SPF
TO-idaniko katharistiko proswpou gia kshrh epidermida

Επισκόπηση

Πρώτο βήμα στο καθημερινό skincare κάθε τύπου επιδερμίδας, ο καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητο να γίνεται σωστά γιατί διαφορετικά μπορεί να γίνει η αιτία που θα διαταραχθεί η ισορροπία του δέρματος. Στην περίπτωση της ξηρής επιδερμίδας, το ζητούμενο από το ιδανικό καθαριστικό προσώπου είναι να την απελευθερώνει από αυτό το αόρατο φιλμ ρύπων, σκόνης, νεκρών κυττάρων που επικάθεται στην επιφάνειά της και την «πνίγει» αλλά με όσο το δυνατόν πιο ήπιο, ευγενικό τρόπο για να μην της προκαλέσει επιπλέον δυσφορία από αυτή που ήδη αισθάνεται.

ΤΟ «ΠΡΟΦΙΛ» ΤΗΣ ΞΗΡΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

 • Λεπτές γραμμές αφυδάτωσης
 • Ξεφλούδισμα και τραχιά υφή
 • Σκασίματα στο δέρμα (ήπια ή πιο σοβαρά, ανάλογα τον βαθμό ξηρότητας)
 • Σχεδόν μόνιμη αίσθηση κνησμού, η οποία προκαλεί δυσφορία (έντονη ξηρότητα)
 • Πόνος, αίσθηση τσιμπήματος ή καύσου
 • Απώλεια ελαστικότητας, χαλάρωση
 • Φλεγμονές του δέρματος που οφείλονται στον διαταραγμένο επιδερμιδικό φραγμό (έντονη ξηρότητα)
 • Ερεθισμός και οίδημα

Ποιες είναι οι αιτίες της ξηροδερμίας;

Βάζοντας στο μικροσκόπιο την ξηρή επιδερμίδα,αυτό που παρατηρούμε ότι την χαρακτηρίζει είναι ότι έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της πολύτιμης υγρασίας της ή των φυσικών ελαίων της. Τα αίτια που προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα συμπεριλαμβάνουν την έλλειψη υγρασίας στην ατμόσφαιρα, τα σκληρά προϊόντα καθαρισμού και τα ακατάλληλα προϊόντα φροντίδας, η γενετική προδιάθεση που οδηγεί τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν λιγότερο σμήγμα από όσο χρειάζεται για την ελαστικότητα το δέρματος, ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές αλλά και χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, το έκζεμα, η ψωρίαση. Όποιος και αν είναι ο λόγος που ενοχοποιείται για την ξηρή επιδερμίδα, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: ο διαταραγμένος επιδερμιδικός φραγμός. Με αποστολή να συγκρατεί στο εσωτερικό της επιδερμίδας την πολύτιμη υγρασία και να εμποδίζει τους ερεθιστικούς παράγοντες του περιβάλλοντος να εισέλθουν στο σώμα, όταν δεν λειτουργεί σωστά τότε εμφανίζονται τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την ξηρή επιδερμίδα, δηλαδή έντονη αίσθηση τραβήγματος, κνησμός, κοκκινίλες, ξεφλούδισμα κ.α.

Ξηρή επιδερμίδα: Επιλέξτε το σωστό καθαριστικό προσώπου

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους ακατάλληλους καθαριστικούς παράγοντες και την επιδερμίδα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον επιδερμιδικό φραγμό. Ο λόγος: επειδή οι καθαριστικοί παράγοντες είναι σχεδιασμένοι να απομακρύνουν ρύπους και σμήγμα, αν είναι περισσότερο «σκληροί» από ό,τι μπορεί να αντέξει η κάθε επιδερμίδα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της, το προϊόν καθαρισμού θα παρασύρει και πολύτιμα λιπίδια, διαταράσσοντας έτσι τη συνοχή του δερματικού φραγμού. Όταν συμβεί αυτό, είναι πολύ πιθανόν οι φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες να πάρουν το πάνω χέρι προκαλώντας ξηρότητα, κοκκινίλες, κνησμό και μια χαρακτηριστική «έλλειψη άνεσης» στην επιδερμίδα.

Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε προσεκτικά το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιείτε – και για αυτό το λόγο η CeraVe έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη συγκεκριμένη κατηγορία, αναπτύσσοντας σε συνεργασία με δερματολόγους, συνθέσεις που σέβονται και ενδυναμώνουν τον δερματικό φραγμό, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και έτοιμο για το επόμενο βήμα. Χάρη στα 3 απαραίτητα ceramides που περιέχουν δεν διαταράσσουν τη συνοχή του επιδερμιδικού φραγμού ενώ τον βοηθούν, στην περίπτωση που είναι αποδυναμωμένος, να αποκαταστήσει την λειτουργία του. Επιπλέον, συνδυάζουν ειδικά επιλεγμένες υγροσκοπικές, μαλακτικές και επιφανειοδραστικές ουσίες, δεν περιέχουν άρωμα και σαπούνι, είναι μη φαγεσωρογόνα, ελεγμένα για αλλεργίες και με pH παρόμοιο με αυτό του δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Το Hydrating Cream to Foam είναι μια Αφρώδης Κρέμα Καθαρισμού Προσώπου κατάλληλη για κανονικό έως ξηρό δέρμα. Χάρη στην εξειδικευμένη σύνθεσή της που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, μεταμορφώνεται σε απαλό αφρό καθώς κάνετε μασάζ σε βρεγμένο δέρμα, καθαρίζει ευγενικά αλλά σε βάθος την επιδερμίδα, ενυδατώνοντάς τη και προστατεύοντας τον επιδερμιδικό φραγμό. Εμπλουτισμένο με 3 απαραίτητα ceramides, Αμινοξέα και Υαλουρονικό οξύ, το Hydrating Cream to Foam απομακρύνει απαλά το μακιγιάζ, τη λιπαρότητα, τους ρύπους, αφήνοντας μια υπέροχη αίσθηση άνεσης στο πρόσωπο.
 • Το Hydrating Cleanser είναι μια ήπια Κρέμα Καθαρισμού για Πρόσωπο και Σώμα, η οποία καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα χωρίς να το επιβαρύνει και χωρίς να δημιουργεί αίσθηση τραβήγματος ή ξηρότητας. Τα 3 απαραίτητα ceramides που περιέχει, συμβάλλουν στην αποκατάσταση και ενδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού, το Υαλουρονικό οξύ προσελκύει και «κλειδώνει» την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ το κατοχυρωμένο σύστημα διάχυσης (Τεχνολογία MVE), εξασφαλίζει 24ωρη ενυδάτωση.
 • Το Hydrating Foaming Oil Cleanser είναι ένα Αφρώδες Λάδι Καθαρισμού για το Πρόσωπο και το Σώμα , το οποίο δημιουργήθηκε για δέρμα κανονικό έως πολύ ξηρό, ατοπικό ακόμα και βρεφικό. Συνδυάζει τα οφέλη μιας κρέμας καθαρισμού προσώπου που ενυδατώνει και ενός αφρώδους καθαριστικού που προσφέρει μια αίσθηση αναζωογόνησης, πάντα με σεβασμό και απαλότητα. Οι ήπιοι επιφανειαοδραστικοί παράγονες με αμινοξέα καθαρίζουν απαλά και αποτελεσματικά τους ρύπους, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ με έναν αέρινο αφρό, διατηρώντας το βέλτιστο pH, χωρίς να αφήνουν το δέρμα αφυδατωμένο. Την ίδια στιγμή, δύο έλαια θρέψης, το σκουαλάνιο και τα τριγλυκερίδια, βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας ενώ τα 3 απαραίτητα ceramides αποκαθιστούν και διατηρούν ισχυρό τον επιδερμιδικό φραγμό.
 • Message
  Download Chrome