SPF
Krema proswpou me keramidia ceramides poia einai ta ofelh ths

Επισκόπηση

Στη λίστα με τα πιο δημοφιλή και ευεργετικά για την επιδερμίδα συστατικά - όπως η ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη- συναντάμε ένα ακόμα που τα τελευταία χρόνια συζητιέται συνεχώς στην beauty κοινότητα: τα κεραμίδια (ceramides). Τα ceramides είναι λιπίδια που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα και έχουν κερδίσει επάξια αυτή τη φήμη τους καθώς έχει αποδειχθεί από την επιστημονική κοιότητα πως είναι άκρως απαραίτητα για την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού και τη συγκράτηση της υγρασίας. Όταν τα επίπεδα των ceramides είναι χαμηλά, τότε ο επιδερμιδικός φραγμός αποδυναμώνεται με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται δερματικά προβλήματα όπως η ξηρότητα, ο κνησμός, οι ερεθισμοί κ.α. Για αυτό, η καθημερινή αναπλήρωσή τους με τη βοήθεια στοχευμένων, αποδεδειγμένα αποτελεσματικών προϊόντων είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

CERAMIDES: ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

- Τα ceramides είναι λιπίδια που υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα και είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού και τη συγκράτηση της υγρασίας.

- Αποτελούν το 50% των λιπιδίων του επιδερμιδικού φραγμού, Ο ρόλος τους είναι να γεμίζουν τα κενά ανάμεσα στα κύτταρα «στεγανοποιώντας» το δέρμα και διαφυλάσσοντας την ακεραιότητά του.

- Όταν τα επίπεδα των ceramides πέφτουν, η επιδερμίδα γίνεται θαμπή, ξηρή, με ερεθισμούς, κνησμό κ.α.

- Όλα τα προϊόντα της CeraVe περιέχουν 3 απαραίτητα ceramides (1,3, 6-ΙΙ), ένας συνδυασμός που αποδεδειγμένα συμβάλλει στην αναπλήρωση των φυσικών λιπιδίων της επιδερμίδας, ανακουφίζει από την ξηρότητα μειώνοντας την απώλεια υγρασίας, αυξάνοντας την ενυδάτωση και αποκαθιστώντας τον επιδερμιδικό φραγμό.

Τι είναι τα ceramides;

Τα ceramides είναι λιπίδια (έλαια) που υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα και, πιο συγκεκριμένα, εντοπίζονται στον επιδερμιδικό φραγμό. Η παρουσία τους εκεί είναι πολύ σημαντική καθώς, μαζί με τη χοληστερόλη και τα λιπαρά οξέα, λειτουργούν ως «συγκολλητική ουσία» που συγκρατεί τα κύτταρα του επιδερμιδικού φραγμού μεταξύ τους, ώστε να σχηματίζουν αυτή την πολύτιμη, προστατευτική στοιβάδα, φροντίζοντας να μένει αδιαπέραστη. Χάρη σε αυτό το ρόλο τους, τα ceramides συγκρατούν στο εσωτερικό της επιδερμίδας την πολύτιμη υγρασία ενώ την ίδια στιγμή κρατούν μακριά της βακτήρια και ερεθιστικούς παράγοντες. Τόσο σημαντική είναι η παρουσία τους που, όταν τα επίπεδά τους είναι χαμηλά, ο επιδερμιδικός φραγμός μπορεί να αποδυναμωθεί, οδηγώντας σε δερματικά προβλήματα όπως η ξηρότητα, ο κνησμός, οι ερεθισμοί κ.α.

