SPF
Giati xreiazomaste tis kremes swmatos

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η επιδερμίδα έχει την ίδια ανάγκη για ενυδάτωση είτε πρόκειται για το πρόσωπο είτε για το σώμα. Μάλιστα στο σώμα, η ανάγκη αυτή «ενισχύεται» από το γεγονός πως οι σμηγματογόνοι αδένες (οι οποίοι, με την έκκριση σμήγματος συμβάλλουν στην διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας) είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με το πρόσωπο – πράγμα που σημαίνει ότι η τάση για ξηρότητα και αίσθηση «τραβήγματος» μεγαλώνει. Αν σε αυτό προσθέσετε το γεγονός πως παράγοντες του σύγχρονου τρόπου ζωής (όπως το στρες), οι περιβαλλοντικές επιθέσεις (πχ ηλιακή ακτινοβολία) αλλά και κάποιες συνήθειες της καθημερινότητας (όπως το ζεστό μπάνιο για ώρα) αποδυναμώνουν τον δερματικό φραγμό και επιδρούν στην ικανότητα της επιδερμίδας να συγκρατεί την υγρασία, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί οι ενυδατικές κρέμες σώματος είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητες στην καθημερινή ιεροτελεστία φροντίδας του.

Κρέμα ή λοσιόν σώματος: Ποια να προτιμήσετε;

  • Οι κρέμες σώματος είναι πιο πυκνές και πλούσιες στην υφή – απευθύνονται κυρίως σε ξηρή και πολύ ξηρή επιδερμίδα που έχει ανάγκη από άμεση ανακούφιση.
  • Οι λοσιόν σώματος είναι πιο ελαφριές στην υφή και είναι ιδανικές για κανονική προς ξηρή επιδερμίδα.
  • Πρωταρχικό κριτήριο όταν επιλέγετε ένα προϊόν ενυδάτωσης σώματος θα πρέπει να είναι η σύνθεσή του: τα προϊόντα CeraVe αναπτύσσονται σε συνεργασία με δερματολόγους και έχουν ως κοινό παρονομαστή την επανόρθωση και ενδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού, με την βοήθεια των πολύτιμων ceramides που πρωταγωνιστούν σε όλες τις συνθέσεις.

Ποια συστατικά φροντίδας έχει ανάγκη η επιδερμίδα του σώματος;

Πολύ περισσότερο, λοιπόν, από μία αισθητική προσέγγιση απαλότητας, η καθημερινή ενυδάτωση του σώματος είναι σημαντική για την ισορροπία και την υγεία της επιδερμίδας. Όμως και εδώ, η επιλογή της σωστής κρέμας στην οποία θα εμπιστευτείτε τη φροντίδα του σώματός σας, είναι κλειδί: στόχος της σωστής ενυδατικής σύνθεσης δεν είναι μόνο να προσφέρει την απαραίτητη υγρασία αλλά και να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον το οποίο θα την «συγκρατήσει» στο εσωτερικό της επιδερμίδας για όσο περισσότερο γίνεται – με άλλα λόγια, να αποκαταστήσει και να ενδυναμώσει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού, ο οποίος έχει ακριβώς αυτό τον ρόλο.

Μετά από πολυετείς έρευνες, και σε συνεργασία με δερματολόγους,η CeraVe έφτασε στην καρδιά του μηχανισμού της σωστής, non-stop ενυδάτωσης πάνω στον οποίο στήριξε τις συνθέσεις των ενυδατικών προϊόντων της: η θρέψη και η ενυδάτωση της επιδερμίδας σχετίζονται άμεσα με τα λιπίδια, και συγκεκριμένα με τα ceramides (κεραμίδια) τα οποία υπάρχουν φυσικά στο δέρμα και είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού και τη συγκράτηση της υγρασίας, όπως αποδεικνύουν οι έρευνες (1). Τα ceramides, λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα ο συνδυασμός 3 απαραίτητων ceramides (1,3, 6-ΙΙ), όμοιων με αυτά του δέρματος, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενυδατικές κρέμες σώματος της CeraVe. Αυτά τα ceramides (φυτικής προέλευσης) συνδυάζονται με επιλεγμένα ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη και η ουρία με έναν κοινό στόχο: να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναπλήρωση των φυσικών ceramides της επιδερμίδας, να αυξήσουν την ενυδάτωση αλλά και να καταπολεμήσουν την απώλεια της υγρασίας, αποκαθιστώντας τον πολύτιμο επιδερμιδικό φραγμό. Όμως η καινοτομία της CeraVe στην ενυδάτωση δεν σταματάει εδώ – στις συνθέσεις της πρωταγωνιστεί και ένα επανασταστικό σύστημα διάχυσης με την ονομασία MultiVesicular Emulsion Technology (MVE), το οποίο απελευθερώνει σταδιακά τα ενυδατικά συστατικά, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο 24ωρη ενυδάτωση.

