SPF
Nero katharismou proswpou giati to agapoun oles oi epidermi

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Ξεκίνησε ως ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά ομορφιάς των Γαλλίδων, κέρδισε την εμπιστοσύνη των δερματολόγων και γρήγορα μπήκε στα must-have του καθημερινού skincare: ο λόγος για το νερό καθαρισμού προσώπου- ή αλλιώς, micellar water- το οποίο είναι ο πιο δροσερός και πρακτικός τρόπος να αφαιρέσετε μακιγιάζ και ρύπους από την επιφάνεια της επιδερμίδας σας, όπου κι αν βρίσκεστε, αφού δεν χρειάζεται να ξεβγάλετε το πρόσωπό σας μετά. Αν και μπήκε σχετικά πρόσφατα στην ιεροτελεστία φροντίδας, το micellar water βρέθηκε γρήγορα στη λίστα με τα απαραίτητα σε κάθε μπάνιο, χάρη στην εντυπωσιακή «συμπεριφορά» των μικυλλίων: αυτά τα μικροσκοπικά μόρια έλκουν σαν μαγνήτες τους ρύπους, τη σκόνη, τα υπολείμματα μακιγιάζ και τα απομακρύνουν από την επιφάνεια της επιδερμίδας με τον πιο απαλό τρόπο – δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το μικυλλιακό νερό προτείνεται από τους ειδικούς για τον καθαρισμό ακόμα και της πολύ ευαίσθητης επιδερμίδας. Σήμερα, οι συνθέσεις αυτών των προϊόντων δεν μένουν μόνο στους πρωταγωνιστές τους, τα μικύλλια, αλλά εμπλουτίζονται και με άλλα ευεργετικά skincare συστατικά όπως τα ceramides, η νιασιναμίδη κ.α., για επιπλέον φροντίδα.

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για το νερό καθαρισμού προσώπου

- Τα μικύλλια, τα μικροσκοπικά μόρια από τα οποία πήρε το όνομά της η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων καθαρισμού, έχουν την ιδιότητα να έλκουν και να δεσμεύουν από την επιφάνεια της επιδερμίδας, οτιδήποτε δεν είναι νερό.

- Η καθαριστική δράση τους δεν ενοχλεί τον επιδερμιδικό φραγμό, δεν προκαλεί κοκκινίλες ή ερεθισμούς και είναι καλά ανεκτή ακόμα και από τον πιο ευαίσθητο τύπο δέρματος

- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό καθαρισμού ως πρώτο βήμα ενός διπλού καθαρισμού (double cleansing), με επόμενο βήμα ένα απαλό καθαριστικό προϊόν προσώπου που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς να στρεσάρει την επιδερμίδα

- Το micellar water δεν χρειάζεται ξέβγαλμα

- Εκτός από την καθαριστική του δράση, το νερό καθαρισμού ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα, ενώ όταν είναι εμπλουτισμένο με ceramides συμβάλλει στην ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού.

Τι είναι το νερό καθαρισμού προσώπου;

Το micellar water είναι ένα καθαρό, απαλλαγμένο από βλαπτικά συστατικά νερό, ενισχυμένο με μυκίλλια και ενυδατικούς παράγοντες. Τα μικύλλια είναι μικροσκοπικά, σφαιρικά μόρια, η μία άκρη των οποίων έλκει το νερό και «βλέπει» προς τα έξω (υδρόφιλη όψη) και η άλλη τα έλαια και «βλέπει» προς τα μέσα (υδροφοβική όψη). Όταν βρεθούν σε υδάτινο περιβάλλον, τα μικύλλια ενώνονται και σχηματίζουν μικυλλιακά μαγνητικά σωματίδια τα οποία αιωρούνται στο νερό. Τη στιγμή που εφαρμόζουμε το νερό καθαρισμού προσώπου στην επιδερμίδα με το βαμβάκι, τα μικύλλια ανοίγουν, έλκουν και δεσμεύουν στο εσωτερικό τους ο,τιδήποτε δεν είναι νερό, δηλαδή το σμήγμα, το μακιγιάζ, τους ρύπους, απομακρύνοντάς τα από την επιφάνειά της. Γιατί το αγαπούν όλες οι επιδερμίδες; Γιατί η καθαριστική του δράση βασίζεται σε χαμηλά ποσοστά μη ιονικών επιφανειοδραστικών, τα οποία δεν προκαλούν ερεθισμούς ή αίσθηση τραβήγματος στην επιδερμίδα - χαρακτηριστικό πολύ σημαντικό στη διαδικασία του καθαρισμού, καθώς διαφυλάσσει την ισορροπία του επιδερμιδικού φραγμού(1).