Με την πάροδο του χρόνου το ποσοστό των ceramides στην επιδερμίδα μειώνεται, όπως συμβαίνει και με το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ. Συγκεκριμένα, μετά τα 30, η μείωση των επιπέδων τους φτάνει το 40% και μετά τα 40, το 60%. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα δεδομένα μαζί με την μεγάλη σημασία που έχει η παρουσία τους στη επιδερμίδα, εύκολα καταλαβαίνουμε πόσο απαραίτητο είναι να τροφοδοτήσουμε εμείς την επιδερμίδα με τα ceramides που χρειάζεται, ενισχύοντας το καθημερινό skincare μας με έξυπνα προϊόντα που περιέχουν αυτά τα πολύτιμα λιπίδια. Μάλιστα, όπως ισχύει σε όλα τα κεφάλαια του skincare, όσο νωρίτερα εντάξετε τα ceramides στην φροντίδα σας τόσο το καλύτερο, καθώς δεν θα ρισκάρετε ούτε στιγμή να βρεθεί αποδυναμωμένος ο επιδερμιδικός φραγμός, αυτή η «ασπίδα προστασίας» απέναντι στις επιθέσεις της ρύπανσης, του ήλιου, ακόμα και την ταλαιπωρία του makeup (που δεν την αισθάνεστε, αλλά υπάρχει).

Τα καλά νέα είναι πως το να προσφέρετε καθημερινά στην επιδερμίδα σας τα απαραίτητα για εκείνη ceramides δεν είναι παρά μία κίνηση μακριά: για αυτό έχει φροντίσει η CeraVe που, από το 2005 σε συνεργασία με δερματολόγους, εστιάζει στη μελέτη των ceramides και ανέπτυξε μια σειρά προϊόντων περιποίησης εμπλουτισμένων με έναν συνδυασμό τριών απαραίτητων ceramides, φυτικής προέλευσης, όμοιων με αυτά του δέρματος (ceramides 1,3 και 6-II), λιπαρών οξέων και άλλων λιπιδίων, που συμβάλλουν στην επανόρθωση και την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού. Όμως, η καινοτομία της CeraVe προχωράει ένα βήμα παρακάτω: στα εργαστήριά της αναπτύχθηκε το επαναστατικό σύστημα διάχυσης συστατικών Multivesicular Emulsion (MVE) technology, το οποίο αναπληρώνει άμεσα τα φυσικά ceramides και ενδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό ενώ παράλληλα απελευθερώνει σταδιακά μέσα στη μέρα τα ενυδατικά συστατικά της σύνθεσης, ώστε να διατηρεί σταθερά την υγρασία της επιδερμίδας στα επιθυμητά επίπεδα μέχρι και 24 ώρες.

Το πρωί, φροντίστε την επιδερμίδα σας με την CeraVe AM Facial Moisturizing Lotion SPF25, μια σύνθεση με πολλαπλή δράση. Χάρη στον συνδυασμό των τριών απαραίτητων ceramides (που όπως είπαμε και πιο πάνω συμβάλλουν στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού) με ενυδατικό υαλουρονικό οξύ, καταπραϋντική νιασιναμίδη και, φυσικά, την κατοχυρωμένη τεχνολογία διάχυσης MVE, αυτή η κρέμα προσώπου ενυδατώνει εντατικά και θρέφει την επιδερμίδα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Υποαλλεργική, μη λιπαρή και χωρίς άρωμα, κρατάει σε απόλυτη ισορροπία την επιδερμίδα ενώ παράλληλα την προστατεύει από την βλαπτική ηλιακή ακτινοβολία χάρη στο SPF25 που διαθέτει.

Το βράδυ, μετά τον σχολαστικό καθαρισμό του προσώπου, η ενυδατική κρέμα CeraVe PM Facial Moisturizer (ιδανική για κανονικό προς ξηρό δέρμα), έρχεται να αναπληρώσει τον επιδερμιδικό φραγμό με τα τρία απαραίτητα ceramides. Συγχρόνως, προσφέρει εντατική ενυδατική φροντίδα χάρη στο υαλουρονικό οξύ και την τεχνολογία MVE που απελευθερώνει σταδιακά τα ενυδατικά συστατικά της σύνθεσης και βοηθά το δέρμα να συγκρατήσει την υγρασία του ενώ η νιασιναμίδη το καταπραύνει από την ταλαιπωρία της ημέρας. Πλούσια σε ευεργετικά συστατικά αλλά εξαιρετικά ελαφριά στην υφή, μη λιπαρή και χωρίς άρωμα, η CeraVe PM Facial Moisturizer φροντίζει για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας σας ενώ εσείς κοιμάστε.

Message
Download Chrome