SPF
H-idanikh enudatikh krema proswpou gia kshrh epidermida

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Όταν οι experts μιλούν για ξηρή επιδερμίδα αναφέρονται σε έναν τύπο δέρματος που παράγει λιγότερα φυσικά έλαια από όσα είναι απαραίτητα για παραμένει ελαστικό και ενυδατωμένο ενώ και ο επιδερμιδικός φραγμός, στις περισσότερες περιπτώσεις, εμφανίζεται αποδυναμωμένος. Η κληρονομικότητα, οι ακατάλληλες καλλυντικές συνθέσεις, οι καιρικές συνθήκες, η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης είναι ορισμένοι από τους παράγοντες που επιδεινώνουν την κατάσταση. Με δεδομένο ότι τα ceramides αποτελούν το 50% περίπου των λιπιδίων του επιδερμιδικού φραγμού και συμβάλλουν στην επανόρθωση και ενδυνάμωσή του, η παρουσία τους ως βασικό συστατικό στις συνθέσεις της CeraVe, τις καθιστά πολύτιμο σύμμαχο στο καθημερινό skincare του ξηρού δέρματος.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ

 • Ξηρό ή υγρό περιβάλλον
 • Ζεστός ή κρύος καιρός
 • Αλλεργιογόνα, ερεθιστικοί παράγοντες, ρύπανση
 • Κάπνισμα
 • Υπερβολική έκθεση στον ήλιο
 • Μπάνιο με ζεστό νερό
 • Σκληρά σαπούνια ή απορρυπαντικά
 • Ακατάλληλα προϊόντα skincare
 • Κακή διατροφή
 • Υπερβολικός καθαρισμός ή απολέπιση
 • Συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές
 • Στρες
 • Έλλειψη ύπνου
 • Γήρανση
 • Γενετική προδιάθεση

Ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα

Όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, η ξηρή επιδερμίδα είναι ένας τύπο δέρματος που παράγει λιγότερα φυσικά έλαια από όσα είναι απαραίτητα για παραμένει το δέρμα ελαστικό και ενυδατωμένο, αλλά και να το προστατεύουν από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Από την άλλη, η αφυδατωμένη επιδερμίδα, χαρακτηρίζεται από έλλειψη πολύτιμης υγρασίας στην επιφανειακή στοιβάδα της, μια κατάσταση που συνήθως είναι παροδική. Αυτή η απώλεια νερού σχετίζεται άμεσα με τον επιδερμιδικό φραγμό ο οποίος, όταν χάνει τη συνοχή του, επιτρέπει στην υγρασία να διαφεύγει από την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να χάνει την ισορροπία της. Με δεδομένο ότι ένα υγιές δέρμα αποτελείται από περίπου 30% νερό, απαραίτητο για τη διατήρηση της ελαστικότητας, του όγκου και της δύναμής του, όταν χάνει περισσότερη υγρασία από όση προσλαμβάνει, η αφυδάτωση είναι αναπόφευκτη. Αυτός είναι και ο λόγος που ακούμε συχνά τους ειδικούς να διευκρινίζουν πως αφυδάτωση μπορεί να παρουσιάσει κάθε τύπος δέρματος, ακόμα και το λιπαρό, αφού η υγρασία είναι ζωτικής σημασίας για κάθε δέρμα.

Ποιος «ευθύνεται» για την ξηρή επιδερμίδα; Τα γονίδια, κυρίως, αλλά όχι μόνο: έρευνες έχουν δείξει πως ο συγκεκριμένος τύπος δέρματος στις περισσότερες περιπτώσεις έχει αποδυναμωμένο προστατευτικό φραγμό ενώ την κατάσταση έρχονται να επιδεινώσουν παράγοντες όπως το κρύο και ξηρό κλίμα, ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές, τα παρατεταμένα ντους με ζεστό νερό, καλλυντικές συνθέσεις που ξηραίνουν το δέρμα αλλά και η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης, καθώς η παραγωγή λιπιδίων μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Ξηρή επιδερμίδα: Ποια ενυδατική κρέμα προσώπου είναι ιδανική;

Όπως ισχύει για όλους τους τύπους δέρματος, για κάθε βήμα του καθημερινού skincare είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σύνθεση που σέβεται αλλά και απαντάει στην ανάγκες του. Βασικό και αναντικατάστατο συστατικό στην φροντίδα του ξηρού δέρματος, τα πολυσυζητημένα ceramides: αποτελούν το 50% περίπου των πολύτιμων λιπιδίων του και συμβάλλουν στην επανόρθωση και ενδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού που “κλειδώνει” την υγρασία και δεν επιτρέπει στους ερεθιστικούς παράγοντες του περιβάλλοντος να εισχωρήσουν στο δέρμα.

Ξεκινώντας από τον καθαρισμό, επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου ειδικά μελετημένο για το ξηρό δέρμα, που απομακρύνει αποτελεσματικά ρύπους, σκόνη, μακιγιάζ ενώ συγχρόνως το ενυδατώνει και το καταπραύνει, δεν διαταράσσει αλλά ενισχύει σε ένα πρώτο επίπεδο τον επιδερμιδικό φραγμό με συστατικά όπως τα ceramides. Επόμενο βήμα, η ενυδάτωση: η CeraVe AM Facial Moisturising Lotion SPF30 είναι η ιδανική ενυδατική κρέμα για το ξηρό δέρμα. Η σύνθεσή της αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους και είναι εμπλουτισμένη με 3 απαραίτητα Ceramides (1,3, 6-II) για επανόρθωση του προστατευτικού φραγμού του δέρματος. Επιπλέον, περιέχει Υαλουρονικό οξύ , συστατικό που έλκει και συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας, Νιασιναμίδη, γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες και αντιοξειδωτική Βιταμίνη Ε. Το SPF30 που διαθέτει, προσφέρει την καθημερινά απαραίτητη προστασία ευρέος φάσματος από την βλαπτική ηλιακή ακτινοβολία ενώ η πατενταρισμένη τεχνολογία MVE εξασφαλίζει σταδιακή απελευθέρωση των συστατικών, για ενυδάτωση μακράς διάρκειας 24 ωρών. Χάρη στην ελαφριά υφή της, η CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF30 απορροφάται σε δευτερόλεπτα, γίνεται ένα με την επιδερμίδα και την προετοιμάζει ιδανικά για το μακιγιάζ.

Το βράδυ, μετά το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό, χαρίστε στο ξηρό δέρμα σας την πιο ανακουφιστική φροντίδα με την Ενυδατική Κρέμα Προσώπου CeraVe PM Moisturising Lotion. Τρία απαραίτητα για τον επιδερμικό φραγμό Ceramides συνδυάζονται με Υαλουρονικό οξύ και Νιασιναμίδη σε μια σύνθεση που προσφέρει εντατική ενυδάτωση, επανορθώνει τον προστατευτικό φραγμό και βοηθά το δέρμα να συγκρατήσει την υγρασία του. Εξαιρετικά ελαφριά στην υφή, δεν φράσσει τους πόρους και δεν προκαλεί ατέλειες ενώ η κατοχυρωμένη τεχνολογία διάχυσης MVE φροντίζει να ενυδατώνει σταθερά την επιδερμίδα, ώστε να παραμένει απαλή και άνετη.

Message
Download Chrome