όπως είπαμε είναι το πρώτο βήμα στην καταπολέμηση των ατελειών και την εξυγείανσή της: το Blemish Control Cleanser της CeraVe καθαρίζει απαλά απομακρύνοντας ρύπους και σμήγμα, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.

Βασικά συστατικά του:

  • Σαλικυλικό οξύ σε ποσοστό 2%, ένα βήτα υδροξυοξύ το οποίο διεισδύει στους φραγμένους πόρους και τους «απελευθερώνει», καταπολεμά τις ατέλειες και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων
  • Άργιλος, που απορροφά την περίσσεια σμήγματος και μειώνει τη γυαλάδα
  • Νιασιναμίδη, που ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό και καταπραύνει την επιδερμίδα
  • 3 απαραίτητα ceramides, που συμβάλλουν στην διαφύλαξη και ενδυνάμωση του πολύτιμου επιδερμιδικού φραγμού.

Το Blemish Control Cleanser είναι ένα αποτελεσματικό απολεπιστικό που μεταμορφώνεται απο τζελ σε αφρό και βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του σμήγματος ενώ συγχρόνως μειώνει τα μαύρα στίγματα και ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων- και όλα αυτά φροντίζοντας να διατηρεί άθικτο τον επιδερμιδικό φραγμό. Άμεσα, το 93% των καταναλωτών δηλώνει πως δεν αισθάνεται το δέρμα του λιπαρό μετά τη χρήση του Blemish Control Cleanser, το 86% συμφωνεί ότι αισθάνεται το δέρμα του καθαρό μετά από μόλις 4 εβδομάδες ενώ και η δερματολογική αξιολόγηση διαπίστωσε την ευεργετική δράση του: 59% μείωση της ορατής ερυθρότητας, 50% βελτίωση της υφής του δέρματος αι 27% μείωση του μεγέθους των πόρων σσε μόλις 8 εβδομάδες.

    1. Μελέτη AplusA Healthcare Market Research x L'Oréal, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 4490 δερματολόγων σε 33 χώρες και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2021. * Βάσει κλινικής μελέτης 8 εβδομάδων, σε 52 άνδρες & γυναίκες (ηλικίας 13-45 ετών), με ήπια έως μέτριας σοβαρότητας ακμή
Message
Download Chrome