SPF
PWS na epileksete ena afroloutro gia kshrodermia

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η επιδερμίδα που εμφανίζει ξηροδερμία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό για την ισορροπία της πρόβλημα: η λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού της έχει διαταραχτεί και οι συνέπειες γίνονται έντονα ορατές και αισθητές. Ανάμεσα στα πιο κοινά συμπτώματα είναι η έντονη αίσθηση τραβήγματος, η τραχιά όψη, ο κνησμός, το ξεφλούδισμα – συμπτώματα που φέρνουν την επιδερμίδα, αλλά και την διάθεση, σε μια κατάσταση δυσφορίας. Η επανόρθωση και ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα στη στρατηγική αντιμετώπισης της ξηροδερμίας, με συνθέσεις πλούσιες σε απαραίτητα ceramides και βασικά λιπίδια, χωρίς άρωμα, και με pH παρόμοιο με αυτό του δέρματος. Ξεκινώντας από το μπάνιο, όπου η επαφή και μόνο με το νερό μπορεί να επιτείνει τα συμπτώματα της ξηροδερμίας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα αφρόλουτρο που θα συνδυάζει τον απαλό καθαρισμό με την περιποιητική, ανακουφιστική δράση.

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία

- Τα συμπτώματα της ξηροδερμίας εμφανίζονται όταν τα επίπεδα του πολύτιμων ceramides (βασικό δομικό υλικό του επιδερμιδικού φραγμού) και των άλλων απαραίτητων λιπιδίων, έχουν διαταραχτεί

- Αποφύγετε το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό, που επιτείνει τη διαταραχή του προστατευτικού φραγμού. Μειώστε τη θερμοκρασία του νερού μέχρι το σημείο που αντέχετε και συντομεύετε την παραμονή σας στο ντους

- Επιλέξτε ένα αφρόλουτρο ειδικά μελετημένο για την ξηροδερμία

- Μετά το ντους μην τρίβετε το σώμα σας με την πετσέτα αλλά στεγνώστε το με απαλές ταμποναριστές κινήσεις

- Εφαρμόζετε αμέσως μετά το ντους, ενώ ακόμα η επιδερμίδα είναι νωπή, μια ήπια αλλά θρεπτική σύνθεση που θα «κλειδώσει» την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος ενώ θα αναπληρώσει τα επίπεδα των ceramides, των λιπιδίων και της υδάτωσης.

Επιδερμιδικός φραγμός, ο αναντικατάστατος

Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του επιδερμιδικού φραγμού και τι μπορεί να τον επηρεάσει; Φανταστείτε τον σαν ένα τείχος όπου τα κύτταρα του δέρματος είναι τα τούβλα και συστατικά όπως τα λιπίδια (μεταξύ των οποίων και τα πολυσυζητημένα ceramides) και οι πρωτείνες που βρίσκονται ανάμεσά τους λειτουργούν σαν αρμός που τα συγκρατεί σταθερά ενωμένα μεταξύ τους. Ο επιδερμιδικός φραγμός έχει διπλό και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο: αφενός συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας διατηρώντας σταθερά τα επίπεδά της, αφετέρου δεν επιτρέπει σε εξωτερικούς εχθρούς, όπως τα αλλεργιογόνα, να εισβάλλουν στο σώμα και να προκαλέσουν ερεθισμούς και φλεγμονές. Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο επιδερμιδικός φραγμός θα λειτουργούσε ανενόχλητος και η επιδερμίδα θα ήταν πάντα σε εξαιρετική κατάσταση, όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή: η χαμηλή υγρασία του περιβάλλοντος, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, τα ακατάλληλα, σκληρά προϊόντα καθαρισμού, η πολύ συχνή απολέπιση, η αλόγιστη χρήση οξέων στο skincare, τα πολλά μπάνια καθημερινά ή/και η παρατεταμένη επαφή της επιδερμίδας με το ζεστό νερό, το στρες, η ελλιπής διατροφή και πρόσληψη νερού, οι ορμονικές διαταραχές, η γενετική προδιάθεση, κάποιες φαρμακευτικές αγωγές, αλλά και η φυσιολογική γήρανση της επιδερμίδας, σπάνε τη συνοχή του επιδερμιδικού φραγμού με αποτέλεσμα να χάνεται υγρασία, όση αναπληρώνεται να μην μπορεί να μείνει στο εσωτερικό της επιδερμίδας και οι βλαπτικοί παράγοντες να βρίσκουν “περάσματα” για να εισβάλλουν.

