SPF
Akmh proswpou spaste ton faulo kuklo me 2 kinhseis

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Ο κύκλος της ακμής αρχίζει πολύ πριν εμφανιστεί μια ατέλεια. Όλα ξεκινούν από την περίσσεια σμήγματος που φράσσει τους πόρους, ευνοεί τη βακτηριακή ανάπτυξη και οδηγεί σε φλεγμονώδεις βλάβες. Και ενώ μια εξειδικευμένη θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, οι ειδικοί επισημαίνουν το παράδοξο: κάποια προϊόντα που προορίζονται για την αντιμετώπιση των ατελειών μπορεί, αντί να είναι λύση, να επιδεινώσουν την κατάσταση προκαλώντας επιπλέον ερεθισμούς, κοκκινίλες, ξεφλούδισμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η πλειονότητα όσων βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακμή, εγκαταλείπουν την θεραπεία. Πώς μπορείτε να αποφύγετε την παγίδα και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά σπυράκια και ατέλειες; Ακολουθώντας τις συμβουλές του δερματολόγου σας και υιοθετώντας μια καθημερινή ρουτίνα φροντίδας βασισμένη σε συνθέσεις ειδικά μελετημένες ώστε να καταπολεμούν ορατά το πρόβλημα, χωρίς να ταλαιπωρούν τον ήδη αποδυναμωμένο δερματικό φραγμό αλλά βοηθώντας τον να ξαναβρεί την ισορροπία του.

TIPS ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΗ ΑΚΜΗΣ

  • Όσο και αν η παρουσία τους σας προκαλεί, αποφύγετε να πειράζετε τα σπυράκια και να πιέζετε τους φραγμένους πόρους γιατί επιδεινώνεται η φλεγμονή.
  • Περιορίστε τις εξάρσεις υιοθετώντας μια skincare ρουτίνα με προϊόντα ειδικά μελετημένα για επιδερμίδες με τάση ακμής.
  • Επιλέξτε συνθέσεις που καταπολεμούν αποτελεσματικά σπυράκια και ατέλειες αλλά είναι ήπιες, σέβονται τον επιδερμιδικό φραγμό και δεν προκαλούν ξηρότητα.
  • Να θυμάστε πως η αίσθηση τραβήγματος δεν είναι σημάδι πως το προϊόν που χρησιμοποιείτε είναι αποτελεσματικό. Αντιθέτως, δηλώνει πως η σύνθεση είναι σκληρή, στρεσάρει τον επιδερμιδικό φραγμό και χρειάζεται να την αντικαταστήσετε άμεσα με μία ήπια.

Τι είναι η ακμή;

Η ακμή είναι μια κοινή αλλά σύνθετη φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος, η οποία επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους – είναι χαρακτηριστικό ότι αποτελεί τον #1 λόγο επίσκεψης στον δερματολόγο παγκοσμίως. Αν και μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, κατά κύριο λόγο κάνει την εμφάνισή της κατά την εφηβεία και λίγο μετά, με το 85% των ατόμων μεταξύ 18-24 χρονών παρουσιάζουν κάποια μορφή της κυρίως στο πρόσωπο, το στήθος, τους ώμους και το πάνω μέρος της πλάτης.

Πώς δημιουργείται η ακμή;

Οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν φυσικά λιπίδια (το γνωστό σμήγμα) που κρατούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και ελαστική και που, μέσω των τριχοσμηγματογόνων θύλακων, ανεβαίνουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Ωστόσο σε αυτή τη διαδρομή μπορεί να συναντήσουν εμπόδια, καθώς νεκρά κύτταρα και περίσσεια σμήγματος φράσσουν τους θύλακες, δημιουργώντας συνθήκες αποπνικτικές οι οποίες ευνοούν τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων και ειδικά του βακτηρίου C.acnes που προκαλεί φλεγμονώδεις βλάβες στην επιδερμίδα, δηλαδή ακμή.

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες εμφάνισης ακμής;

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τέσσερις είναι οι κύριες αιτίες εμφάνισης ακμής, η φλεγμονή, οι φραγμένοι θύλακες της τρίχας, τα βακτήρια και η υπερβολική έκκριση σμήγματος. (1) Αυτές οι βασικές αιτίες επηρεάζονται από την κληρονομικότητα, από τις ορμονικές αλλαγές (χαρακτηριστικό της εφηβείας αλλά και της εμμηνόπαυσης), από παράγοντες του lifestyle όπως το στρες και η κακή διατροφή, από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και η ρύπανση, ακόμα και από κάποιες φαρμακευτικές αγωγές. (2)  Επιπλέον, το τρίψιμο της επιδερμίδας με κάποιο scrub, η τριβή της στο κράνος, το backpack ή έναν στενό γιακά, και φυσικά η κακή συνήθεια να πειράζουμε τα σπυράκια, συγκαταλέγονται στους παράγοντες που επιδεινώνουν την ακμή (3).

