CeraVe Blog: Χρήσιμα Άρθρα & Συμβουλές Περιποίησης

cerave-the-best-cerave-makeup-removers-for-all-skin-types-1720x550

Icon > ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΣΩΜΑΤΟΣ

Νερό καθαρισμού προσώπου: Γιατί το αγαπούν όλες οι επιδερμίδες;

Ξεκίνησε ως ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά ομορφιάς των Γαλλίδων, κέρδισε την εμπιστοσύνη των δερματολόγων και γρήγορα μπήκε στα must-have του καθημερινού skincare: ο λόγος για το νερό καθαρισμού προσώπου- ή αλλιώς, micellar water- το οποίο είναι ο πιο δροσερός και πρακτικός τρόπος να αφαιρέσετε μακιγιάζ και ρύπους από την επιφάνεια της επιδερμίδας σας, όπου κι αν βρίσκεστε, αφού δεν χρειάζεται να ξεβγάλετε το πρόσωπό σας μετά.

Τι είναι το νερό καθαρισμού προσώπου;

Το micellar water είναι ένα καθαρό, απαλλαγμένο από βλαπτικά συστατικά νερό, ενισχυμένο με μυκίλλια και ενυδατικούς παράγοντες. Τα μικύλλια είναι μικροσκοπικά, σφαιρικά μόρια, η μία άκρη των οποίων έλκει το νερό και «βλέπει» προς τα έξω (υδρόφιλη όψη) και η άλλη τα έλαια και «βλέπει» προς τα μέσα (υδρόφοβη όψη). Όταν βρεθούν σε υδάτινο περιβάλλον, τα μικύλλια ενώνονται και σχηματίζουν μικυλλιακά σωματίδια τα οποία αιωρούνται στο νερό. Τη στιγμή που εφαρμόζουμε το νερό καθαρισμού προσώπου στην επιδερμίδα με το βαμβάκι, τα μικύλλια ανοίγουν, έλκουν και δεσμεύουν στο εσωτερικό τους ο,τιδήποτε δεν είναι νερό, δηλαδή το σμήγμα, το μακιγιάζ, τους ρύπους, απομακρύνοντάς τα από την επιφάνειά της. Γιατί το αγαπούν όλοι οι τύποι επιδερμίδας; Γιατί η καθαριστική του δράση βασίζεται σε χαμηλά ποσοστά μη ιονικών επιφανειοδραστικών, τα οποία δεν προκαλούν ερεθισμούς ή αίσθηση τραβήγματος στην επιδερμίδα - χαρακτηριστικό πολύ σημαντικό στη διαδικασία του καθαρισμού, καθώς διαφυλάσσει την ισορροπία του επιδερμιδικού φραγμού(1).

Το CeraVe Micellar Cleansing Water δεν περιορίζεται στη δράση των μικυλλίων και μόνο. Καθώς αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με τρία απαραίτητα ceramides , όμοια σε δομή με αυτά του δέρματος, για την αποκατάσταση και τη διατήρηση του επιδερμιδικού φραγμού και νιασιναμίδη, η οποία καταπραΰνει το δέρμα και ενισχύει τον δερματικό φραγμό. Αυτό το δροσερό, 3 σε 1 νερό καθαρισμού προσώπου καθαρίζει, ενυδατώνει και αφαιρεί το μακιγιάζ από πρόσωπο και μάτια, δεν περιέχει άρωμα και δεν προκαλεί ατέλειες.

Νερό καθαρισμού προσώπου: 3 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το CeraVe Micellar Cleansing Water

#1
Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ

Βρέξτε ένα βαμβάκι με το CeraVe Micellar Cleansing Water και περάστε με αυτό το πρόσωπό σας, χωρίς να το τρίβετε. Για να κάνετε ντεμακιγιάζ στα μάτια, πιέστε απαλά το βρεγμένο βαμβάκι για λίγα δευτερόλεπτα σε κάθε μάτι, και συνεχίστε με τη διαδικασία. Αν φοράτε πιο έντονο μακιγιάζ, καλό είναι αφού περάσετε το πρόσωπό σας με το νερό καθαρισμού, να συνεχίσετε με ένα απαλό καθαριστικό ως δεύτερο βήμα που θα εξασφαλίσει ότι θα έχει απομακρυνθεί από την επιδερμίδα σας και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ. Μάλιστα, τα μικύλλια αυξάνουν τη διαπερατότητα της επιδερμίδας, επιτρέποντας έτσι στους καθαριστικούς παράγοντες να διεισδύσουν καλύτερα(2).

#2
Ως βασικό προϊόν καθαρισμού

Αν δεν είστε βαμμένη, χρησιμοποιείστε το CeraVe Micellar Cleansing Water ως το βασικό σας προϊόν καθαρισμού: βρέξτε ένα βαμβάκι με το προϊόν και περάστε με αυτό το πρόσωπό σας για να ενισχύσετε τον επιδερμιδικό φραγμό, να δροσίσετε και να καταπραΰνετε την επιδερμίδα σας. Ολοκληρώστε την ρουτίνα σας το πρωί εφαρμόζοντας μια κρέμα ημέρας με SPF και το βράδυ, την αγαπημένη σας κρέμα νύχτας.

#3
Ως toner

Μετά τον καθαρισμό, πάρτε μια μικρή ποσότητα CeraVe Micellar Cleansing Water στις παλάμες σας και εφαρμόστε με απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας (δεξιά και αριστερά στα μάγουλα, στο μέτωπο και το πηγούνι, στην περιοχή της μύτης), ώστε το νερό καθαρισμού να γίνει ένα με την επιδερμίδα.

  1. Sensitive skin compatibility of micellar water, Journal of the American Academy of Dermatology, Volume 76, Issue 6 https://www.jaad.org/article/S0190-9622(17)31391-9/fulltext#relatedArticles
  2. Polymeric micelles as cutaneous drug delivery system in normal skin and dermatological disorders, Behzad Sharif Makhmalzade1,2 and Fateme Chavoshy2,3 2018 Jan-Mar; 9(1): 2–8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5801582/