SPF
Sunscreen

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα πανίσχυρο ενυδατικό συστατικό, μια γλυκοζαμινογλυκάνη, που υπάρχει φυσικά στο δέρμα και έχει την ιδιότητα να έλκει και να συγκρατεί την πολύτιμη υγρασία. Δυστυχώς, στο πέρασμα του χρόνου τα επίπεδα του Υαλουρονικού οξέος σταδιακά πέφτουν καθώς η φυσική παραγωγή του αρχίζει ήδη να μειώνεται με αργούς ρυθμούς από την ηλικία των 20 ενώ περίπου στα 40 η πτώση της είναι κατακόρυφη. Η απώλεια αυτή, σε συνδυασμό με το ότι ορισμένοι παράγοντες της καθημερινότητας διαταράσσουν τη συνοχή του επιδερμιδικού φραγμού, οδηγεί σε μείωση των επιπέδων νερού στο δέρμα και, αναπόφευκτα, στην εμφάνιση των σημαδιών αφυδάτωσης. Τα καλά νέα είναι πως η πρόκειται για μια κατάσταση του δέρματος που είναι αναστρέψιμη – και η τοπική εφαρμογή του Υαλουρονικού οξέος, στα πλαίσια του κατάλληλου σχήματος περιποίησης, παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αφυδάτωση VS ξηρότητα

  • Συνηθίζεται οι δύο αυτοί όροι να χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν παρεμφερή συμπτώματα της επιδερμίδας, όμως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά φαινόμενα: το αφυδατωμένο δέρμα στερείται νερού αλλά αυτή είναι μια αναστρέψιμη κατάσταση, ενώ το ξηρό δέρμα χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια λιπιδίων και αποτελεί τύπο δέρματος.
  • 50% της συνολικής ποσότητας Υαλουρονικού οξέος που υπάρχει στο σώμα των ενηλίκων βρίσκεται στο δέρμα.
  • Το Υαλουρονικό οξύ είναι καλά ανεκτό και κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και το λιπαρό, καθώς η ενυδάτωση που προσφέρει είναι βαθιά αλλά όχι βαριά.

Αφυδάτωση: Ποιοι παράγοντες την προκαλούν;

Κάθε συζήτηση γύρω από την αφυδάτωση ξεκινάει από τον πολύτιμο επιδερμιδικό φραγμό ο οποίος έχει διπλό ρόλο: αφενός, είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ανάμεσα στον οργανισμό μας και τους επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες που καραδοκούν να εισβάλλουν (βακτήρια, ιοί κλπ), αφετέρου συγκρατεί και «κλειδώνει» την ενυδάτωση στο εσωτερικό της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας την βασική προϋπόθεση της σωστής λειτουργίας της. Δύο είναι τα κύρια στοιχεία που “συνθέτουν” τον επιδερμιδικό φραγμό: οι υγροσκοπικές ουσίες (όπως το Υαλουρονικό οξύ) και τα μεσοκυττάρια λιπίδια (ceramides)- μαζί, αυτά τα δύο στοιχεία σχηματίζουν έναν ισχυρό, συμπαγή φραγμό ο οποίος όταν λειτουργεί ομαλά, το δέρμα είναι ενυδατωμένο, σφριγηλό, γεμάτο ζωντάνια. Όταν, όμως, η συνοχή τους διαταράσσεται, η ισορροπία αυτή ανατρέπεται: τα επίπεδα ενυδάτωσης μειώνονται και τα συμπτώματα αφυδάτωσης (αίσθηση τραβήγματος, κνησμός, τραχύτητα, λεπτές γραμμές, θαμπή κουρασμένη όψη) κάνουν την εμφάνισή τους στην επιδερμίδα. «Αν αναρωτιέστε μήπως το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, δοκιμάστε να τσιμπήσετε ελαφρά το μάγουλό σας. Αν δείτε να σχηματίζονται λεπτές γραμμές, τότε πράγματι το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο», συμβουλεύει η δερματολόγος Shari Marchbein.

