SPF
Frontiste to afudatwmeno derma me tis kremes proswpou

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η ξηροδερμία είναι μια κατάσταση του δέρματος που εμφανίζεται όταν υπάρχει μεγάλη απώλεια ενυδάτωσης, η οποία μπορεί να προκαλείται λόγω έλλειψης ceramides, περιβαλλοντικών παραγόντων, «επιθετικών» προϊόντων φροντίδας, ορισμένων φαρμακευτικών αγωγών αλλά και εξαιτίας της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης. Στη συνέχεια αυτού του άρθρου θα ανακαλύψετε την εύκολη, ανακουφιστική ρουτίνα φροντίδας της CeraVe, που αναπληρώνει τα επίπεδα των ceramides και «τροφοδοτεί» την επιδερμίδα με βαθιά ενυδάτωση.

Μήπως είστε εύκολος στόχος της ξηροδερμίας;

    Οι πιθανότητες εμφάνισης ξηροδερμίας είναι αυξημένες σε κάποιες ομάδες, όπως:
  • Όσοι βρίσκονται στη μέση ηλικία ή παραπάνω. Η επιδερμίδα παράγει λιγότερα λιπίδια με το πέρασμα του χρόνου για αυτό και τα επίπεδα μειώνονται σημαντικά μετά τα 40.
  • Όσοι ζουν σε εξαιρετικά ψυχρό, ξηρό κλίμα.
  • Όσοι έρχονται σε πολύ συχνή επαφή με το νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της δουλειάς τους ή χρησιμοποιούν επιθετικούς χημικούς παράγοντες (μάγειρες, κομμωτές, νοσοκόμοι, υπηρεσίες καθαρισμού κλπ)
  • Όσοι αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες ασθένειες όπως νεφρική ανεπάρκεια, διαβήτης, ανορεξία, καρκίνος κ.α., οι θεραπείες των οποίων μπορεί να προκαλέσουν έντονη ξηρότητα στο δέρμα.

Ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες της ξηροδερμίας;

Η επιδερμίδα είναι διαρκώς εκτεθειμένη σε εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες και αλλεργιογόνα, στην ηλιακή ακτινοβολία, τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και τα διάφορα χημικά των καθαριστικών σπιτιού, την θέρμανση κ.α. Όλοι αυτοί οι παράγοντες σε συνδυασμό με την γενετική προδιάθεση, ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές ή ασθένειες, μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία της επιδερμίδας, οδηγώντας τη στην ξηροδερμία. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα φαινόμενο εποχικό, επομένως παροδικό, η «συμβίωση» μαζί του δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς επηρεάζει την διάθεση και την ποιότητα ζωής όσων το αντιμετωπίζουν.

Όσο για τα πιο κοινά συμπτώματα της ξηρότητας, είναι η αίσθηση τραβήγματος, η τραχύτητα, το ξεφλούδισμα, ο έντονος κνησμός, οι κοκκινίλες, η θαμπή όψη – και μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε, στο πρόσωπο ή το σώμα.

Εύκολη, ανακουφιστική ρουτίνα κατά της ξηροδερμίας

Η επιδερμίδα που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση έχει ανάγκη από αναπλήρωση λιπιδίων, ενδυνάμωση του πολύτιμου επιδερμιδικού φραγμού και, φυσικά, αποκατάσταση των επιπέδων ενυδάτωσης - και το skincare παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην απόλυτη κάλυψη όλων αυτών των αναγκών. Η μινιμαλιστική αλλά αποτελεσματική ρουτίνα της CeraVe αποτελείται από προϊόντα βασισμένα στα ceramides, τα οποία είναι απαλά με την επιδερμίδα, χωρίς άρωμα και αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με δερματολόγους. Ακολουθείστε τα παρακάτω απλά βήματα και η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί από την πρώτη στιγμή!

Βήμα 1ο: Καθαρισμός

Η ανακούφιση από την ξηροδερμία ξεκινάει από τον καθαρισμό. Αν και μπορεί να μπαίνετε στον πειρασμό να παραλείψετε την επαφή της επιδερμίδας σας με το νερό, γιατί προκαλεί επιπλέον αίσθηση ταλαιπωρίας, είναι πολύ σημαντικό να το απαλλάξετε από ρύπους, σκόνη, σμήγμα, προετοιμάζοντας έτσι το δέρμα σας για το επόμενο βήμα φροντίδας. Το CeraVe Hydrating Cleanser είναι μια απαλή, μη αφρώδης κρέμα καθαρισμού προσώπου και σώματος, χωρίς άρωμα, εμπλουτισμένη με συστατικά όπως ceramides και υαλουρονικό οξύ, που συμβάλλουν στην προστασία του φυσικού φραγμού και στη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους, αφαιρεί απαλά ρύπους και λιπαρότητα χωρίς να αφήνει ξηρή την επιδερμίδα. Την ίδια στιγμή, τα ceramides βοηθούν στην αποκατάσταση του φυσικού φραγμού του δέρματος και το υαλουρονικό οξύ στη διατήρηση της φυσικής του ενυδάτωσης. Επιπλέον, η Τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης των συστατικών, MVE Technology, προσφέρει ενυδάτωση μακράς διάρκειας 24 ωρών.

Βήμα 2ο: Εντατική ενυδάτωση

Αμέσως μετά τον καθαρισμό, η επιδερμίδα που υποφέρει από την ξηροδερμία έχει έναν επιπλέον λόγο να ανυπομονεί για το ανακουφιστικό κύμα βαθιάς ενυδάτωσης που ακολουθεί. Ειδικά μελετημένη για το ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα, η CeraVe Moisturising Cream για πρόσωπο και σώμα, είναι μια ενυδατική κρέμα που προσφέρει αποτελεσματική ενυδάτωση ενώ συγχρόνως ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό. Αυτή η πλούσια μη λιπαρή ενυδατική κρέμα, έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και συνδυάζει:

  • Υαλουρονικό οξύ το οποίο έλκει την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας βοηθώντας το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του
  • Ceramides, απαραίτητα λιπίδια που συμβάλλουν στην αποκατάσταση και τη διατήρηση του επιδερμιδικού φραγμού
  • Τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης των συστατικών, MVE Technology, για ενυδάτωση μακράς διάρκειας 24 ωρών.

Χάρη στη σύνθεσή της χωρίς άρωμα, αυτή η ενυδατική κρέμα με ceramides είναι κατάλληλη για το ευαίσθητο δέρμα, ενώ βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει την υγρασία της, βελτιώνοντας την όψη και την υφή της.

Αν προτιμάτε μια πιο ελαφριά υφή, επιλέξτε την CeraVe Moisturising Lotion για πρόσωπο και σώμα. Ιδανικό για την κανονική έως ξηρή επιδερμίδα, αυτό το ελαφρύ ενυδατικό γαλάκτωμα, χωρίς άρωμα, προσφέρει στο δέρμα την ενυδάτωση που έχει ανάγκη ενώ προστατεύει τον φυσικό φραγμό του. Περιέχει 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, καθώς και την Τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης των συστατικών, MVE Technology, για ενυδάτωση μακράς διάρκειας 24 ωρών.

Message
Download Chrome