SPF
Xrhsimes sumvoules gia thn enudatwsh tou dermatos

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η ενυδάτωση είναι μια από τα πιο βασικά βήματα σε κάθε skincare ρουτίνα για ενυδατωμένη, υγιή επιδερμίδα. Δεν είναι μόνο η αίσθηση άνεσης που προσφέρει αλλά και το γεγονός ότι παίζει σημαντικό ρόλο μακροπρόθεσμα στην υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Ποιο είναι το προφίλ της ιδανικής ενυδατικής κρέμας; Από τη μια, να αναπληρώνει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα αποτρέποντας την αφυδάτωση, από την άλλη να επανορθώνει και να ενδυναμώνει τον πολύτιμο επιδερμιδικό φραγμό με συστατικά όπως τα ceramides και το υαλουρονικό οξύ. Και όλα αυτά, με σύνθεση που να απευθύνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του δικού σας τύπου επιδερμίδας.

TIPS ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

 • Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα σε καθαρή, νωπή επιδερμίδα, κάθε μέρα.
 • Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική με SPF το πρωί, για ενυδάτωση και προστασία του δέρματος, με μία κίνηση.
 • Η ενυδάτωση θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη βραδινή ιεροτελεστία φροντίδας της επιδερμίδας σας.
 • Επιλέξτε συνθέσεις μη φαγεσωρογόνες και χωρίς άρωμα, ιδανικά ενισχυμένες με ceramides που συμβάλλουν στην επανόρθωση και την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ;

 • Η ενυδάτωση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε τον επιδερμικό φραγμό μας. Όταν ο επιδερμικός φραγμός είναι αποδυναμωμένος, το δέρμα είναι πιο επιρρεπές στους ερεθισμούς, τη φλεγμονή, το έκζεμα, ακόμα και τις δερματικές λοιμώξεις. Πολλοί παράγοντες της καθημερινότητάς μας μπορεί να αποδυναμώσουν τον επιδερμικό φραγμό, όπως η ψυχρή ξηρή ατμόσφαιρα, η ζεστή ξηρή ατμόσφαιρα, η υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία UV, τα σκληρά προϊόντα, τα σκληρά καθαριστικά και τα σαπούνια. Το δέρμα μας δέχεται συνεχείς επιθέσεις, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τον επιδερμικό φραγμό μας χρησιμοποιώντας ενυδατικές κρέμες. Αυτός είναι ένας εύκολος, οικονομικός και προσιτός τρόπος να εξασφαλίσουμε τη βέλτιστη λειτουργία του δέρματός μας βοηθώντας το να έχει την καλύτερη δυνατή όψη και αίσθηση.
 • Η2: ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ & ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ;

 • Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται εκ φύσεως πιο ξηρό, και τότε είναι απαραίτητη η ενυδάτωσή του. Ωστόσο, η τακτική ενυδάτωση του δέρματος είναι πάντα σημαντική, σε οποιαδήποτε ηλικία. Η ενυδάτωση είναι βασικό κομμάτι της γενικότερης περιποίησης του δέρματός μας, καθώς συμβάλλει στην υγιή λειτουργία του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ο δερματικός φραγμός μπορεί να αποδυναμωθεί λόγω του κρύου και της ξηρής ατμόσφαιρας έξω. Ακόμα όμως και η ζεστή ξηρή ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να στερήσει το δέρμα μας από την πολύτιμη υγρασία του. Σημαντική είναι η ενυδάτωση και το καλοκαίρι. Συνιστώ, ωστόσο, αντί για μια πλούσια, κρέμα φραγμού, να χρησιμοποιείτε μια ελαφριά λοσιόν που να αφήνει το δέρμα να αναπνέει.
 • ΤΙ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ;

 • Όλοι μας πρέπει να χρησιμοποιούμε ενυδατική, και το ιδανικό είναι να επιλέξουμε ένα προϊόν με καλά συστατικά. Προσωπικά, προτιμώ προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως ceramides και υαλουρονικό οξύ, τα οποία ενδυναμώνουν τον δερματικό φραγμό. Φανταστείτε το δέρμα μας σαν έναν τοίχο από τούβλα, όπου τα δερματικά κύτταρα είναι τα τούβλα και τα ceramides είναι το τσιμέντο. Πρόκειται για λιπίδια που γεμίζουν τα κενά ανάμεσα στα κύτταρα στεγανοποιώντας, ουσιαστικά, το δέρμα και διαφυλάσσοντας την ακεραιότητά του. Το υαλουρονικό οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτιστοποίηση των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματος, διασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη λειτουργία του.
 • Πέραν των συστατικών, αναζητώ προϊόντα που να διαθέτουν σύστημα σταδιακής απελευθέρωσης ώστε να εξασφαλίζουν ενυδάτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η τεχνολογία MVE (Multivesicular Emulsion) της CeraVe είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιου συστήματος, καθώς παρέχει στο δέρμα ενυδάτωση σε διάρκεια 24 ωρών.

  ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ;

 • Συνιστώ να ενυδατώνετε το δέρμα σας αμέσως μετά το ντους ή το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι ακόμα ελαφρώς νωπό. Όταν το δέρμα είναι νωπό, είναι ήδη προετοιμασμένο και έτοιμο να δεχτεί τα οφέλη της ενυδάτωσης –έτσι, θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τα αποτελέσματα των ενυδατικών προϊόντων σας. Αν ταλαιπωρείστε από έντονη ξηρότητα, συνιστώ να ενυδατώνετε το δέρμα σας πολλές φορές μέσα στη μέρα, και όχι μόνο μετά το ντους, καθώς τα αποτελέσματα των ενυδατικών είναι σωρευτικά. Επίσης, μην φοβηθείτε να εφαρμόζετε αρκετή ποσότητα ενυδατικής. Τέλος, είναι σημαντικό να ενυδατώνετε όλες τις περιοχές του σώματός σας. Όπου υπάρχει δέρμα, η ενυδάτωση είναι απαραίτητη –είναι δεδομένο.
 • ΑΠΟ ΤΗ ΔΡ. MICHELLE HENRY, δερματολόγο

  Message
  Download Chrome