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα σπυράκια;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα σπυράκια γίνεται μέσα από την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σας με συνθέσεις ειδικά μελετημένες για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της. Πρωταγωνιστές σε αυτές τις συνθέσεις είναι συστατικά με στοχευμένη δράση και αποδεδειγμένα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως το σαλικυλικό οξύ (το πιο διάσημο BHA) που απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους και καταπολεμά τις ατέλειες, το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, δύο άλφα υδροξυοξέα που απολεπίζουν απαλά και μειώνουν το μέγεθος των πόρων κ.α.. Σε αυτό το σημείο, όμως, κρύβεται μια παγίδα: οι ειδικοί τονίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος, αν δεν επιλέξετε μια σωστά μελετημένη σύνθεση, να δείτε την κατάσταση να χειροτερεύει. Ο λόγος; Έχει καταδειχθεί ότι στους ασθενείς με ακμή παρατηρείται αποδυναμωμένος επιδερμιδικός φραγμός και μειωμένα επίπεδα ceramides. Αν, λοιπόν, χρησιμοποιήσετε προϊόντα που δεν σέβονται και ενδυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό, παράλληλα με την εξυγιαντική τους δράση, τότε το πιο πιθανό είναι το ήδη ευαίσθητο δέρμα με σπυράκια και τάση ακμής, να γίνει πολύ πιο επιρρεπές στις βλάβες. Αποτέλεσμα: να γίνεται ξηρό, να ξεφλουδίζει και συγχρόνως να παράγει περίσσεια σμήγματος προσπαθώντας να αντισταθμίσει την ξηρότητα και πυροδοτώντας, έτσι, κι άλλες εξάρσεις – ένας φαύλος κύκλος, δηλαδή. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό όσων ακολουθούν μια θεραπεία για την ακμή απογοητεύονται από τα αποτελέσματα και καταλήγουν να την εγκαταλείψουν.

CeraVe Blemish Control: η απλή αλλά αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης για επιδερμίδα με σπυράκια

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω δεδομένα, καθώς αναπτύσσει όλες τις συνθέσεις της σε συνεργασία με δερματολόγους, η CeraVe δημιούργησε τη σειά Blemish Control η οποία στοχεύει σε αυτό τον φαύλο κύκλο καταπολεμώντας την ακμή ενώ συγχρόνως συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. Η σειρά βοηθάει το δέρμα να καταπολεμήσει την ακμή χάρη σε συστατικά στρατηγικών συγκεντρώσεων που διεισδύουν στους πόρους μειώνοντας τις ορατές ατέλειες και προλαμβάνοντας μελλοντικές εξάρσεις.

Βήμα 1ο: Καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα στο καθημερινό skincare κάθε τύπου επιδερμίδας. Το Blemish Control Cleanser της CeraVe, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, καθαρίζει απαλά απομακρύνοντας ρύπους και σμήγμα, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα με ατέλειες. Με ισορροπημένο pH και συνδυάζοντας σαλικυλικό οξύ, νιασιναμίδη και άργιλο εκτορίτη, αυτό το αποτελεσματικό απολεπιστικό μεταμορφώνεται από τζελ σε αφρό και βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του σμήγματος, μειώνοντας τα μαύρα στίγματα και ελαχιστοποιώντας την ορατότητα των πόρων. Την ίδια στιγμή, τα 3 απαραίτητα ceramides που περιέχει, συμβάλλουν στη διατήρηση και ενδυνάμωση του ήδη αποδυναμωμένου επιδερμιδικού φραγμού. Το Blemish Control Cleanser προσφέρει ένα πρώτο επίπεδο δράσης κατά των ατελειών χωρίς να δημιουργεί αίσθηση τραβήγματος ή να ξηραίνει την επιδερμίδα αλλά αφήνοντας το πρόσωπο απαλό και άνετο μετά τον καθαρισμό.

Βήμα 2ο: Φροντίδα

Μετά τον καθαρισμό προσώπου, μία φορά την ημέρα, το βράδυ, εφαρμόστε το Blemish Control Gel, την πρώτη φροντίδα της CeraVe που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους για να καταπολεμά τις ατέλειες, να προλαμβάνει το σχηματισμό νέων αλλά και να ελαχιστοποιεί την ορατότητα των πόρων χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα - και όλα αυτά χωρίς να διαταράσσει  τον  επιδερμιδικό φραγμό. Το γλυκολικό και γαλακτικό οξύ που περιέχει απολεπίζουν απαλά, βελτιώνουν την υφή και τον τόνο του δέρματος ενώ μειώνουν το μέγεθος των πόρων, το σαλικυλικό οξύ απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους, καταπολεμά τις ατέλειες και προλαμβάνει την εμφάνιση νέων, η νιασιναμίδη ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό και καταπραΰνει την επιδερμίδα ενώ τα 3 απαραίτητα ceramides συμβάλλουν στην αποκατάσταση της δομής και της λειτουργίας του επιδερμιδικού φραγμού.

Με συστηματική χρήση, το Blemish Control Gel μειώνει μέσα σε μόλις 3 ημέρες το μέγεθος των φλεμονωδών στοιχείων και της ερυθρότητας ενώ την 8η εβδομάδα η βελτίωση είναι αισθητή και στους ανοιχτούς φαγέσωρες, το μέγεθος των πόρων, την ορατή ερυθρότητα καθώς και στην τραχύτητα του δέρματος.

Message
Download Chrome