SPF
Pagkosmia hmera diavhth antimetwpizontas thn kshrodermi

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Είναι μία από τις πιο σημαντικές “Παγκόσμιες Ημέρες” που έχουν καθιερωθεί για θέματα υγείας : ο λόγος για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη η οποία γιορτάζεται στις 14 Νοεμβρίου και έρχεται να μας υπενθυμίσει πως με σύμμαχο την σωστή ενημέρωση, η κοινωνία θα είναι πιο προετοιμασμένη για τον περιορισμό και την πρόληψη των επιπτώσεων του διαβήτη στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Αναρωτιέστε γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μέρα; Η 14η Νοεμβρίου είναι η μέρα γενεθλίων του Καναδού νομπελίστα ιατρού, Frederick Banting ο οποίος μαζί με τον Charles Best συνέλαβαν πρώτοι την ιδέα που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης, το 1922. Σήμερα εκτιμάται ότι οι ασθενείς με την πάθηση αυτή είναι περισσότεροι από 420 εκατομμύρια παγκοσμίως ενώ στη χώρα μας υπολογίζεται ότι σχεδόν το 10% του πληθυσμού έχει σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Οι επιπλοκές στην ποιότητα της ζωής των διαβητικών ασθενών έχουν να κάνουν με την ιδιαίτερη ευαλωτότητα τους ως προς τις παθήσεις της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων, των νεφρών, των ματιών, τη νευροπάθεια, την προδιάθεση για λοιμώξεις ενώ επηρεάζει σημαντικά και την υγεία του δέρματος, με την ξηροδερμία να είναι ανάμεσα στα πιο συχνά συμπτώματα.

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

  • Ξηρότητα
  • Κνησμός
  • Πομφόλυγες
  • Λειχήνες
  • Βακτηριακές λοιμώξεις
  • Μυκητιασικές λοιμώξεις
  • Πάχυνση και τραχύτητα

Σακχαρώδης Διαβήτης: Στο στόχαστρο και το δέρμα

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μια ιδιαίτερα συχνή μεταβολική διαταραχή που συνοδεύεται από αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα, γεγονός που καθιστά τις προσπάθειες για την αντιμετώπισή της ακόμη πιο εντατικές και επιτακτικές. Σήμερα εκτιμάται ότι οι ασθενείς με την πάθηση αυτή είναι περισσότεροι από 420 εκατομμύρια παγκοσμίως ενώ στη χώρα μας υπολογίζεται ότι σχεδόν το 10% του πληθυσμού έχει σακχαρώδη διαβήτη , σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Οι επιπλοκές στην ποιότητα της ζωής των διαβητικών ασθενών έχουν να κάνουν με την ιδιαίτερη ευαλωτότητα τους ως προς τις παθήσεις της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων, των νεφρών, των ματιών, τη νευροπάθεια καθώς και την προδιάθεση για λοιμώξεις. Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται φυσικά προσοχή και τακτική ιατρική παρακολούθηση ώστε να επιτυγχάνεται η απαραίτητη γλυκαιμική ρύθμιση και να προλαμβάνονται οι επιπλοκές της νόσου.

Υπάρχουν όμως και οι επιπτώσεις που αφορούν στην υγεία του δέρματος: Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία γύρω από τον Σακχαρώδη διαβήτη, έως και το 80% των ασθενών μπορεί να εμφανίσει κάποια δερματική εκδήλωση της νόσου με πιο συχνή την ξηροδερμία . Παρόλο που πρόκειται για ένα ενοχλητικό σύμπτωμα καθώς συνοδεύεται από έντονο κνησμό και μια γενικότερη αίσθηση δυσφορίας, οι ειδικοί διαβεβαιώνουν πως μπορεί κάλλιστα ν’ αντιμετωπιστεί. Με την κατάλληλη φροντίδα, η κατάσταση της επιδερμίδας μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά έτσι ώστε να μην επηρεάζει τον ασθενή σωματικά και ψυχολογικά. Εδώ έρχεται να παίξει σημαντικό ρόλο η CeraVe η οποία συνεργάζεται με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) και, υπό την αιγίδα της, στέκεται δίπλα στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη με σκοπό να τους ενημερώσει για την φροντίδα του δέρματός τους.

Πρωτόκολλο CeraVe για την επιδερμίδα των διαβητικών ασθενών: Ανακούφιση σε 2 κινήσεις!

Μπροστά στις επιπτώσεις του σακχαρώδους διαβήτη στο δέρμα, οι ασθενείς δεν είναι μόνοι: Η CeraVe δημοσίευσε μια νέα κλινική μελέτη κοορτής σε ασθενείς με ξηροδερμία λόγω σακχαρώδη διαβήτη, η οποία στέλνει πολύ αισιόδοξα, ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση αυτού του ιδιαίτερα ενοχλητικού δερματικού προβλήματος! Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν 528 άτομα από 19 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, με τη χρήση του απλού, καθημερινού πρωτοκόλλου φροντίδας CeraVe, και συγκεκριμένα με το CeraVe Hydrating Cleanser και την CeraVe Moisturising Cream, το 98% των ασθενών είδαν βελτίωση στα συμπτώματα της ξηροδερμίας που οφειλόταν στον Σακχαρώδη διαβήτη.

Τα δύο αυτά προϊόντα αρκούν για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες που παρουσιάζει το δέρμα των διαβητικών ασθενών, προσφέροντάς του ό,τι χρειάζεται για να παραμένει υγιές. Πρώτο βήμα, το CeraVe Hydrating Cleanser , μια ήπια Kρέμα Kαθαρισμού Προσώπου και Σώματος, η οποία δεν διαταράσσει τον φυσικό φραγμό προστασίας του δέρματος. Εμπλουτισμένη με τρία απαραίτητα ceramides που αποκαθιστούν και ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό καθώς και υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση , η σύνθεση αυτή προσφέρει απαλό αλλά αποτελεσματικό καθαρισμό στο δέρμα που βρίσκεται αντιμέτωπο με την ξηροδερμία. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία MVE, μια τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης των συστατικών, το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Επόμενο βήμα, η ενυδάτωση με την CeraVe Moisturising Cream για Πρόσωπο και Σώμα, η οποία χάρις την πλούσια αλλά μη λιπαρή υφή της ανακουφίζει άμεσα τα συμπτώματα της ξηροδερμίας. Αυτή η ενυδατική κρέμα συμβάλλει στην αποκατάσταση και ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού, χάρη στα τρία απαραίτητα ceramides που περιέχει καθώς και το υαλουρονικό οξύ, το οποίο προσελκύει την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Επιπλέον, περιέρχει τεχνολογία MVE και προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί όλη μέρα.

Η CeraVe ενώνει τις δυνάμεις της με την ΕΔΑΕ στην σπουδαίας σημασίας εκστρατεία “Φροντίζοντας το δέρμα των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη”, με απώτερο σκοπό την υγεία του δέρματός τους.

Message
Download Chrome