SPF
Ceramides ualouroniko oksu duo polutima sustatika gia to der

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα πιο πολυσυζητημένα και περιζήτητα συστατικά του skincare συναντάμε τα ceramides και το υαλουρονικό οξύ - και όχι άδικα. Πρόκειται για δύο πολύτιμα συστατικά τα οποία παράγονται φυσιολογικά από το ανθρώπινο σώμα, κάθε ένα με την δική του σημαντική για την υγεία και τη νεανικότητα της επιδερμίδας, αποστολή. Όμως, τα απαραίτητα για την ισορροπία της επίπεδά τους, αρχίζουν να μειώνονται από νωρίς - για αυτό, η παρουσία τους στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Στο άρθρο που ακολουθεί οι ειδικοί εξηγούν ακριβώς τον ρόλο των ceramides και του υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα αλλά και γιατί ο συνδυασμός τους είναι must στο καθημερινό skincare.

CERAMIDES: H ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ CERAVE

- Τα ceramides συγκρατούν τα δερματικά κύτταρα μεταξύ τους, κρατώντας τον άθικτο τον πολύτιμο επιδερμιδικό φραγμό.

- Αναπτυγμένες σε συνεργασία με δερματολόγους, οι συνθέσεις τις CeraVe περιέχουν τρία απαραίτητα ceramides φυσικής προέλευσης, πανομοιότυπα με εκείνα που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα.

- Η Τεχνολογία MVE, το κατοχυρωμένο σύστημα διάχυσης της CeraVe, απελευθερώνει με συγκεκριμένο και σταθερό ρυθμό μέσα στη μέρα ceramides, απαραίτητα λιπίδια και υαλουρονικό οξύ, εξασφαλίζοντας 24ωρη ενυδάτωση και ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού.

Ceramides: Τα απαραίτητα του επιδερμιδικού φραγμού

Τα ceramides αποτελούν το 50% περίπου των λιπιδίων της επιδερμίδας. Μαζί με τη χοληστερόλη και τα λιπαρά οξέα, συμβάλλουν στη δημιουργία και την διατήρηση της καλής λειτουργίας του πολύτιμου επιδερμιδικού φραγμού, ο οποίος παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Με ποιον τρόπο; Φροντίζοντας να «κλειδώνει» την ενυδάτωση στο εσωτερικό της επιδερμίδας ενώ συγχρόνως την προστατεύει από εξωτερικούς εχθρούς που περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να «εισβάλλουν», όπως για παράδειγμα τα αλλεργιογόνα, οι διάφοροι ερεθιστικοί παράγοντες κ.α.

Φανταστείτε τα ceramides σαν μια... «συγκολλητική ουσία» η οποία συγκρατεί τα κύτταρα του επιδερμιδικού φραγμού μεταξύ τους (συχνά παραλληλίζουν τον ρόλο των ceramides με τον ρόλο του αρμού ανάμεσα στα τούβλα ενός τοίχου), εξασφαλίζοντας έτσι τη συνοχή του η οποία είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του. Όταν αυτή η συνοχή διαταραχτεί είτε λόγω εξωτερικών παραγόντων όπως οι βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία, είτε λόγω της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης, οι επιπτώσεις στην επιδερμίδα γίνονται άμεσα ορατές: η έλλειψη σε ceramides αφήνει «κενά» στον επιδερμιδικό φραγμό μέσα από τα οποία διαφεύγει η πολύτιμη υγρασία οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στα συμπτώματα αφυδάτωσης, σε θαμπάδα, ερεθισμούς, ξηρότητα. Αυτή η συνθήκη μπορεί να επηρεάσει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση ενώ έρευνες δείχνουν πως ο αποδυναμωμένος επιδερμιδικός φραγμός μπορεί να σχετίζεται και με την ακμή. (1)

