SPF
Shmadia akmhs sto proswpo pws tha apallageite

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που υπολογίζεται ότι επηρεάζει το 9,4% του παγκόσμιου πληθυσμού (1). Εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία, με το 85% των ανθρώπων μεταξύ 12-24 ετών να περνούν ή να έχουν περάσει ακμή έστω ήπιας μορφής (2) ενώ τείνει να προτιμά ολοένα και περισσότερο τον ενήλικο πληθυσμό, «χτυπώντας» περίπου 15% των γυναικών μεταξύ 30-40 χρόνων, σύμφωνα με την American Academy of Dermatology (3). Πλέον υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης της ακμής, ωστόσο οι πιο σοβαροί τύποι της μπορεί να δημιουργήσουν σημάδια και υπερμελάγχρωση στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα να χρειάζεται ένα νέο πλάνο αντιμετώπισής τους, το οποίο μεταξύ άλλως θα περιλαμβάνει και εξειδικευμένα προϊόντα καθημερινής φροντίδας.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΚΜΗΣ;

 • Κύστες ακμής που δημιουργούνται βαθιά στο δέρμα, είναι επώδυνες και γεμάτες πύον.
 • Η γενετική προδιάθεση για δέρμα πιο επιρρεπές στα σημάδια.
 • Η κακή συνήθεια να πειράζουμε και να σπάμε τα σπυράκια, η οποία αυξάνει τη φλεγμονή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουλές.
 • Σύμφωνα με την American Academy of Dermatology, αν και είναι γνωστοί οι λόγοι που αυξάνουν τις πιθανότητες ενός ατόμου να παρουσιάσει σημάδια ακμής ή/και ουλές, ακριβής πρόβλεψη δεν μπορεί να υπάρξει. Και αυτό γιατί ενδέχεται να δημιουργηθούν ουλές ακμής ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν προδιαγραφές αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, τέσσερις είναι οι βασικοί «υπεύθυνοι» για την εμφάνιση της ακμής: οι φλεγμονές, οι φραγμένοι πόροι, τα βακτήρια και η υπερβολική έκκριση σμήματος στην επιδερμίδα (4). Παράγοντες όπως το stress, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας, οι ορμονικές αλλαγές, κάποιες φαρμακευτικές αγωγές, και βέβαια η γενετική προδιάθεση, παίζουν αναμφίβολα ρόλο στις εξάρσεις της ακμής. Ο κύκλος της αρχίζει πολύ πριν εμφανιστεί ια ατέλεια: όλα ξεκινούν από την περίσσεια σμήγματος που φράσσει τους πόρους, ευνοεί τη βακτηριακή ανάπτυξη και τελικά οδηγεί σε φλεγμονώδεις βλάβες. Μάλιστα έχει καταδειχτεί ότι στους ασθενείς με ακμή παρατηρείται αποδυναμωμένος επιδερμιδικός φραγμός και μειωμένα επίπεδα ceramides. Δυστυχώς, οι θεραπείες κατά της ακμής μπορεί να κάνουν το ήδη ευαίσθητο δέρμα ακόμα πιο επιρρεπές στις βλάβες. Αποτέλεσμα: γίνεται ξηρό και ξεφλουδίζει, και προκειμένου να εξισορροπήσει αυτή την κατάσταση ωθείται να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, πυροδοτώντας έτσι κιάλλες εξάρσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί ασθενείς, ιδίως όσοι έχουν ερεθισμένο, ευαίσθητο δέρμα, απογοητεύονται και καταλήγουν να διακόψουν τη θεραπεία.

Η CeraVe σπάει τον φαύλο κύκλο

Με τη νέα σειρά Blemish Control, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, η CeraVe υπογράφει το ιδανικό skincare για το δερμα με ατέλειες και τάση ακμής. Οι ειδικά μελετημένες συνθέσεις βοηθούν το δέρμα να καταπολεμήσει την ακμή χάρη σε συστατικά στρατηγικών συγκεντρώσεων τα οποία διεισδύουν στους πόρους μειώνοντας τις ορατές ατέλειες και προλαμβάνοντας τις μελλοντικές εξάρσεις. Την ίδια στιγμή, χάρη στη δύναμη των 3 απαραίτητων ceramides- star συστατικό της CeraVe- αποκαθιστούν τον δερματικό φραγμό.