Ενδυναμώστε τον επιδερμιδικό φραγμό σας

Όπως εξηγήσαμε και πιο πάνω, ο υγιής  επιδερμιδικός φραγμός είναι ο πυλώνας για ενυδατωμένη, ελαστική επιδερμίδα. Ακριβώς επειδή βάλλεται συνεχώς από εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, ενώ και ενδογενείς παράγοντες υπονομεύουν τη συνοχή του, είναι ζωτικής σημασίας να φροντίζετε για την επανόρθωση και την ενδυνάμωσή του μέσα από το κατάλληλο skincare. Τα ceramides είναι συστατικό-κλειδί για την καλή λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού αλλά και την περιποίηση του αφυδατωμένου δέρματος. Εξάλλου, το γεγονός ότι αποτελούν περίπου το 50% των συνολικών λιπιδίων της επιδερμίδας που διαμορφώνουν τον επιδερμιδικό φραγμό, αποδεικνύει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν σε κάθε skincare ρουτίνα.

Αναπληρώστε την πολύτιμη ενυδάτωση

Ο άλλος πυλώνας για ενυδατωμένη επιδερμίδα δεν είναι άλλος από το Υαλουρονικό οξύ. Αυτό το μόριο έχει την εντυπωσιακή ιδιότητα να συγκρατεί πάνω από 1000 φορές το βάρος του σε νερό αλλά και να έλκει υγρασία από το περιβάλλον προς το εσωτερικό της επιδερμίδας, διατηρώντας την έτσι ενυδατωμένη και «γεμάτη» εκ των έσω. «Το Υαλουρονικό οξύ είναι το κλειδί για τη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης στο δέρμα», εξηγεί η δερματολόγος Shari Marchbein. Ευτυχώς, η τοπική εφαρμογή του με ειδικά μελετημένες συνθέσεις που του επιτρέπουν να εισχωρεί στην επιδερμίδα, μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες που αναπόφευκτα συμβαίνουν στο πέρασμα του χρόνου ώστε η αφυδάτωση να μην βρει κανένα περιθώριο να κάνει την εμφάνισή της.

Υαλουρονικό οξύ + Ceramides: Το power combo που χρειάζεστε στο skincare σας

Μία κίνηση, όλα τα οφέλη για απόλυτα ενυδατωμένη επιδερμίδα: το νέο CeraVe Hydrating Hyaluronic Acid Serum περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό με ενυδατική δράση: Υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση του προσώπου και 3 απαραίτητα ceramides της CeraVe (πανομοιότυπα με εκείνα που υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα), τα οποία όχι μόνο ενισχύουν την δράση του Υαλουρονικού οξύος αλλά συμβάλλουν και στην επανόρθωση και προστασία του επιδερμιδικού φραγμού, προλαμβάνοντας την αφυδάτωση. Συγκριτικό πλεονέκτημα αυτού του serum σε σχέση με άλλα που περιέχουν Υαλουρονικό οξύ: Οι συνθέσεις της CeraVe είναι οι μόνες που το συνδυάζουν με πολύτιμα ceramides για ενισχυμένη συνολική αποτελεσματικότητα και βέλτιστη αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. Επιπλέον, η τεχνολογία σταδιακής αποδέσμευσης συστατικών MVE της CeraVe απελευθερώνει σταδιακά τα ενυδατικά συστατικά στην επιδερμίδα, εξασφαλίζοντας ενυδάτωση με διάρκεια. Κατάλληλο ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα και δερματολογικά ελεγμένο, το Hydrating Hyaluronic Acid Serum έχει απαλή και ανάλαφρη υφή που απορροφάται άμεσα και αφήνει το δέρμα απαλό και αναζωογονημένο.

Αμέσως μετά τη χρήση, το 90% όσων το δοκίμασαν, δήλωσαν ότι ένοιωθαν το δέρμα τους βαθιά ενυδατωμένο. Μετά από 4 εβδομάδες συστηματικής χρήσης το δέρμα φαίνεται υγιές, πιο ενυδατωμένο, λείο και με μεγαλύτερη ζωντάνια με το 98% όσων το δοκίμασαν να δηλώνουν ότι ένιωθαν το δέρμα τους αισθητά πιο λείο.

Tip: Μπορείτε να εφαρμόσετε το CeraVe Hydrating Hyaluronic Acid Serum μόνο του ή κάτω από την ενυδατική σας μετά τον καθαρισμό προσώπου.

Message
Download Chrome