CeraVe Blog: Χρήσιμα Άρθρα & Συμβουλές Περιποίησης

Icon > ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Βρες την ιδανική κρέμα σώματος για το ξηρό δέρμα

Η ισορροπία είναι ένα πολύτιμο ζητούμενο για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας, ένα «στοίχημα» που καλείται να κερδίζει καθημερινά, κόντρα στους εξωγενείς αλλά και τους ενδογενείς παράγοντες που δοκιμάζουν τις αντοχές της. Μια προσεκτική ματιά στο ξηρό δέρμα, αποκαλύπτει ότι ο λόγος που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση είναι η σημαντική έλλειψη λιπιδίων (ceramides, χοληστερόλη, λιπαρά οξέα). Τα λιπίδια αποτελούν βασικά δομικά στοιχεία του επιδερμιδικού φραγμού, ο οποίος έχει ως αποστολή να συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας αλλά και να εμποδίζει τους εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες να εισέρχονται σε αυτή και να προκαλούν φλεγμονές.

Όταν τα ποσοστά των λιπιδίων πέσουν κάτω από το φυσιολογικό, τότε διαταράσσεται ο υδρολιπιδικός μανδύας, δημιουργούνται κενά στη συνοχή του, με αποτέλεσμα αφενός να διαφεύγει η υγρασία, αφετέρου η επιδερμίδα να γίνεται ευάλωτη. Η γενετική προδιάθεση, εξωγενείς παράγοντες όπως η ηλιακή ακτινοβολία, το έντονο κρύο, η θέρμανση στους εσωτερικούς χώρους κλπ, τα «ακατάλληλα» προϊόντα καθαρισμού, ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές αλλά και η ίδια η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, ενοχοποιούνται για τα συμπτώματα που εμφανίζει το ξηρό δέρμα. Ποια είναι αυτά; Θαμπάδα, τραχιά υφή, έντονη αίσθηση τραβήγματος, ήπιο ή σοβαρό ξεφλούδισμα, κνησμός, κοκκινίλες και ερεθισμοί, λεπτές γραμμές ή σκασίματα. Μάλιστα το ξηρό δέρμα, σύμφωνα με την Mayo Clinic (1), έχει την τάση να εμφανίσει ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα) και ψωρίαση.

Τα καλά νέα: η επιλογή ειδικά μελετημένων προϊόντων φροντίδας σε συνδυασμό με αλλαγές σε ορισμένες καθημερινές συνήθειες που ταλαιπωρούν την επιδερμίδα (όπως, για παράδειγμα, το πολύ ζεστό ντους) ανακουφίζουν άμεσα από τα ενοχλητικά συμπτώματα ενώ μέρα με τη μέρα βοηθούν το ξηρό δέρμα να ξαναβρεί την άνεση και την απαλότητά του. Τα ακόμα καλύτερα νέα: η CeraVe, αναγνωρίζοντας από πολύ νωρίς τον ζωτικής σημασίας ρόλο του επιδερμιδικού φραγμού στην υγεία, την ποιότητα και την ομορφιά της επιδερμίδας, ανέπτυξε σε συνεργασία με δερματολόγους εξειδικευμένες συνθέσεις που αποκαθιστούν τη λειτουργία του και τον ενδυναμώνουν. Συστατικό-κλειδί: τα ceramides τα οποία, όπως είπαμε, είναι απαραίτητα για τη συνοχή του δερματικού φραγμού και την συγκράτηση της υγρασίας! Κάθε σύνθεση CeraVe περιέχει 3 απαραίτητα ceramides, όμοια με αυτά της επιδερμίδας, που καλύπτουν τις απώλειες σε φυσικά ceramides, μειώνοντας έτσι την απώλεια υγρασίας, αυξάνοντας την ενυδάτωση και αποκαθιστώντας τον επιδερμιδικό φραγμό.

Ιδανική για την σωστή, καθημερινή ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, η CeraVe Moisturising Cream συνδυάζει 3 απαραίτητα ceramides με υαλουρονικό οξύ με στόχο να αποκαταστήσει τα επίπεδα υγρασίας και να συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. Αυτή η πλούσια, μη λιπαρή ενυδατική κρέμα έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους ειδικά για το ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα, δεν έχει άρωμα, είναι υποαλλεργική και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο. Επιπλέον, διαθέτει την μοναδική τεχνολογία MVE, μια τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης των συστατικών, που εξασφαλίζει ενυδάτωση μακράς διάρκειας 24 ωρών. Αν, πάλι, προτιμάτε μια πιο ελαφριά υφή αλλά με την ίδια ακριβώς απόδοση στην ενυδάτωση και την επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού, επιλέξτε το
CeraVe Moisturising Lotion: αυτό το απαλό γαλάκτωμα κλείνει στην καρδιά του 3 απαραίτητα ceramides, υαλουρονικό οξύ αλλά και την τεχνολογία MVE η οποία τροφοδοτεί το κανονικό έως ξηρό ή πολύ ξηρό δέρμα με 24ωρη ενυδάτωση.

Πηγές:

1. “Dry Skin - Symptoms and Causes.” Mayo Clinic, 25 Jan. 2022.