Εσείς, λοιπόν, δεν έχετε παρά να επιλέξετε την πρόταση της CeraVe που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σας:

Με ελαφριά, μη λιπαρή υφή, η CeraVe Moisturising Lotion για Πρόσωπο και Σώμα, αποκαθιστά τον φυσικό επιδερμιδικό φραγμό χάρη στον συνδυασμό των τριών απαραίτητων ceramides με υαλουρονικό οξύ, το οποίο έλκει την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Η κατοχυρωμένη τεχνολογία διάχυσης MVE, φροντίζει για τη σταδιακή απελευθέρωση των ενυδατικών συστατικών μέσα στο 24ωρο (2), κρατώντας με αυτό τον τρόπο την επιδερμίδα απαλή και ελαστική όλη μέρα.

Η CeraVe Moisturising Cream για Πρόσωπο και Σώμα, έχει πιο πλούσια, βελούδινη υφή, ιδανική για ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα. Διαθέτει μη λιπαρή σύνθεση που απορροφάται γρήγορα καθώς και την κατοχυρωμένη τεχνολογία διάχυσης MVE που απελευθερώνει σταθερά τα τρία απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού, ceramides και υαλουρονικό οξύ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην έρθει ούτε στιγμή η επιδερμίδα στη «δυσάρεστη» θέση (έντονη αίσθηση τραβήγματος, κνησμός).

Η CeraVe SA Smoothing Cream είναι η απάντηση στο τραχύ, ανομοιόμορφο, πολύ ξηρό δέρμα, που χρειάζεται ακόμα πιο εντατική φροντίδα. Μαζί με τα τρία απαραίτητα ceramides έρχονται άλλα τρία ειδικά επιλεγμένα συστατικά που απαντούν απόλυτα στις ιδιαίτερες ανάγκες αυτού του τύπου δέρματος: 10% Ουρία, μια υγροσκοπική ουσία που σφραγίζει την υγρασία και απαλύνει το δέρμα, σαλικυλικό οξύ που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, υαλουρονικό οξύ που προσελκύει την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας και νιασιναμίδη που ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό και καταπραύνει το δέρμα. Και βέβαια, η τεχνολογία διάχυσης MVE της CeraVe εξασφαλίζει τη σταδιακή απελευθέρωση των συστατικών για απολεπιστική και ενυδατική δράση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κρέμα ή lotion, όποια και αν είναι η προτίμησή σας σε σχέση με την υφή που θέλετε από το ενυδατικό προϊόν σώματος που χρησιμοποιείτε, η CeraVe εγγυάται πως δεν υπάρχει καμία διαφορά στο επίπεδο ενυδάτωσης, που θα απολαμβάνει η επιδερμίδα σας! Αυτό αποδεικνύει η σχετική, εκτεταμένη μελέτη αποτελεσματικότητας (3), οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι να εντάξετε στην καθημερινή σας φροντίδα την κρέμα σώματος CeraVe που σας ταιριάζει και να είστε ήσυχη πως η επιδερμίδα σας θα απολαμβάνει όλη μέρα την πιο ολοκληρωμένη, βαθιά ενυδατική φροντίδα.

    1. The Effect of a Ceramide-Containing Product on Stratum Corneum Lipid Levels in Dry Legs https://jddonline.com/articles/dermatology/S1545961620P0372X
    2. Data on file. Valeant Consumer Products. CeraVe moisturizing cream and lotion hydration study. January 2012
    3. Μελέτη αξιολόγησης σε 22 ασθενείς των δύο φύλλων ηλικίας 18-60 με ξηρό δέρμα και προδιάθεση ατοπικής δερματίτιδας.
Message
Download Chrome