SPF
O-katharismos proswpou me vash ton tupo epidermidas

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Σμήγμα, σκόνη, περιβαλλοντικοί ρύποι, μακιγιάζ, ιδρώτας, νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας καθημερινά. Αυτό το «φιλμ» δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στους πόρους και, όταν δεν απομακρύνεται καθημερινά από το πρόσωπο, οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα όπως έξαρση της ακμής (στη λιπαρή επιδερμίδα), έντονη ξηρότητα, κνησμό και θαμπάδα (στην ξηρή), με άλλα λόγια σε σοβαρή διατάραξη της ισορροπίας και, κατά συνέπεια, της υγείας της. Ωστόσο το νερό από μόνο του δεν αρκεί για σωστό καθαρισμό, καθώς αυτά τα υπολείμματα δεν είναι υδατοδιαλυτά – για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο ένα καθαριστικό προϊόν ως πρώτο βήμα του skincare. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει σωστά τη δουλειά του: να είναι ειδικά μελετημένο για τον τύπο της επιδερμίδας σας, διαφορετικά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να διαταράξει τη συνοχή του επιδερμιδικού φραγμού και να πυροδοτήσει μια σειρά προβλημάτων.

Τι να προσέξετε στον καθαρισμό του προσώπου σας

- Το νερό από μόνο του δεν αρκεί για να καθαρίσετε σωστά την επιδερμίδα σας, καθώς πολλά από τα στοιχεία που επικάθονται πάνω της κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι υδατοδιαλυτά.

- Δεν είναι όλες οι καθαριστικές συνθέσεις ίδιες. Επιλέξτε εκείνη που απευθύνεται στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας για να μην διαταραχθεί ο προστατευτικός φραγμός της

- Το ζεστό νερό αποδυναμώνει το υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος

- Όπως η παράληψη του καθαρισμού προκαλεί προβλήματα στην επιδερμίδα, το ίδιο και ο υπερβολικός ζήλος, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και αίσθηση τραβήγματος.

- Όσο κουρασμένη κιαν είστε το βράδυ, αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας από το μακιγιάζ, τους ρύπους, τη σκόνη, το σμήγμα. Αυτό που σας φαίνεται «αγγαρεία» είναι για την επιδερμίδα μια πολύτιμη κίνηση κατά της πρόωρης γήρανσης.

Γιατί είναι απαραίτητος ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου;

Ο καθημερινός καθαρισμός είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της επιδερμίδας. Ο λόγος: σμήγμα, σκόνη, περιβαλλοντικοί ρύποι, μακιγιάζ, ιδρώτας, νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια του προσώπου κατά τη διάρκεια της ημέρας, φράσσουν τους πόρους και φέρνουν την επιδερμίδα σε κατάσταση ασφυξίας. Όταν αυτά δεν απομακρύνονται καθημερινά, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος να εμφανιστούν σπυράκια, ακμή, φλεγμονές, θαμπάδα, σοβαρή ξηρότητα κ.α. Επιπλέον, παράλειψη του καθαρισμού σημαίνει πως ακόμα και αν χρησιμοποιείτε το πιο πρωτοποριακό, αποτελεσματικό προϊόν φροντίδας, τα συστατικά του δεν θα μπορούν να αποδώσουν στο 100% γιατί θα πρέπει να διαπεράσουν αυτό το φιλμ των συσσωρευμένων ρύπων.

Για αυτό ο καθαρισμός θεωρείται από τους ειδικούς το πρώτο από τα τρία απολύτως απαραίτητα βήματα καθημερινής φροντίδας για υγιή, φωτεινή επιδερμίδα – μαζί με την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία.

Είναι απαραίτητο ένα προϊόν καθαρισμού προσώπου;

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι περισσότεροι περιβαλλοντικοί ρύποι και τα υπολείμματα προϊόντων περιποίησης με τα οποία έρχεται σε επαφή η επιδερμίδα, δεν είναι υδατοδιαλυτά – αυτό σημαίνει πως το πλύσιμο του προσώπου με νερό και μόνο, δεν αρκεί για να απομακρυνθούν εντελώς.


Τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου είναι ειδικά μελετημένα ώστε να απομακρύνουν αυτό το βλαπτικό φιλμ όμως, όπως ισχύει σε όλα τα βήματα του skincare, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια σύνθεση που να απευθύνεται στον δικό σας τύπο δέρματος – διαφορετικά, η χρήση ενός ακατάλληλου καθαριστικού, μπορεί να διαταράξει τη συνοχή του επιδερμιδικού φραγμού και να πυροδοτήσει μια σειρά δερματολογικών προβλημάτων. Έτσι, η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται μια σύνθεση που συνδυάζει τον καθαρισμό με την


εξισορρόπηση του σμήγματος, χωρίς να αφήνει δυσάρεστη αίσθηση τραβήγματος, επιδερμίδα με τάση για ακμή έχει ανάγκη από εξυγιαντικούς παράγοντες, το ξηρό δέρμα ζητάει έναν απαλό, ανακουφιστικό καθαρισμό ενώ το ατοπικό δέρμα, που η επαφή του και μόνο με το νερό είναι ταλαιπωρία, θέλει μια εξαιρετικά απαλή και ασφαλή σύνθεση.


