SPF
Krema matiwn gia maurous kuklous kai sakoules ta ofelh ths

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο συχνά -και τα πιο δύσκολα – στην αντιμετώπιση προβλήματα. Η παρουσία τους σχετίζεται με την κληρονομικότητα, την έλλειψη ύπνου, το στρες, αλλεργίες, την κούραση των ματιών αλλά και τη γήρανση. Στο άρθρο που ακολουθεί, οι ειδικοί εξηγούν τον μηχανισμό που οδηγεί στην εμφάνιση μαύρων κύκλων και πρηξίματος αλλά και γιατί μια ειδικά μελετημένη κρέμα ματιών είναι το πιο δυνατό σας skincare όπλο για βλέμμα ξεκούραστο και νεανικό.

FACTS ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΤΙΩΝ

  • Οι κρέμες ματιών είναι ενυδατικές συνθέσεις ειδικά μελετημένες για την ευαίσθητη επιδερμίδα αυτής της ζώνης.
  • Αν και η αποστολή τους είναι ίδια με αυτή μιας ενυδατικής κρέμας, καλό είναι να μην φοράτε την ενυδατική σας στα μάτια, γιατί είναι πολύ πιθανό να προκληθούν ερεθισμοί και πρήξιμο.
  • Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι η πιο λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Για αυτό είναι και πιο εύθραυστη και πιο επιρρεπής στην αφυδάτωση, τη θαμπάδα, τα σημάδια κούρασης και πρόωρης γήρανσης.
  • Μια κρέμα ματιών όπως η CeraVe Eye Repair Cream στο καθημερινό σας skincare, είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες, το πόδι της χήνας.

Γιατί είναι τόσο ευαίσθητη η επιδερμίδα των ματιών;

Η ντελικάτη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτή, χωρίς σμηγματογόνους αδένες, με ελάχιστο υποδόριο λιπώδη ιστό και κολλαγόνο, σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Με το πέρασμα του χρόνου, τα δερματικά κύτταρα ανανεώνονται με πιο αργό ρυθμό και το χόριο αρχίζει να λεπταίνει, τα δίκτυα των ινών ελαστίνης και κολλαγόνου χαλαρώνουν, η επιδερμίδα αδυνατεί να συγκρατήσει την πολύτιμη υγρασία. Αποτέλεσμα: η δημιουργία λεπτών γραμμών που σταδιακά γίνονται ρυτίδες στην περιοχή των ματιών (1).

Μαύροι κύκλοι & σακούλες: Τι φταίει;

Οι μαύροι κύκλοι και το οίδημα είναι ένα συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται κάτω από τα μάτια, το οποίο σχετίζεται με την κληρονομικότητα, την έλλειψη ύπνου, το στρες, αλλεργίες, την κούραση των ματιών, τη γήρανση αλλά κυρίως με τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή. Αν τα αγγεία αυτά γίνουν εύθραυστα προκαλείται διαρροή αίματος στην περιοχή και, καθώς η αιμοσφαιρίνη διασπάται, δημιουργούνται μαύροι κύκλοι και πρήξιμο στο σημείο. Ένας ακόμα συχνός λόγος αφορά στην κακή κυκλοφορία εξαιτίας της οποίας το αίμα οξυγονώνεται λιγότερο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτές οι χαρακτηριστικές σκούρες σκιές κάτω από τα μάτια. (1) Όσο για τις σακούλες, δημιουργούνται όταν αποδυναμώνονται οι δομές των ιστών και των μυών που υποστηρίζουν τα βλέφαρα. Το δέρμα αρχίζει να χαλαρώνει και το λίπος που συνήθως υπάρχει γύρω από τα μάτια, μετακινείται στην περιοχή κάτω από αυτά (2). Επίσης, εκεί συγκεντρώνονται συνήθως υγρά κατακράτησης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται οίδημα (2).

Κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους και σακούλες: Απαραίτητη καθημερινά

Οι κρέμες ματιών είναι ενυδατικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την ευαίσθητη επιδερμίδα αυτής της ζώνης του προσώπου. Στην καθημερινή skincare ρουτίνα, η κρέμα ματιών είναι απαραίτητο βήμα καθώς φροντίζει να διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας προστατεύοντάς τη από την αφυδάτωση και τα σημάδια της ενώ παράλληλα προστατεύει την ισορροπία του επιδερμιδικού φραγμού. Ανάλογα με τα συστατικά που περιέχει, βάζει επίσης στο στόχαστρο τα σημάδια της γήρανσης ή/και της κούρασης γύρω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.

Aκριβώς αυτή είναι η αποστολή της Eye Repair Cream της CeraVe: πρόκειται για μια επανορθωτική κρέμα ματιών η οποία μπορεί να λειάνει και να φωτίσει την επιδερμίδα αυτής της περιοχής ενώ καταπολεμά το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, χωρίς λιπαρή σύνθεση και χωρίς άρωμα, η Eye Repair Cream κλείνει στην καρδιά της τρία απαραίτητα ceramides (φυτικής προέλευσης), τα οποία αναπληρώνουν τον φυσικό επιδερμιδικό φραγμό, υαλουρονικό οξύ που λειαίνει τις λεπτές γραμμές και προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση, νιασιναμίδη του καταπραύνει το δέρμα καθώς και θαλάσσια και βοτανικά εκχυλίσματα που βοηθούν στη μείωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος. Στα plus και η κατοχυρωμένη τεχνολογία διάχυσης MVE, που ενυδατώνει και θρέφει σταθερά την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια όλο το 24ωρο.

Πώς θα εφαρμόσετε την CeraVe Eye Repair Cream

Η καθημερινή χρήση της κρέμας ματιών, πρωί και βράδυ, είναι το μυστικό για να επωφεληθείτε στον απόλυτο βαθμό από την σύνθεσή της. Αν και η καθημερινή skincare ρουτίνα είναι διαφορετική σε κάθε άτομο, η κρέμα ματιών προτείνεται να εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό και το toner, πριν το serum και την ενυδατική κρέμα. Πάρτε μια μικρή ποσότητα της Eye Repair Cream στον παράμεσο και εφαρμόστε τη με μικρές τελείες στην επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Κάντε απαλό μασάζ με ανοδικές κινήσεις στην περιοχή (άνω βλέφαρο, πόδι της χήνας, κάτω από τα μάτια, κόκκαλο των φρυδιών) μέχρι να απορροφηθεί εντελώς και συνεχίστε με το υπόλοιπο πρόγραμμα φροντίδας.

Message
Download Chrome