SPF
Vres thn idanikh krema swmatos gia to kshro derma

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Μια προσεκτική ματιά στο ξηρό δέρμα, αποκαλύπτει ότι ο λόγος που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση είναι η σημαντική έλλειψη λιπιδίων (ceramides, χοληστερόλη, λιπαρά οξέα) η οποία οδηγεί αναπόφευκτα στη διατάραξη του πολύτιμου επιδερμιδικού φραγμού και της λειτουργίας του. Αποτέλεσμα: το ξηρό δέρμα να παρουσιάζει τραχιά υφή, έντονη αίσθηση τραβήγματος, ήπιο ή σοβαρό ξεφλούδισμα, κνησμό, κοκκινίλες και ερεθισμούς, λεπτές γραμμές ή σκασίματα. Επιλέγοντας μια κρέμα σώματος ειδικά μελετημένη για τις ανάγκες του ξηρού δέρματος (ιδανικά, ενισχυμένη με τα απαραίτητα ceramides, ενυδατικούς παράγοντες όπως το υαλουρονικό οξύ, χωρίς άρωμα) και εφαρμόζοντάς τη καθημερινά, μετά το ντους, είναι βέβαιο πως θα νιώσετε άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα ανακούφιση από τα συμπτώματα ξηρότητας.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ:

  • Να μένετε για ώρα κάτω από ντους- περιορίστε το χρόνο σε 10 λεπτά το πολύ και μειώστε τη θερμοκρασία του νερού σε χλιαρό.
  • Να χρησιμοποιείτε προϊόντα φροντίδας που δεν είναι ειδικά μελετημένα για το ξηρό δέρμα, δεν είναι υποαλλεργικά ή έχουν άρωμα.
  • Να παραλείπετε την καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου και του σώματός σας.
  • Να τρίβετε την επιδερμίδα σας με την πετσέτα μετά το ντους
  • Να ξύνετε ή να τρίβετε τις ξηρές ζώνες του σώματός σας

Τι συμβαίνει στο ξηρό δέρμα;

Η ισορροπία είναι ένα πολύτιμο ζητούμενο για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας, ένα «στοίχημα» που καλείται να κερδίζει καθημερινά, κόντρα στους εξωγενείς αλλά και τους ενδογενείς παράγοντες που δοκιμάζουν τις αντοχές της. Μια προσεκτική ματιά στο ξηρό δέρμα, αποκαλύπτει ότι ο λόγος που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση είναι η σημαντική έλλειψη λιπιδίων (ceramides, χοληστερόλη, λιπαρά οξέα). Τα λιπίδια αποτελούν βασικά δομικά στοιχεία του επιδερμιδικού φραγμού, ο οποίος έχει ως αποστολή να συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας αλλά και να εμποδίζει τους εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες να εισέρχονται σε αυτή και να προκαλούν φλεγμονές.

Όταν τα ποσοστά των λιπιδίων πέσουν κάτω από το φυσιολογικό, τότε διαταράσσεται ο υδρολιπιδικός φραγμός, δημιουργούνται κενά στη συνοχή του, με αποτέλεσμα αφενός να διαφεύγει η υγρασία, αφετέρου η επιδερμίδα να γίνεται ευάλωτη. Η γενετική προδιάθεση, εξωγενείς παράγοντες όπως η ηλιακή ακτινοβολία, το έντονο κρύο, η θέρμανση στους εσωτερικούς χώρους κλπ, τα «σκληρά» προϊόντα καθαρισμού, ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές αλλά και η ίδια η 3φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, ενοχοποιούνται για τα συμπτώματα, που εμφανίζει το ξηρό δέρμα. Ποια είναι αυτά; Θαμπάδα, τραχιά υφή, έντονη αίσθηση τραβήγματος, ήπιο ή σοβαρό ξεφλούδισμα, κνησμός, κοκκινίλες και ερεθισμοί, λεπτές γραμμές ή σκασίματα. Μάλιστα το ξηρό δέρμα, σύμφωνα με την Mayo Clinic (1), έχει την τάση να εμφανίσει ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα) και ψωρίαση.

Τα καλά νέα: η επιλογή ειδικά μελετημένων προϊόντων φροντίδας σε συνδυασμό με αλλαγές σε ορισμένες καθημερινές συνήθειες που ταλαιπωρούν την επιδερμίδα (όπως, για παράδειγμα, το πολύ ζεστό ντους) ανακουφίζουν άμεσα από τα ενοχλητικά συμπτώματα ενώ μέρα με τη μέρα βοηθούν το ξηρό δέρμα να ξαναβρεί την άνεση και την απαλότητά του. Τα ακόμα καλύτερα νέα: η CeraVe, αναγνωρίζοντας από πολύ νωρίς τον ζωτικής σημασίας ρόλο του επιδερμιδικού φραγμού στην υγεία, την ποιότητα και την ομορφιά της επιδερμίδας, ανέπτυξε σε συνεργασία με δερματολόγους εξειδικευμένες συνθέσεις που αποκαθιστούν τη λειτουργία του και τον ενδυναμώνουν. Συστατικό-κλειδί: τα ceramides τα οποία, όπως είπαμε, είναι απαραίτητα για τη συνοχή του δερματικού φραγμού και την συγκράτηση της υγρασίας! Κάθε σύνθεση CeraVe περιέχει 3 απαραίτητα ceramides, όμοια με αυτά της επιδερμίδας, που καλύπτουν τις απώλειες σε φυσικά ceramides, μειώνοντας έτσι την απώλεια υγρασίας, αυξάνοντας την ενυδάτωση και αποκαθιστώντας τον επιδερμιδικό φραγμό.

Ιδανική για την σωστή, καθημερινή ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, η CeraVe Moisturizing Cream συνδυάζει 3 απαραίτητα ceramides με υαλουρονικό οξύ με στόχο να αποκαταστήσει τα επίπεδα υγρασίας και να συμβάλλει στην επιδιόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού. Αυτή η πλούσια, μη λιπαρή ενυδατική κρέμα έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους ειδικά για το ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα, δεν έχει άρωμα, είναι υποαλλεργική και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο. Επιπλέον, διαθέτει την πατενταρισμένη τεχνολογία MVE, μια τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης των συστατικών, που εξασφαλίζει ενυδάτωση μακράς διάρκειας 24 ωρών. Αν, πάλι, προτιμάτε μια πιο ελαφριά υφή αλλά με την ίδια ακριβώς απόδοση στην ενυδάτωση και την επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού, επιλέξτε το CeraVe Moisturising Lotion: αυτό το απαλό γαλάκτωμα κλείνει στην καρδιά του 3 απαραίτητα ceramides, υαλουρονικό οξύ αλλά και την τεχνολογία MVE η οποία τροφοδοτεί το κανονικό έως ξηρό ή πολύ ξηρό δέρμα με 24ωρη ενυδάτωση.

Message
Download Chrome