SPF
Tips peripoihshs kai enudatwshs swmatos

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η προστασία της ισορροπίας του επιδερμιδικού φραγμού είναι εξίσου σημαντική στο σώμα όσο και στο πρόσωπο, καθώς προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις και «κλειδώνει» την ενυδάτωση στο εσωτερικό της – αντίθετα, όταν ο φραγμός αποδυναμώνεται, η επιδερμίδα γίνεται επιρρεπής στην ξηρότητα, τους ερεθισμούς, την αίσθηση τραβήγματος αλλά και ευάλωτη σε επιθέσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Τα καλά νέα είναι πως το να αποφύγετε αυτή την εικόνα της ξηρής ή/και αφυδατωμένης επιδερμίδας είναι τόσο απλό όσο α) το να αλλάξετε κάποιες συνήθειες που, χωρίς να το καταλαβαίνετε, διαταράσσουν την ισορροπία του δερματικού φραγμού και β) να μείνετε μόλις λίγα παραπάνω λεπτά στο μπάνιο για να απλώσετε στο σώμα σας την κατάλληλη ενυδατική κρέμα – τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η ειδικά μελετημένη σύνθεσή της, δίνοντας ένα άμεσο αποτέλεσμα απαλότητας και άνεσης και ενισχύοντας μακροπρόθεσμα τον πολύτιμο δερματικό φραγμό.

Ρωτήσαμε τους ειδικούς και συγκεντρώσαμε 5 βασικά tips περιποίησης και ενυδάτωσης σώματος, που θα αλλάξουν την εικόνα της επιδερμίδας σας.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΗ

 • Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας
 • Περιορίστε τον καφέ και το αλκοόλ
 • Επιλέξτε ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού, χωρίς άρωμα.
 • Φοράτε ενυδατική κρέμα καθημερινά – αναζητήστε στη σύνθεσή της συστατικά όπως ceramides, υαλουρονικό οξύ, λιπίδια.
 • Προσπαθήστε να μειώσετε το στρες
 • Περιορίστε ή αποφύγετε το κάπνισμα
 • Ενισχύστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε ευεργετικά λιπαρά οξέα

#1 Αποφύγετε να περνάτε ώρα κάτω από το ζεστό νερό

Μία από τις πιο συχνές συνήθειες που μας χαλαρώνουν μεν αλλά στρεσάρουν την επιδερμίδα του σώματος, είναι όταν μένουμε κάτω από το ζεστό νερό για ώρα, μέσα στο ντους. Μπορεί το ζεστό νερό να δημιουργεί μια καθησυχαστική αίσθηση και να απομακρύνει το στρες της ημέρας, την ίδια στιγμή όμως παρασύρει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, αφήνοντάς τη ξηρή και ευαίσθητη. Τώρα που το γνωρίζετε, δοκιμάστε να χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ντους κάθε φορά, ώσπου να συνηθίσετε το χλιαρό νερό και να γίνει η νέα σας συνήθεια.

#2 Μην το παρακάνετε με την απολέπιση

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η επιδερμίδα του σώματος έχει ακριβώς τις ίδιες ανάγκες με το πρόσωπο και η απολέπιση είναι ανάμεσα σε αυτές. Πράγματι, είναι απαραίτητο να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της, ιδιαίτερα στις τραχιές ζώνες όπως οι αγκώνες, ώστε η επιδερμίδα να μένει απαλή και λεία, όμως η υπερβολική απολέπιση διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια υγρασίας. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές και, βέβαια, μην ξεχνάτε την απαραίτητη κίνηση ενυδάτωσης αμέσως μετά, η οποία θα αποκαταστήσει τον δερματικό φραγμό και θα «κλειδώσει» την υγρασία.

#3 Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό

Ένα από τα κλισέ του skincare που δεν σταματούν ποτέ να επαναλαμβάνουν οι ειδικοί: πίνετε πολύ νερό καθημερινά! Όταν ο οργανισμός βρίσκεται στα όρια της αφυδάτωσης, αυτό φαίνεται και στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος, καθώς αρχίζει να «τραβάει», να εμφανίζει τραχιές ζώνες, κοκκινίλες, κνησμό. Η ενυδάτωση εκ των έσω, λοιπόν, είναι σημαντική για την ελαστικότητα και την απαλότητά της - για αυτό, μην ξεχνάτε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, περιορίστε την κατανάλωση καφείνης και αλκοόλ ου δημιουργούν συνθήκες αφυδάτωσης και ενισχύστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε νερό όπως το αγγούρι και το καρπούζι.