Υαλουρονικό οξύ: Συνώνυμο της βαθιάς ενυδάτωσης

Αυτή η διάσημη γλυκοζαμινογλυκάνη παράγεται φυσιολογικά από τους ινοβλάστες, υπάρχει σε ολόκληρο το σώμα μας αλλά τη συναντάμε σε υψηλή συγκέντρωση στο δέρμα και την επιδερμίδα. Το υαλουρονικό οξύ είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των επιπέδων υδάτωσης της επιδερμίδας καθώς, ως υδρόφιλο μόριο που είναι, έχει την ιδιότητα να έλκει υγρασία και να συγκρατεί έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Με αυτό τον τρόπο, αυξάνοντας δηλαδή το ποσοστό ενυδάτωσης, το υαλουρονικό οξύ απαλύνει και λειαίνει την υφή της επιδερμίδας, ενισχύει την ελαστικότητά της, την βοηθάει να δείχνει πιο «γεμάτη», δροσερή και τονωμένη. Extra bonus: υποστηρίζει την κυτταρική ανανέωση, μια διαδικασία-κλειδί για τη νεανικότητα του δέρματος. Όμως, όπως συμβαίνει και με τα ceramides (αλλά και το κολλαγόνο και την ελαστίνη), η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος αρχίζει να μειώνεται ήδη από την ηλικία των 25 ετών περίπου ενώ περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση, «αδειάζουν» πιο γρήγορα τα αποθέματά του στην επιδερμίδα. Οι επιπτώσεις της μείωσης του φυσικού υαλουρονικού οξέος είναι γνωστές: εμφάνιση λεπτών γραμμών, σημάδια αφυδάτωσης και κούρασης, απώλεια όγκου και ελαστικότητας.

Ceramides & Υαλουρονικό οξύ: Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τα επίπεδά τους στο δέρμα σας;

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, η απώλεια ceramides και υαλουρονικού οξέος επηρεάζει τόσο τη νεανικότητα και την εικόνα, όσο και την υγεία της επιδερμίδας. Και αυτό γιατί όταν είναι αφυδατωμένη, ο επιδερμιδικός φραγμός δεν λειτουργεί σωστά, οπότε δεν μπορεί να την προστατέψει επαρκώς από τους εξωτερικούς βλαπτικούς παράγοντες αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης ερεθισμών αλλά και τις εξάρσεις άλλων δερματικών παθήσεων (όπως η ατοπική δερματίτιδα).

Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας με τη βοήθεια της κοσμετολογίας, σε συνδυασμό με μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στο lifestyle σας. Ενδεικτικά: φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε όσο είναι εφικτό να αποφεύγετε το στρες (ή να το θέτετε υπό έλεγχο με πρακτικές όπως η γιόγκα ή ο διαλογισμός), εξασφαλίστε στον εαυτό σας τις πολύτιμες οκτώ ώρες ύπνου που έχει ανάγκη καθημερινά, αποφύγετε το ντους με ζεστό νερό και την έκθεση για ώρα στην ξηρή ατμόσφαιρα που προκαλεί η θέρμανση και ο κλιματισμός στους εσωτερικούς χώρους (αν αυτό δεν είναι εφικτό ένας υγραντήρας θα βοηθήσει σημαντικά), ενισχύστε τη διατροφή σας με φρούτα, λαχανικά και Ω λιπαρά οξέα κλπ.

Όσον αφορά στο καθημερινό σας skincare, η CeraVe έχει όλες τις λύσεις που χρειάζεστε: τρία απαραίτητα ceramides (1, 3 και 6-II) όμοια με αυτά του δέρματος αλλά φυτικής προέλευσης (phytoceramides), πρωταγωνιστούν σε όλες τις συνθέσεις οι οποίες αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με δερματολόγους με στόχο να αναπληρώσουν αυτά που ήδη υπάρχουν στο δέρμα, αποκαθιστώντας τον επιδερμιδικό φραγμό. Και βέβαια, το υαλουρονικό οξύ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα συστατικά που αξιοποιεί στο έπακρο η CeraVe: καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και στο πιο ευαίσθητο, προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε συνθέσεις για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση προσώπου και σώματος.

Extra bonus: η Τεχνολογία MVE, το κατοχυρωμένο σύστημα διάχυσης της CeraVe, που απελευθερώνει με συγκεκριμένο και σταθερό ρυθμό μέσα στη μέρα ceramides, απαραίτητα λιπίδια και υαλουρονικό οξύ*, εξασφαλίζοντας 24ωρη ενυδάτωση και ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού.

Message
Download Chrome