Το CeraVe Micellar Cleansing Water δεν αρκείται, όμως, στη δράση των μικυλλίων και μόνο. Καθώς αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με τρία απαραίτητα ceramides για την αποκατάσταση και τη διατήρηση του επιδερμιδικού φραγμού και νιασιναμίδη, η οποία καταπραΰνει το δέρμα και ενισχύει τον δερματικό φραγμό. Αυτό το δροσερό, 3 σε 1 νερό καθαρισμού προσώπου καθαρίζει, ενυδατώνει και αφαιρεί το μακιγιάζ από πρόσωπο και μάτια, δεν περιέχει άρωμα και δεν προκαλεί ατέλειες.

Νερό καθαρισμού προσώπου: 3 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το CeraVe Micellar Cleansing Water

#1: Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ

Βρέξτε ένα βαμβάκι με το CeraVe Micellar Cleansing Water και περάστε με αυτό το πρόσωπό σας, χωρίς να το τρίβετε. Για να κάνετε ντεμακιγιάζ στα μάτια, πιέστε απαλά το βρεγμένο βαμβάκι για λίγα δευτερόλεπτα σε κάθε μάτι, ώστε να χαλαρώσουν οι ανάμεσα στις χρωστικές, και συνεχίστε με τη διαδικασία. Αν φοράτε πιο βαρύ μακιγιάζ, καλό είναι αφού περάσετε το πρόσωπό σας με το νερό καθαρισμού, να συνεχίσετε με ένα απαλό καθαριστικό ως δεύτερο βήμα που θα εξασφαλίσει ότι θα έχει απομακρυνθεί από την επιδερμίδα σας και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ. Μάλιστα, τα μικύλλια αυξάνουν τη διαπερατότητα της επιδερμίδας, επιτρέποντας έτσι στους καθαριστικούς παράγοντες να διεισδύσουν καλύτερα(2).

#2: Ως βασικό προϊόν καθαρισμού

Αν δεν είστε βαμμένη, χρησιμοποιείστε το CeraVe Micellar Cleansing Water ως το βασικό σας προϊόν καθαρισμού: βρέξτε ένα βαμβάκι με το προϊόν και περάστε με αυτό το πρόσωπό σας για να ενισχύσετε τον επιδερμιδικό φραγμό, να δροσίσετε και να καταπραΰνετε την επιδερμίδα σας. Ολοκληρώστε την ρουτίνα σας το πρωί εφαρμόζοντας μια κρέμα ημέρας με SPF και το βράδυ, την αγαπημένη σας κρέμα νύχτας.

#3: Ως toner

Μετά τον καθαρισμό, πάρτε μια μικρή ποσότητα CeraVe Micellar Cleansing Water στις παλάμες σας και πιέστε τις απαλά στο πρόσωπό σας (δεξιά και αριστερά στα μάγουλα, στο μέτωπο και το πηγούνι, στην περιοχή της μύτης), ώστε το νερό καθαρισμού να γίνει ένα με την επιδερμίδα.

Πηγές:

  1. Sensitive skin compatibility of micellar water, Journal of the American Academy of Dermatology, Volume 76, Issue 6
    https://www.jaad.org/article/S0190-9622(17)31391-9/fulltext#relatedArticles
  2. Polymeric micelles as cutaneous drug delivery system in normal skin and dermatological disorders, Behzad Sharif Makhmalzade1,2 and Fateme Chavoshy2,3 2018 Jan-Mar; 9(1): 2–8.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5801582/
Message
Download Chrome