Πώς θα αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία

Τα καλά νέα είναι πως αυτή η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η επιδερμίδα σας είναι αναστρέψιμη και το κατάλληλο για τις ιδιαίτερες ανάγκες της skincare παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό. Για παράδειγμα, ένα ακατάλληλο προϊόν καθαρισμού μπορεί να επιδεινώσει έναν ήδη αποδυναμωμένο δερματικό φραγμό και να μην αφήσει τα προϊόντα φροντίδας που ακολουθούν να συμβάλλουν στην επανόρθωσή του, οδηγώντας έτσι σε περαιτέρω ξηρότητα, ερεθισμό, ερυθρότητα. Πώς, λοιπόν, θα επιλέξετε ένα αφρόλουτρο για ξηροδερμία; Καταρχήν είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας και να επιλέξετε ένα προϊόν καθαρισμου που να ταιριάζει σε αυτόν. Για να είναι ένα αφρόλουτρο για ξηροδερμία αποτελεσματικό πρέπει όχι μόνο να απομακρύνει τους ρύπους της καθημερινότητας αλλά και να έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να μην θέτει σε περαιτέρω κίνδυνο τον δερματικό φραγμό, να μην εντείνει την ξηρότητα και να μην καταστρέφει τα απαραίτητα μεσοκυττάρια λιπίδια. Θα πρέπει να έχει pH παρόμοιο με αυτό του δέρματος, να συνδυάζει υγροσκοπικούς και μαλακτικούς παράγοντες που έλκουν και συγκρατούν την υγρασία, μην περιέχει σαπούνι και άρωμα αλλά να περιλαμβάνει συστατικά που επανορθώνουν τον αδύναμο επιδερμιδικό φραγμό, όπως τα λιπίδια. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα τα βρείτε στις μινιμαλιστικές συνθέσεις των προϊόντων καθαρισμού CeraVe που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με δερματολόγους. Στη σύνθεσή τους περιέχουν τρία απαραίτητα ceramides φυτικής προέλευσης, όμοια με αυτά του δέρματος, καθώς και την τεχνολογία MVE, για σταδιακή απελευθέρωση των συστατικών.

- Το Καθαριστικό Προσώπου & Σώματος Hydrating Foaming Oil Cleanser, το αφρώδες λάδι καθαρισμού της CeraVe, είναι μια μοναδική σύνθεση που καθαρίζει απαλά και ενυδατώνει το δέρμα χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό. Συνδυάζει δύο έλαια θρέψης, σκουαλάνιο και τριγλυκερίδια, που βοηθούν την επιδερμίδα να αναπληρώνει την υγρασία της, ήπιους επιφανειοδραστικούς παράγοντες με αμινοξέα που απομακρύνουν απαλά και αποτελεσματικά τους ρύπους διατηρώντας ένα βέλτιστο pH χωρίς να αφήνουν το δέρμα αφυδατωμένο, και τρία βασικά ceramides που βοηθούν στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. Χωρίς κλασικό σαπούνι, άρωμα και parabens, υποαλλεργικό και μη φαγεσωρογόνο, είναι κατάλληλο για ενήλικες, βρέφη αλλά και δέρμα με τάση ατοπίας.

- Το SA Smoothing Cleanser Gel για το Πρόσωπο και το Σώμα καθαρίζει απαλά και αποτελεσματικά την επιδερμίδα, απομακρύνει τη λιπαρότητα, ενώ αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα χάρη στο σαλικυλικό οξύ που περιέχει. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνει την ξηροδερμία και μαλακώνει το τραχύ δέρμα ενώ την ίδια στιγμή τα τρία απαραίτητα ceramides αποκαθιστούν τον επιδερμιδικό φραγμό. Το υαλουρονικό οξύ προσελκύει και συγκρατεί την υγρασία ενώ η νιασιναμίδη ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό και καταπραύνει το δέρμα.

- Η Κρέμα Καθαρισμού Προσώπου & Σώματος Hydrating Cleanser, καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα χωρίς να το επιβαρύνει ή να δημιουργεί επιπλέον αίσθηση τραβήγματος ή ξηρότητας. Συνδυάζοντας τα τρία απαραίτητα ceramides με υαλουρονικό οξύ, αποκαθιστά και ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό ενώ η τεχνολογία διάχυσης MVE τροφοδοτεί σταθερά την επιδερμίδα με ενυδάτωση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

- Το Foaming Cleanser Καθαριστικό Gel Προσώπου & Σώματος είναι ένα αναζωογονητικό, ελαφρώς αφρίζον τζελ ειδικά μελετημένο για τον ήπιο αλλά αποτελεσματικό καθαρισμό του κανονικού προς λιπαρού δέρματος (ναι, και η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να υποφέρει κάποια στιγμή από αφυδάτωση). Συνδυάζει τα τρία βασικά ceramides με υαλουρονικό οξύ και νιασιναμίδη για ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού, διατήρηση της υγρασίας και καταπράυνση της επιδερμίδας.

Message
Download Chrome