Face It Like A Derm: Βήματα για τη σωστή ενυδάτωση προσώπου

Πώς να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας

Η ενυδατική κρέμα προσώπου είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα κάθε ρουτίνας περιποίησης για ενυδατωμένο, υγιές δέρμα. Ενυδατώνοντας το πρόσωπό σας όχι μόνο νιώθετε όμορφα, αλλά βελτιώνετε την υγεία και την όψη του δέρματός σας μακροπρόθεσμα. Αυτό το απαραίτητο βήμα περιποίησης προσφέρει στο δέρμα σας την απαραίτητη ενυδάτωση, ενώ ταυτόχρονα συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του και προστατεύει τον επιδερμιδικό φραγμό. Η CeraVe, για να σας βοηθήσει να ενυδατώνετε σωστά το πρόσωπό σας, έφτιαξε για εσάς αυτόν τον χρήσιμο οδηγό, με 5 απλές συμβουλές ενυδάτωσης  όπως πότε και πόσο συχνά να εφαρμόζετε την ενυδατική σας, αλλά και πώς να επιλέξετε την κατάλληλη ενυδατική CeraVe για τις ανάγκες του δέρματός σας.

Face It Like A Derm 

Γενικά

Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις γύρω από την ενυδάτωση του προσώπου , οι οποίες οδηγούν πολλούς ανθρώπους σε λανθασμένες επιλογές (ή τους κάνουν να παραλείψουν εντελώς αυτό το πολύ σημαντικό βήμα). Ωστόσο, η καθημερινή ενυδάτωση μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, αρκεί να ξέρετε τους σωστούς τρόπους- ανάλογα με τις ανάγκες του δικού σας δέρματος. Για να σας καθοδηγήσουμε, ζητήσαμε από τους έμπειρους δερματολόγους μας να μοιραστούν τις συμβουλές τους για τη σωστή ενυδάτωση του προσώπου. Διαβάστε παρακάτω αυτές τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ενυδατωμένο, υγιές δέρμα.

Συμβουλές για την ενυδάτωση του προσώπου

  • Χρησιμοποιήστε ενυδατική καθημερινά, εφαρμόζοντας σε καθαρό, νωπό δέρμα.
  • Χρησιμοποιήστε ενυδατική με SPF κατά τη διάρκεια της ημέρας, για ενυδάτωση & προστασία σε ένα βήμα. Φροντίστε να ανανεώνετε τακτικά το αντηλιακό σας σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος, και να ακολουθείτε πρόσθετα μέτρα προστασίας από τον ήλιο.
  • Εφαρμόστε ενυδατική και το βράδυ, μετά από τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησής σας.
  • Επιλέξτε συνθέσεις χωρίς άρωμα, που να μην φράσσουν τους πόρους.

Συμβουλές ενυδάτωσης προσώπου

1. Χρησιμοποιήστε ενυδατική καθημερινά, εφαρμόζοντας σε καθαρό, νωπό δέρμα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε την ενυδατική σας είναι αμέσως μετά τον καθαρισμό, όταν το δέρμα είναι καθαρό και ελαφρώς νωπό. «Έτσι, θα «κλειδώσετε» την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματός σας», λέει ο Δρ. Daniel Sugai.

Αν το πρόγραμμα περιποίησής σας περιλαμβάνει κι άλλα βήματα ενδιάμεσα από τον καθαρισμό και την ενυδάτωση (π.χ. τονωτική λοσιόν), ισχύει ο ίδιος κανόνας. Εφαρμόστε τα προϊόντα σας με τη σειρά που το κάνετε πάντα, φροντίζοντας όμως το δέρμα σας να παραμένει νωπό στο ενδιάμεσο –δηλαδή χωρίς να περιμένετε να στεγνώσει τελείως από το ένα βήμα στο επόμενο. Γενικά, η σωστή σειρά είναι από την πιο ελαφριά σύνθεση προς την πιο πλούσια. Επομένως, ξεκινάτε με το προϊόν καθαρισμού, περνάτε στην τονωτική λοσιόν, εφαρμόζετε έπειτα τους ορούς σας και την κρέμα ματιών, και ολοκληρώνετε με την ενυδατική (με SPF για το πρωί).

flad-article-banner 

2. Χρησιμοποιήστε ενυδατική με 3 απαραίτητα Ceramides

«Ο επιδερμιδικός φραγμός είναι πολύ σημαντικός για την υγεία του δέρματος –είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας ενάντια στο εξωτερικό περιβάλλον», εξηγεί ο δερματολόγος Δρ. Daniel Sugai. Ένας υγιής επιδερμιδικός φραγμός συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα και αποτρέπει τη διείσδυση ερεθιστικών παραγόντων. Όταν όμως η λειτουργία του διαταράσσεται, ενδέχεται να παρουσιαστούν διάφορα προβλήματα όπως ξηρότητα, θαμπάδα και ερεθισμός. Χρησιμοποιώντας μια ενυδατική με ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες –συμπεριλαμβανομένων των ceramides, τα οποία αποτελούν περίπου το 50% των λιπιδίων που μετέχουν στον σχηματισμό του επιδερμιδικού φραγμού–, μπορείτε να ενισχύσετε και να προστατεύσετε τον φυσικό φραγμό του δέρματός σας.

