SPF
Peripoihsh swmatos mustika gia apalh epidermida olh mera

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η περίοδος της πανδημίας μάς υπενθύμισε την αξία του self-care και έτσι, η φροντίδα του σώματος από μια βιαστική, μηχανική διαδικασία μέσα σε μια πιεσμένη καθημερινότητα, είχε την ευκαιρία να «επανασυστηθεί» ως αυτό που πραγματικά είναι: εξίσου απαραίτητη με την περιποίηση του προσώπου αλλά και μια αφορμή για πολύτιμο me-time, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας. Όπως ακριβώς, λοιπόν, αφιερώνετε χρόνο για να βρείτε τα ιδανικά προϊόντα skincare, αντίστοιχα είναι απαραίτητο να επιλέγετε με προσοχή και τα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το σώμα σας σε κάθε βήμα του bodycare, με τον καθαρισμό και την ενυδάτωση να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο καθημερινά. Η παρουσία των πολύτιμων ceramides στις συνθέσεις που προορίζονται (και) για τη φροντίδα του σώματος, σε συνδυασμό με ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, εξασφαλίζουν έναν ενδυναμωμένο επιδερμιδικό φραγμό, ικανό να συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας, «κλειδώνοντας» έτσι την απαλότητα και την ελαστικότητά της.

4 TIPS ΓΙΑ ΑΠΑΛΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

  • Αποφύγετε το ντους με ζεστό νερό και μην μένετε περισσότερο από 10 λεπτά.
  • Η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητη για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας.
  • Αν έχετε ξηρό ή/και τραχύ δέρμα, αποφύγετε την μηχανική απολέπιση με scrub και προτιμήστε την «ευγενική», χημική απολέπιση με συνθέσεις που περιέχουν AHA ή BHA
  • Μην παραλείπετε την ενυδάτωση αμέσως μετά το ντους, όσο κουρασμένοι κι αν είστε.

Ξεκινώντας από τον καθαρισμό , η σύνθεση που θα επιλέξετε θα πρέπει να απομακρύνει αποτελεσματικά τον ιδρώτα, το σμήγμα, τους ρύπους από το σώμα και συγχρόνως να σέβεται την ισορροπία του δέρματος. Ο, γνωστός από το skincare, υδρολιπιδικός φραγμός έχει τον πολύ σημαντικό ρόλο να «κλειδώνει» την ενυδάτωση στο εσωτερικό της επιδερμίδας και να εμποδίζει τους εξωτερικούς «εχθρούς» να εισβάλλουν - για αυτό οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να μην παρασύρεστε από τη μυρωδιά ενός body wash αλλά να εστιάζετε στη σύνθεσή του, όπως ακριβώς κάνετε όταν επιλέγετε ένα καθαριστικό για το πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν καθαρισμού σώματος που χρησιμοποιείτε δεν περιέχει σκληρούς καθαριστικούς παράγοντες που διαταράσσουν την ισορροπία του δερματικού φραγμού (οδηγώντας σε κνησμό, ξηρότητα κλπ) αλλά συστατικά που τον επανορθώνουν και τον ενισχύουν, όπως τα πολύτιμα ceramides αλλά και ενυδατικούς παράγοντες για ένα πρώτο επίπεδο περιποίησης μέσα στο ντους.

Το CeraVe Hydrating Cleanser είναι μια ήπια κρέμα καθαρισμού προσώπου και σώματος που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους για να καθαρίζει και να αναζωογονεί το δέρμα χωρίς να το επιβαρύνει και χωρίς να δημιουργεί αίσθηση τραβήγματος ή ξηρότητας. Εμπλουτισμένο με τρία απαραίτητα ceramides για την αποκατάσταση και ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού - signature συστατικό όλων των συνθέσων που υπογράφει η CeraVe- και υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, αυτό το καθαριστικό προσώπου και σώματος είναι ιδανικό για να ξεκινάτε την περιποίηση του κανονικού προς ξηρού δέρματος χωρίς να το ερεθίζετε. Επιπλέον, χάρη στην Τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης των συστατικών, MVE Technology, προσφέρει ενυδάτωση μακράς διάρκειας 24 ωρών ήδη από το στάδιο του καθαρισμού. Extra bonus: αν έχετε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σας, με το CeraVe Hydrating Cleanser μπορείτε να καλύψετε και το πρώτο βήμα του skincare στο ντους, αφού είναι κατάλληλο και για το πρόσωπο.

Επόμενο βήμα, η ενυδάτωση: όσο είναι νωπή η επιδερμίδα μετά το ντους, απλώστε μια ενυδατική κρέμα η οποία θα σφραγίσει την υγρασία στο δέρμα, θα υποστηρίξει τις ανάγκες του υδρολιπιδικού φραγμού προκειμένου να λειτουργεί σωστά, θα εξασφαλίσει την ισορροπία και την απαλότητα της επιδερμίδας. Αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη καθημερινά στην περιποίηση σώματος, ακριβώς όπως ισχύει με την ενυδατική προσώπου – μην ξεχνάτε πως το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και έχει τις ίδιες ανάγκες παντού. Ιδανική για την κανονική επιδερμίδα, η CeraVe Moisturising Lotion Προσώπου & Σώματος έχει ελαφριά υφή που απορροφάται αμέσως χωρίς να αφήνει την παραμικρή υποψία λιπαρότητας. Εμπλουτισμένη με τρία απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, αποκαθιστά και ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό, αποκαθιστά τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα ενώ η Τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης των συστατικών, MVE Technology, προσφέρει ενυδάτωση μακράς διάρκειας 24 ωρών. Αν έχετε ξηρή ή πολύ ξηρή επιδερμίδα, η CeraVe Moisturising Cream Προσώπου & Σώματος, με πλούσια αλλά καθόλου λιπαρή υφή κρέμας, θα σας προσφέρει άμεσα μια πολύτιμη αίσθηση άνεσης και ανακούφισης. Και εδώ, τα τρία απαραίτητα ceramides συνδυάζονται με υαλουρονικό οξύ προσφέροντας αποτελεσματική ενυδάτωση και συμβάλλοντας στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού ενώ η Τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης των συστατικών, MVE Technology, εξασφαλίζει 24ωρη ενυδάτωση. Σημειώστε ότι τόσο η CeraVe Moisturising Lotion όσο και η CeraVe Moisturising Cream δεν έχουν άρωμα, οπότε γίνονται η ιδανική ουδέτερη βάση για να φορέσετε το αγαπημένο σας άρωμα από πάνω, ενώ είναι ιδανικές και για το ευαίσθητο δέρμα.

Message
Download Chrome