#4 Προσοχή στο προϊόν καθαρισμού

Με όση προσοχή επιλέγετε το προϊόν στο οποίο θα εμπιστευτείτε τον καθαρισμό του προσώπου σας, με την ίδια προσοχή χρειάζεται να επιλέξετε και το καθαριστικό για το σώμα σας. Αν βάλετε στο μπάνιο σας ένα προϊόν που δεν είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σας ή δεν έχει ισορροπημένη, φιλική προς το δέρμα σύνθεση το πιο πιθανό είναι πως μαζί με τους ρύπους θα «παρασύρει» και τα φυσικά έλαια, οδηγώντας το σε μια δυσάρεστη αίσθηση τραβήγματος και ξηρότητας ή, στις χειρότερες περιπτώσεις, θα προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις- απόδειξη της μη καταλληλότητας του προϊόντος. Επιλέξτε, λοιπόν, ένα ήπιο καθαριστικό με συστατικά που δεν διαταράσσουν τον φυσικό προστατευτικό φραγμό του δέρματος και συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της υγρασίας. Η CeraVe διαθέτει προϊόντα καθαρισμού για το πρόσωπο και το σώμα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με δερματολόγους, απευθύνονται κάθε ένα σε συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας, βασίζονται στα 3 βασικά ceramides (που συνδυάζονται με υαλουρονικό οξύ και νιασιναμίδη), δεν έχουν άρωμα και δεν προκαλούν ατέλειες.

#5 Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα ενυδάτωσης σώματος

Το κλειδί για την θρέψη και την ενυδάτωση της επιδερμίδας βρίσκεται στα λιπίδια, και πιο συγκεκριμένα τα ceramides (που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα) καθώς και σε δημοφιλή, πλέον, ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, η ουρία. Τα ceramides (κεραμίδια) είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού και τη συγκράτηση της υγρασίας (1) αφού, όπως έχει αποδειχθεί, τα χαμηλά επίπεδά τους οδηγούν σε ξηρότητα. Σχεδιασμένα σε συνεργασία με δερματολόγους, όλα τα προϊόντα της CeraVe βασίζονται στον συνδυσμό των 3 απαραίτητων ceramides (1, 3, 6-ΙΙ), όμοιων με αυτά του δέρματος αλλά φυτικής προέλευσης, ο οποίος συμβάλλει στην αναπλήρωση των φυσικών ceramides της επιδερμίδας και ανακουφίζει από την ξηρότητα μειώνοντας την απώλεια της υγρασίας, αυξάνοντας την ενυδάτωση και αποκαθιστώντας τον επιδερμιδικό φραγμό.

Η CeraVe Moisturising Lotion για Πρόσωπο και Σώμα, διαθέτει ελαφριά, μη λιπαρή υφή, που ενυδατώνει την επιδερμίδα και αποκαθιστά τον φυσικό επιδερμιδικό φραγμό, χάρη στον συνδυασμό των τριών απαραίτητων ceramides και του υαλουρονικού οξέοςστον συνδυασμό των τριών απαραίτητων που έλκει την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Επιπλέον, η σύνθεσή της βασίζεται στην κατοχυρωμένη τεχνολογία διάχυσης MVE της CeraVe, η οποία εξασφαλίζει 24ωρη ενυδάτωση (2) καθώς απελευθερώνει σταδιακά τα πολύτιμα ceramides και το υαλουρονικό οξύ, ώστε η επιδερμίδα να μην μένει στιγμή χωρίς την φροντίδα που χρειάζεται.

Αν απολαμβάνετε τις πιο πλούσιες υφές, επιλέξτε την Moisturising Cream για Πρόσωπο και Σώμα. Ιδανική για ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα, πλούσια αλλά καθόλου λιπαρή, περιέχει τα 3 απαραίτητα ceramides για την αποκατάσταση και τη διατήρηση του επιδερμιδικού φραγμού καθώς και Υαλουρονικό Οξύ που βοηθάει το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του. Και στην Moisturising Cream, η Τεχνολογία MVE απελευθερώνει σταδιακά ενυδατικά συστατικά διατηρώντας τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σταθερά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Είτε επιλέξετε την Moisturising Lotion είτε την Moisturising Cream, η CeraVe εγγυάται πως η επιδερμίδα σας θα απολαύσει το ίδιο επίπεδο ενυδάτωσης καθώς, σύμφωνα με εκτεταμένη μελέτη αποτελεσματικότητας (3), αποδεικνύεται πως και οι δύο συνθέσεις προσφέρουν ακριβώς το ίδιο επίπεδο ολοκληρωμένης ενυδάτωσης- εσείς δεν έχετε παρά να βάλετε στο μπάνιο σας την πιο ελαφρά υφή της lotion ή την πιο πλούσια υφή της κρέμας και να είστε σίγουρη πως η αφυδάτωση και η ξηρότητα δεν πρόκειται να σας... ενοχλήσουν ποτέ.

  1. The Effect of a Ceramide-Containing Product on Stratum Corneum Lipid Levels in Dry Legs https://jddonline.com/articles/dermatology/S1545961620P0372X
  2. Data on file. Valeant Consumer Products. CeraVey moisturizing cream and lotion hydration study. January 2012
  3. Μελέτη αξιολόγησης σε 22 ασθενείς των δύο φύλλων ηλικίας 18-60 με ξηρό δέρμα και προδιάθεση ατοπικής δερματίτιδας.  
Message
Download Chrome