Η σειρά περιλαμβάνει:

 • Το gel καθαρισμού για επιδερμίδες με ατέλειες CeraVe Blemish Control Cleanser, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, έχει ισορροπημένο pH κατά των ατελειών και συνδυάζει Σαλικυλικό Οξύ, Νιασιναμίδη, Άργιλο Εκτορίτη και τα 3 απαραίτητα Ceramides. Μόλις έρθει σε επαφή με το νερό, η gel υφή του μεταμορφώνεται σε αφρό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα, μειώνει τα μαύρα στίγματα, ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων ενώ ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό και καταπραύνει την επιδερμίδα.
 • Το CeraVe Blemish Control Gel, η πρώτη τζελ θεραπεία της μάρκας η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, περιέχει Γλυκολικό και Γαλακτικό οξύ, 2% Σαλικυλικό οξύ, Νιασιναμίδη και τα 3 απαραίτητα ceramides. Μέσα σε μόλις 3 μέρες μειώνει το μέγεθος των φλεγμονωδών αλλοιώσεων και της ερυθρότητας κατά 40% ενώ την 8η εβδομάδα χρήσης παρατηρείται μείωση έως και 3% στις φλεγμονώδεις αλλοιώσεις και τους ανοιχτούς φαγέσωρες καθώς και σημαντική μείωση του μεγέθος των πόρων, της ορατής ερυθρότητας και της τραχύτητας του δέρματος – και όλα αυτά χωρίς να ξηραίνει ούτε ελάχιστα την επιδερμίδα!
 • Σημάδια ακμής στο πρόσωπο: H απάντηση της CeraVe

  Τα σημάδια ακμής και ο ανομοιόμορφος τόνος του δέρματος, η λεγόμενη μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση, μπορεί να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο πρόσωπο ακόμα και αφού η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. Το CeraVe Resurfacing Serum, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, είναι ένας ελαφρύς ορός με gel υφή και μη λιπαρή αίσθηση, που βοηθά στη μείωση των σημαδιών ακμής και συμβάλλει στη λείανση του δέρματος χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Η αποτελεσματική σύνθεσή του περιέχει ενθυλακωμένη Ρετινόλη, καταπραϋντική Νιασιναμίδη, εκχύλισμα ρίζας Γλυκόριζας και, βέβαια, τα 3 απαραίτητα ceramides για αποκατάσταση και ενδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού. Κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών, το 76% των συμμετεχόντων με δέρμα με τάση ακμής είπαν ότι οι ατέλειές τους ελαχιστοποιήθηκαν ή μειώθηκαν ενώ το 82% αυτών δήλωσαν ότι, μετά από 4 εβδομάδες χρήσης, το προϊόν βελτίωσε, λείανε ή αναδόμησε την υφή του δέρματός τους (5).

   1. Tan, J K L, and K Bhate. “A global perspective on the epidemiology of acne.”The British Journal of Dermatology vol. 172 Suppl 1 (2015): 3-12. doi:10.1111/bjd.13462
   2. Bhate K, Williams HC. Epidemiology of acne vulgaris. The British journal of dermatology 2013;168:474-85.
   3. Skin Conditions by the numbers https://www.aad.org/media/stats-numbers
   4. “Acne - Symptoms and Causes.” Mayo Clinic, 25 May 2022.
   5. Βάσει κλινικής μελέτης 6 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε σε 50 γυναίκες (ηλικίας 13-50 ετών) με ήπια έως μέτριας σοβαρότητας ακμή και κανονικό έως λιπαρό δέρμα.
  Message
  Download Chrome