Επιπλέον, οι makeup lovers ήδη γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του διπλού καθαρισμού (double cleansing), όμως ο συνδυασμός λάθος προϊόντων κρύβει τον κίνδυνο να διαταράξει τον επιδερμιδικό φραγμό και να φέρει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Κριτήριο, λοιπόν, στην επιλογή του ιδανικού προϊόντος καθαρισμού είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας και μάλιστα, αν η σύνθεσή του περιέχει ceramides (όπως όλα τα προϊόντα της CeraVe, τα οποία δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με δερματολόγους) τότε μπορείτε να είστε απόλυτα βέβαιοι πως θα απολαμβάνετε αποτελεσματικό καθαρισμό χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο διατάραξης του φυσικού προστατευτικού φραγμού του δέρματος.

Το ιδανικό καθαριστικό προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας

Αν έχετε: 

- Κανονικό προς ξηρό δέρμα, επιλέξτε το Hydrating Facial Cleanser, μια ήπια κρέμα καθαρισμού προσώπου και σώματος, χωρίς άρωμα. Εμπλουτισμένο με τρία απαραίτητα ceramides για την αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού και υαλουρονικό οξύ για ευδάτωση, αυτό το προϊόν καθαρισμού προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ξεκινάτε καθημερινά τη φροντίδα της επιδερμίδας σας. Μάλιστα, χάρη στο κατοχυρωμένο σύστημα διάχυσης MVE, απελευθερώνει διαρκώς ενυδατικά συστατικά εξασφαλίζοντας 24ωρη ενυδάτωση.

- Κανονικό προς λιπαρό δέρμα, βάλτε στο καθημερινό skincare σας το Foaming Facial Cleanser, ένα αφρίζον καθαριστικό gel προσώπου και σώματος με αναζωογονητική δράση. Η ειδικά μελετημένη σύνθεσή του καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, απομακρύνει τη λιπαρότητα και το ελαφρύ μακιγιάζ. Επιπλέον, είναι εμπλουτισμένη με τρία απαραίτητα ceramides που αποκαθιστούν τον επιδερμιδικό φραγμό, υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και νιασιναμίδη που καταπραύνει το δέρμα.

- Επιδερμίδα με τάση ατοπίας, το Hydrating Foaming Oil Cleanser θα σας προσφέρει τον ιδανικό καθαρισμό με σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματός σας. Περιέχει σκουαλένιο και τριγλυκερίδια, έλαια θρέψης που βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, τα τρία απαραίτητα ceramides που βοηθούν στην αποκατάσταση και διατήρηση του επιδερμιδικού φραγμού και την πατενταρισμένη τεχνολογία MVE, που αποδεσμεύει ενυδατικά συστατικά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Χωρίς κλασικό σαπούνι, άρωμα και parabens, μη φαγεσωρογόνο, με ισορροπημένο pH, υποαλλεργικό και κλινικά ελεγχμένο υπό γυναικολογικό έλεγχο, είναι κατάλληλο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

- Κανονικό έως ξηρό δέρμα, και θέλετε ένα προϊόν καθαρισμού που να συγχρόνως να απομακρύνει αποτελεσματικά το μακιγιάζ, επιλέξτε το Hydrating Cream-to-Foam Cleanser. Με υφή απαλής κρέμας που μετατρέπεται σε απαλό αφρό μόλις έρθει σε επαφή με το νερό, αυτό το υποαλλεργικό, χωρίς άρωμα προϊόν καθαρισμού είναι εμπλουτισμένο με 3 απαραίτητα ceramides, αμινοξέα και υαλουρονικό οξύ - μια σύνθεση που απομακρύνει τη σκόνη, τους ρύπους, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ, αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και αναζωογονημένο, χωρίς αίσθηση ξηρότητας.

- Κανονική, ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, το Hydrating Micellar Water είναι ο πιο ευγενικός τρόπος να αφαιρέσετε το σμήγμα, τους ρύπους και το μακιγιάζ, χωρίς να χρειάζεται ξέβγαλμα. Αυτή η 3-σε-1 σύνθεση συνδυάζει τρία απαραίτητα ceramides και νιασιναμίδη που καταπραύνουν την επιδερμίδα χωρίς να διαταράσσουν τον προστατευτικό φραγμό της. Επιπλέον, είναι οφθαλμολογική ελεγμένη ώστε να μην ενοχλεί καθόλου τα ευαίσθητα μάτια όταν αφαιρείτε τη μάσκαρα ή το υπόλοιπο μακιγιάζ.

- Ξηρό, τραχύ, ανομοιόμορφο δέρμα, χρειάζεστε ένα gel καθαρισμού προσώπου και σώματος με σαλικυλικό οξύ που θα προσφέρει ήπια απολέπιση παράλληλα με τον αποτελεσματικό καθαρισμό της επιδερμίδας και την αφαίρεση του μακιγιάζ. Το SA Smoothing Cleanser δημιουργήθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους ώστε να καλύπτει όλα αυτά τα ζητούμενα, με τον καλύτερο τρόπο: συνδυάζει σαλικυλικό οξύ για απολέπιση με τρία απαραίτητα ceramides για την αποκατάσταση και διατήρηση του επιδερμιδικού φραγμού, υαλουρονικό οξύ που προσελκύει την υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος και το βοηθά να την “κλειδώνει” και νιασιναμίδη που ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό και καταπραύνει το δέρμα.

Message
Download Chrome