SPF
Traxu derma proswpou 2 bhmata gia ton swsto katharismo

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Το τραχύ δέρμα προσώπου «συνοδεύεται» από ξηρότητα, κνησμό, ξεφλούδισμα, κοκκινίλες -συμπτώματα που προκαλούν δυσφορία αλλά και αμηχανία στην καθημερινότητα του ατόμου. Αν και η ξηρότητα και το ξεφλούδισμα συνήθως είναι παροδικά- και μπορεί να εμφανιστούν σε οποιονδήποτε τύπο δέρματος, σε οποιαδήποτε ηλικία – χαρακτηρίζουν κυρίως τα άτομα με χρόνια ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων φροντίδας για τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας που «βιώνει» μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ σημαντική τόσο για την ανακούφισή της όσο και για την επαναφορά της ισορροπίας της. Ο καθαρισμός επηρεάζει άμεσα τον επιδερμιδικό φραγμό για αυτό και η σύνθεση που θα χρησιμοποιείτε καθημερινά, αν έχετε τραχύ δέρμα προσώπου, θα πρέπει να αντιμετωπίζει με σεβασμό τον διαταραγμένο επιδερμιδικό φραγμό και να συμβάλλει στην επαναφορά της σωστής λειτουργίας του.

ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΧΥ Ή ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΕΙ

  • Το ζεστό νερό και την παρατεταμένη παραμονή στο ντους
  • Τα «σκληρά» καθαριστικά και toners προσώπου, που απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα, επιτείνοντας την αίσθηση «τραβήγματος»
  • Την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ειδικά χωρίς αντηλιακή προστασία
  • Τα επιθετικά χημικά peeling και απολεπιστικά
  • Το άρωμα στις skincare συνθέσεις
  • Το έντονο τρίψιμο, την συχνή απολέπιση, το ξύσιμο του δέρματος.

Τραχύ δέρμα προσώπου: Τι να προσέξετε στο skincare σας

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε όταν το δέρμα του προσώπου σας βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση, είναι να φροντίσετε ώστε τα προϊόντα καθημερινής φροντίδας που χρησιμοποιείτε να είναι τα κατάλληλα για τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Η ενυδάτωση είναι η λέξη-κλειδί για την αντιμετώπιση της έντονης ξηρότητας, ενώ συστατικά που βοηθούν στην αποκατάσταση και την καλή λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού (όπως είναι τα ceramides) αλλά και ήπιοι απολεπιστικοί παράγοντες (όπως το σαλικυλικό οξύ) που θα απομακρύνουν ήπια τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα, συμβάλλουν και αυτά σημαντικά στην επαναφορά της ισορροπίας στην επιδερμίδα.

Καθαρισμός: Το πρώτο, σημαντικό βήμα φροντίδας;

Ο καθαρισμός είναι το Α σε κάθε πρόγραμμα skincare καθώς απομακρύνει ρύπους, σκόνη, σμήγμα, κατάλοιπα μακιγιάζ που φράζουν τους πόρους και «ανοίγει το δρόμο» στα συστατικά φροντίδας που ακολουθούν να διεισδύσουν στην επιδερμίδα και να αναπτύξουν τη δράση τους. Οι ειδικοί τονίζουν πως η επιλογή του σωστού προϊόντος καθαρισμού είναι πολύ σημαντική: αν η σύνθεση δεν ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας, τότε ήδη από τον καθαρισμό μπορεί να δημιουργηθεί ένα «ντόμινο» αντιδράσεων που θα διαταράξει την ισορροπία της ή/και θα επιδεινώσει τυχόν προβλήματα που ήδη υπάρχουν. Ακριβώς αυτό ισχύει και για το τραχύ δέρμα προσώπου : το προϊόν καθαρισμού που θα επιλέξετε θα πρέπει να συνδυάζει παράγοντες απαλής απολέπισης με συστατικά που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση, καταπραΰνουν και ενδυναμώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό ώστε να συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

Τραχύ δέρμα προσώπου: 2 απαραίτητες κινήσεις καθαρισμού

Ο διπλός καθαρισμός σε δύο κινήσεις, μπορεί, εφόσον γίνει με τα κατάλληλα προϊόντα, να απελευθερώσει την επιδερμίδα από το «φιλμ» των ρύπων, του μακιγιάζ, της σκόνης που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, να προσφέρει ανακούφιση αλλά και να συμβάλλει στην αποκατάσταση της απαλότητας στο τραχύ δέρμα προσώπου.

Ξεκινήστε την ιεροτελεστία με ένα δροσερό μικυλλιακό νερό καθαρισμού προσώπου (Micellar Water), ιδανικά ενισχυμένο με ceramides και καταπραϋντική νιασιναμίδη, το οποίο θα απομακρύνει τη λιπαρότητα, τους ρύπους και το μακιγιάζ με εξαιρετικά απαλό τρόπο ενώ παράλληλα καταπραΰνει το δέρμα.

Επόμενο βήμα, ένα αφρώδες προϊόν καθαρισμού ειδικά μελετημένο για το ξηρό, τραχύ ανομοιόμορφο δέρμα: το SA Smoothing Cleanser Gel της CeraVe είναι ένα αφρώδες τζελ καθαρισμού σχεδιασμένο να βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος. Με σύνθεση αναπτυγμένη σε συνεργασία με δερματολόγους, αυτό το προϊόν πολλαπλής δράσης προσφέρει αποτελεσματικό καθαρισμό και απομάκρυνση της λιπαρότητας, των ρύπων και του μακιγιάζ με ταυτόχρονη ήπια απολεπιστική δράση, που βελτιώνει την ξηροδερμία και μαλακώνει το τραχύ δέρμα χωρίς να το ερεθίζει. Συνδυάζει σαλικυλικό οξύ για απολέπιση, το οποίο αφήνει το δέρμα λείο και απαλό, με τρία απαραίτητα ceramides (1,3 και 6ΙΙ) φυσικής προέλευσης, όμοια με αυτά του δέρματος, για την αποκατάσταση και τη σωστή λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού, Υαλουρονικό οξύ που προσελκύει την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδα καθώς και Νιασιναμίδη που καταπραΰνει το δέρμα και ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό.

Message
Download Chrome