«Τα ceramides είναι, ουσιαστικά, μέρος της κόλλας που κρατά ενωμένα τα κύτταρα του δέρματος σχηματίζοντας ένα τείχος προστασίας ενάντια στα αλλεργιογόνα και τους ερεθιστικούς παράγοντες του περιβάλλοντος», εξηγεί ο Δρ. Sugai. Αυτός ο φραγμός συγκρατεί τα ωφέλιμα στοιχεία (π.χ. το νερό), όπως μας λέει ο Δρ. Sugai, κι έτσι το δέρμα παραμένει «ενυδατωμένο και σφριγηλό.»

Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους, οι ενυδατικές κρέμες της CeraVe περιέχουν έναν συνδυασμό 3 απαραίτητων ceramides, τα οποία είναι όμοια με αυτά που υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα.

article-banner2 

3. Χρησιμοποιήστε ενυδατική με SPF κατά τη διάρκεια της ημέρας

Για την ημέρα, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ενυδατική που να ενισχύει τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος και ταυτόχρονα παρέχει προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. «Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου είναι εξαιρετικά επιβλαβής για το δέρμα», εξηγεί η Δρ. Sejal Shah. «Είναι η κύρια αιτία καρκίνου του δέρματος και προκαρκινικών βλαβών, και ταυτόχρονα οδηγεί σε πρόωρη γήρανση του δέρματος, ρυτίδες και κηλίδες».

Ο Δρ. Sugai συνιστά να χρησιμοποιούμε αντηλιακό ή ενυδατική με SPF όποτε καθόμαστε δίπλα σε παράθυρο, όπως στο αυτοκίνητο. «Λόγω της ακτινοβολίας UVA, πρέπει να φοράτε αντιηλιακό όταν είστε δίπλα σε τζάμι», λέει. «Οι ακτίνες αυτές περνάνε μέσα από το γυαλί, οπότε το τζάμι δεν προστατεύει το δέρμα σας από τις βλαβερές επιπτώσεις τους.»

Μια επιλογή ενυδατικής με δείκτη προστασίας ευρέος φάσματος είναι η CeraVe AM Facial Moisturising Lotion με SPF30 για ενυδάτωση & προστασία. Αυτή η κρέμα πολλαπλών οφελών συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος και ταυτόχρονα προστατεύει τον επιδερμιδικό φραγμό. Επίσης, διαθέτει Τεχνολογία MVE, η οποία απελευθερώνει σταδιακά τα ενυδατικά συστατικά για ενυδάτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η μη λιπαρή σύνθεσή της θα συμπληρώσει ιδανικά την καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης. Εφαρμόστε τη 15 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.

Λάβετε υπόψη ότι, αν η ενυδατική ημέρας σας δεν έχει SPF, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε ξεχωριστά αντηλιακό προσώπου και αντηλιακό σώματος το πρωί, μετά την ενυδατική σας, ακόμα κι αν πρόκειται να μείνετε μέσα ή αν έξω έχει συννεφιά.

article-banner3 

4. Εφαρμόστε ενυδατική και το βράδυ, μετά από τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησής σας

Η εφαρμογή ενυδατικής ως τελευταίο βήμα στο βραδινό σας πρόγραμμα περιποίησης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να προσφέρετε ενυδάτωση στο δέρμα σας αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιλέξτε τη CeraVe PM Facial Moisturising Lotion, μια ελαφριά ενυδατική νυκτός. Η εξαιρετική αυτή σύνθεση περιέχει νιασιναμίδη, 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ. Καταπραΰνει το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα το ενυδατώνει σε βάθος και επανορθώνει τον επιδερμιδικό φραγμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, χάρη στην Τεχνολογία MVE, εξασφαλίζει μια σταθερή ροή ενυδάτωσης όλη τη νύχτα, αποτελώντας έτσι ένα αποτελεσματικό αλλά και απαλό με το δέρμα προϊόν.

article-banner4 

5. Επιλέξτε συνθέσεις χωρίς άρωμα, που να μην φράσσουν τους πόρους

Οι ενυδατικές δεν είναι όλες πανομοιότυπες μεταξύ τους. Κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές συνθέσεις, ώστε καθένας να βρει αυτή που του ταιριάζει περισσότερο ανάλογα με τις προτιμήσεις του, τις ανάγκες του δέρματός του και τον τρόπο ζωής του. Για παράδειγμα, πολλές ενυδατικές για το ευαίσθητο και το ξηρό δέρμα  δεν περιέχουν άρωμα, αφού τα συστατικά των αρωμάτων ενδέχεται να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις σε κάποιους ανθρώπους. Από την άλλη, οι μη φαγεσωρογόνες ενυδατικές (δηλαδή αυτές που είναι σχεδιασμένες να μην φράζουν τους πόρους) είναι μια καλή επιλογή για όσους έχουν λιπαρό δέρμα ή δέρμα με τάση ακμής.

Οι ενυδατικές της CeraVe για το πρόσωπο –όπως η AM Facial Moisturising Lotion και η PM Facial Moisturising Lotion– αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με δερματολόγους ώστε να μην περιέχουν άρωμα, να μην φράσσουν τους πόρους και να είναι κατάλληλες για διαφορετικούς τύπους δέρματος.

article-banner6 

 

Συχνές Ερωτήσεις